Ben je op zoek naar de beste slowjuicer om lekkere en gezonde sapjes te maken? Dat zit je hier op de juiste plaats.
Ik dook voor dit artikel in het immens grote aanbod slowjuicers. Zo vergeleek ik meer dan 20 verschillende modellen en merken om tot een lijstje van een 8-tal slowjuicers te komen. In dit lijstje niet enkel de winnaar uit mijn onderzoek maar ook nog enkele andere slowjuicers met specifieke eigenschappen, voordelen of functies.
De absolute winnaar uit mijn onderzoek is de Kitchenbrothers slowjuicer. Met deze slowjuicer, zonder toeters en bellen, heb je alles in huis om lekkere en gezonde sapjes van groenten, fruit en al jouw andere favoriete ingrediënten te maken.
Hoe koop je de beste?
Onderstaand vind je de beste slowjuicers van dit moment. Je vindt er zowel horizontale als verticale modellen in diverse prijscategorieën. De verschillende slowjuicers hebben elk hun eigen functies en eigeschappen waardoor ze zich van elkaar onderscheiden. Op die manier kan je voor jezelf de beste keuze maken en de slowjuicer kiezen die het beste bij jou doelgebruik, budget en wensen past.
Kitchenbrothers
De Kitchenbrothers slowjuicer is gemaakt uit RVS en alle onderdelen zijn BPA-vrij. Deze horizontale juicer is vrij stil in gebruik. De sapbeker heeft een inhoud van 700ml. De pulpbeker heeft daarnaast een inhoud van 1,4 liter. Beide onderdelen kan je verwijderen.
- Inhoud: 700ml
- Pulpreservoir 1,4 liter
- Vermogen: 150 watt
- Maximale sapopbrengst: 70-90%
- Toerental: 80 rpm
- BPA-vrij
- Oververhittingsfunctie en veiligheidsvergrendeling
Dankzij de 7-traps vijzel haal je de maximale hoeveelheid sap uit al jouw groenten en fruit. Het toestel zorgt ook voor droge pulp, minimale oxidatie en maximale voedingswaarde.
Deze slowjuicer heeft een toerental van 80 rpm en het sapreservoir is verwijderbaar. Daarnaast kan je onderdelen van deze horizontale slowjuicer makkelijk demonteren waardoor het toestel ook erg makkelijk en vlot weer schoon te maken is.
De Kitchenbrothers slowjuicer kan zowel voor- als achteruit draaien. Op die manier kan je achtergebleven groenten en fruit toch nog meenemen en verwerken in het sap. Daarnaast is de kans op vastlopen hierdoor ook kleiner en blijven er geen resten achter in het toestel.
De veiligheidsvergrendeling zorgt ervoor dat kinderen zich niet kunnen verwonden aan het toestel. Daarnaast is deze ook beveiligd tegen oververhitting. Na 20 minuten continu gebruik zal de Kitchenbrothers slowjuicer zichzelf uitschakelen.
Naast de slowjuicer, het sapreservoir en de pulpcontainer krijg je nog een schoonmaakborstel en duidelijke handleiding meegeleverd.
Het toestel is voorzien van een bodem met antislip en de onderdelen zijn geschikt om in de vaatwasser schoon te maken. De Kitchenbrothers slowjuicer kan je in 3 kleuren verkrijgen: zwart, grijs en wit.
Juice Me DA1000
Deze Juice Me slowjuicer is geschikt om lekkere sapjes te maken van alle soorten groenten en fruit. Met dit toestel kan je ook gember, tarwegras bleekselderij, sinaasappels en spinazie persen. Daarnaast kan je ook noten en droge kruiden eenvoudig vermalen.
- Inhoud: 500ml
- Pulpreservoir 1 liter
- Toerental: 60 rpm
- BPA-vrij
- Inclusief verschillende accessoires
Deze slowjuicer is eveneens een horizontaal model. De sapkan heeft een inhoud van 500ml. Deze heeft een toerental van 60 rpm en perst de ingrediënten traag voor een optimaal resultaat.
Naast het toestel zelf krijg je diverse accessoires meegeleverd waarmee je onder andere pasta kan maken of ijs kan pureren. Ook krijg je verschillende snij- en raspschijven. Alle onderdelen van deze Juice Me slowjuicer zijn BPA-vrij.
Alle onderdelen zin vaatwasserbestendig maar je kan ze ook onder warm stromend water reinigen. Met behulp van het meegeleverde borsteltje gaat dit erg eenvoudig.
In de verpakking vind je de volgende onderdelen: 2 kannen, rond noodle opzetstuk, plat noodle opzetstuk, dichte zeef, sap zeef, food pusher, schoonmaakbostel en handleiding.
De Juice Me DA1000 slowjuicer is verkrijgbaar in 3 kleuren: rood, zwart en grijs.
Philips Avance
De Philips Avance slowjuicer heeft een inhoud van 1 liter, zowel het sapreservoir als de pulpbak. Daarnaast is de vultrechter extra groot waardoor je de groenten en het fruit minder fijn hoeft te snijden. In deze horizontale slowjuicer kan je zowel harde als zachte ingrediënten tot sap verwerken.
- Inhoud: 1 liter
- Pulpreservoir 1 liter
- Vermogen: 200 watt
- Maximale sapopbrengst: tot 90%
- Toerental: 120 rpm
- BPA-vrij
- Veiligheidsvergrendeling, druppelstop en extra grote vultrecher
De losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig. Het toestel zelf kan je gewoon afspoelen. Met de druppelstop voorkom je dat je aanrecht vol sap hangt. Er gaat dus geen druppel verloren.
Deze Philips slowjuicer heeft een toerental van 120 rpm en een vermogen van 200 watt. De slowjuicer heeft een veiligheidsvergrendeling en enkele extra functies en eigenschappen die erg praktisch zijn:
Met de voorspoelfunctie kan je de laatste druppels sap uit het toestel persen. Simultaan met dit proces wordt de binnenkant van de slowjuicer gereinigd.
Dankzij het ontwerp van deze Philips slowjuicer kan je alles erg makkelijk uit elkaar halen. Er zijn geen scherpe of verborgen randjes te bespeuren waardoor schoonmaken binnen 1 minuut kan.
Omdat dit toestel geen zeef heeft stroomt het sap zonder problemen in het glas door de filter. Alle ongewenste delen worden hierdoor ook meteen verwijderd.
Deze Philips slowjuicer wordt geleverd inclusief receptenboekje, filter en handleiding.
Bekijk alle Philips slowjuicers bij bol.com >>
Bekijk alle Philips slowjuicers bij Amazon >>
MOA
Deze MOA slowjuicer is vergelijkbaar met die van Kitchenbrothers welke je eerder kon ontdekken in dit artikel. Deze slowjuicer heeft een vermogen van 150 watt en een maximaal toerental van 70 rpm. De maatbeker heeft een inhoud van 700ml en een duidelijke maataanduiding.
- Inhoud: 700ml
- Pulpreservoir 1,5 liter
- Vermogen: 150 watt
- Toerental: 70 rpm
- BPA-vrij
- Oververhittingsbeveiliging en anti-drup
Deze slowjuicer heeft een anti-drup functie waardoor je geen druppel sap zal verspillen en meteen ook je aanrecht proper houdt. De slowjuicer is makkelijk schoon te maken en de onderdelen zijn naast BPA-vrij ook geschikt voor de vaatwasser.
Daarnaast heeft kan het toestel zowel voor- als achteruit draaien en beschikt het over een oververhittingsbeveiliging.
Naast het toestel zelf krijg je een (verwijderbaar) sapreservoir en pulpcontainer bij dit toestel. Daarnaast vind je in de verpakking nog een handige schoonmaakborstel en de handleiding.
COOK-IT
De eerste verticale slowjuicer uit deze toplijst is die van COOK-IT. Deze slowjuicer bulkt van de functies en steengoede eigenschappen. Hij heeft een inhoud van 700ml en een maximaal toerental van 55 rpm. Dankzij de extra brede invoertrechter kan je veel fruit en groenten in één keer verwerken en hoef je deze niet te klein te snijden.
- Inhoud: 700ml
- Pulpreservoir: 700 ml
- Toerental: 55 rpm
- BPA-vrij
- Sapkraantje
- Oververhittingsbeveiliging, anti-drup, omgekeerde functie en automatisch uitschakelen
Zowel het sapreservoir als de pulpcontainer kan je eenvoudig verwijderen. De slowjuicer beschikt over een ultrafijne filter van 0,2 mm waardoor het sap en de pulp perfect van elkaar gescheiden blijven.
Om verstopping te voorkomen beschikt deze slowjuicer over een omgekeerde functie. Daarnaast verspil je geen druppel dankzij de anti-drup functie.
Dankzij de anti-oxidatie materialen en afneembare onderdelen is schoonmaken ook weer erg eenvoudig. De slowjuicer schakelt automatisch uit, is beschermd tegen oververhitting uit en wordt geleverd inclusef zeef, schoonmaakborstel en handleiding.
Kuvings EVO820
Deze Kuvings slowjuicer is een verticale slowjuicer die voorzien is van een extra grote vulmond. De onderdelen zijn stuk voor stuk BPA-vrij en de sapkan heeft een inhoud van 400ml. Deze slowjuicer wordt geleverd met diverse extra accessoires en een kookboek.
- Inhoud: 400ml
- BPA-vrij
- Sapkraantje
- Kookboekje meegeleverd, anti drup, maatverdeling, extra grote vultrechter
De Kuvings slowjuicer heeft een vermogen van 240 watt en is voorzien van een handig kraantje om het sap makkelijk en zonder morsen te verdelen.
Bij deze slowjuicer zitten standaard nog de volgende extra’s: sapkan, deksel, pulpkan, sapkan, wiper, zeef, perskegel en pusher. Daarnaast ontvang je ook een schoonmaak- en rotatieborstel.
Met het gratis meegeleverde kookboek kan je meteen aan de slag om de beste en lekkerste sapjes te maken. Deze Kuvings slowjuicer kan je verkrijgen in 3 kleuren: zilver, goud en zwart.
Omega
Het nieuwste Omega slowjuicer model heeft een verbeterd saprendement in vergelijking met zijn voorgangers. Binnen het merk Omega is deze verticale slowjuicer dus veruit de beste keuze. Hij is daarenboven ook erg stil in gebruik en kan zelfs ook harder fruit en groenten de baas.
- Inhoud: 1 liter
- Pulpreservoir: 1 liter
- Toerental: 43 rpm
- BPA-vrij
- Sapkraantje
- Reverseknop, anti drup en laag toerental!
De vernieuwde persschroef in deze slowjuicer zorgt voor nog meer sap van hoge en voedzame kwaliteit. Het toestel heeft een beveiliging en zal automatisch stoppen wanneer er teveel groenten en/of fruit tegelijk in de slowjuicer terecht komt.
In bovenstaande geval komt de reverseknop pas echt goed van pas. Op die manier kan je weer gewoon doorgaan met persen.
Deze Omega slowjuicer heeft een anti-drup kraantje en is voorzien van een schuimscheider. Zowel het sapreservoir en de pulpbak hebben een inhoud van 1 liter. Met een maximaal toerental van 43 rpm worden de ingrediënten erg traag geperst waardoor je een optimaal resultaat zal bekomen.
Naast de juicer en twee reservoirs ontvang je een borstel en duidelijke handleiding. Deze slowjuicer is de nr 1 in Amerika. Daarnaast is het toestel makkelijk schoon te maken omdat de onderdelen erg eenvoudig uit elkaar te halen zijn.
Deze Omega slowjuicer is verkrijgbaar in wit, zilver en rood.
Bekijk alle Omega slowjuicers bij bol.com >>
Bekijk alle Omega slowjuicers bij amazon >>
Hurom; met pulphendel
Het merk Hurom heeft diverse verticale slowjuicers in hun aanbod. De Hurom H-AA-DBE17 – H26 is er daar eentje van. Deze slowjuicer krijgt erg goede reviews en dat is zeker niet gek. Met een toerental van 43 rpm zorgt deze voor een optimaal resultaat.
- Inhoud: 500 ml
- Pulpreservoir: 500 ml
- Toerental: 43 rpm
- BPA-vrij
- Sapkraantje
- Anti drup, receptenboekje, droogrek en veiligheidsschakelaars
Deze krachtige slowjuicer kan je eveneens gebruiken voor het maken van ijs, soepen, babyvoeding en amandelmelk. Dankzij het slow squeezing systeem produceer je nu nog meer sap. Dankzij de pulphendel kan je de dikte van het sap makkelijk aanpassen. Het toestel is krachtig en daarnaast ook erg stil in gebruik.
Deze Hurom slowjuicer is zelfreinigend, BPA-vrij en voorzien van veiligheidsschakelaars. De inhoud van deze verticale slowjuicer had wat groter gemogen maar met 500 ml heb je meteen toch een aardige hoeveelheid sap ter beschikking. Ook de pulpbak heeft een inhoud van 500ml.
Het anti drup kraantje voorkomt morsen. Bij deze slowjuicer krijg je ook verschillende zeven waaronder een fijne zeef, grove zeef en ijszeef. Daarnaast krijg je uiteraard een aanduwer en eveneens een droogrek, handleiding en receptenboek.
Bekijk alle Hurom slowjuicers bij bol.com >>
Bekijk alle Hurom slowjuicers bij Amazon >>
Wat is een slowjuicer?
Een slowjuicer is een toestel waarmee je langzaam het sap uit groenten en fruit kan persen. Naast groenten en fruit kan je er ook noten, tarwegras en kruiden mee persen. Omdat het persen met een slowjuicer traag verloopt zal deze je ook veel meer sap opleveren.
Daarnaast blijven er door de persende, kneuzende bewegingen en het langzame proces ook veel meer vitamines, mineralen, en vezels aanwezig in het sap.
Het overschot van de groeten, fruit en andere ingrediënten, ook wel pulp genoemd, kan je gebruiken om hamburgers, soep, crackers, brownies, bouillon of zelfs een vegan omelet te maken.
Welke soorten zijn er?
Voor je een slowjuicer gaat kopen is het belangrijk om te weten welke soorten er precies zijn. Op vlak van slowjuicers kan je twee types onderscheiden: de horizontale en de verticale slowjuicer. De meeste slowjuicers hebben een enkele schroef of vijzel om de groenten en het fruit te persen.
Daarnaast zijn er ook de zogenaamde twin-gears met een dubbel schroefsysteem. Een slowjuicer met een dubbele schroef kan je tot 20% meer sap opleveren. Echter zijn deze laatste soort behoorlijk aan de prijs.
In eerste instantie moet je voor jezelf bepalen welke type groenten, fruit en andere ingrediënten je wil persen met de slowjuicer. Afhankelijk daarvan kan je de beste keuze maken: horizontaal of verticaal.
Horizontale
Een horizontale slowjuicer is het best geschikt om vezelrijke groenten, bladgroenten en harde groenten te verwerken. Daarnaast komt een horizontale slowjuicer minder snel vast te zitten met pulp.
Een horizontale slowjuicer is in de meeste gevallen makkelijk te demonteren en daardoor eenvoudig te reinigen.
Een nadeel van een horizontale slowjuicer is dat deze wat meer plaats inneemt op het aanrecht.
Verticale
Een verticale model gebruik je bij voorkeur om zachtere groenten en fruit te persen. Bij een verticale slowjuicer is de vultrechter vaak iets groter. Een verticaal model neemt ook veel minder plaats in.
Wat zijn de voordelen?
Een slowjuicer en slowjuicen heeft uiteraard verschillende voordelen. Onderstaand vind je de belangrijkste voordelen van een slowjuicer die meteen ook de beste redenen zijn om er eentje in huis te halen.
Meer voedingsstoffen
De meeste mensen drinken sapjes natuurlijk in de eerste plaats voor hun gezondheid. Een sapje gemaakt van verschillende groenten en fruit zit dan ook boordevol vitamines, mineralen, vezels en enzymen. Deze stoffen zijn van erg groot belang voor het dagelijks functioneren.
Door een slowjuicer te gebruiken zal je meteen ook veel meer van die voedingsstoffen behouden. Door de trage werking (malen en persen) gaan er amper voedingsstoffen verloren. Daarnaast komt er bij het gebruik van een slowjuicer eveneens geen hitte vrij. Ook dit is één van de redenen waarom er bij andere machines dan een slowjuicer vaak voedingswaarden verloren gaan.
Door sapjes te maken met behulp van een slowjuicer haal je dus het meeste uit al jouw favoriete groenten en fruit.
Voedingsstoffen worden beter opgenomen door het lichaam
Al de nuttige en noodzakelijke voedingsstoffen uit de groenten en het fruit moeten natuurlijk ook in het lichaam terechtkomen. Om dit proces te optimaliseren is het gebruik van een slowjuicer misschien wel de beste oplossing.
Een slowjuicer is immers krachtig genoeg om de sterke celwanden te doorbreken. Hierdoor zullen de voedingsstoffen ook daadwerkelijk in het sap terechtkomen in plaats van achter te blijven in het restant van de groenten en het fruit.
Pulp kan je hergebruiken
Eénmaal de groeten en het fruit volledig geperst zijn heb je uiteraard een aanzienlijke hoeveelheid pulp als restproduct. Deze pulp hoef je natuurlijk niet weg te gooien want deze kan je gewoon hergebruiken.
Zoals je eerder in dit artikel al kon lezen kan je van de pulp diverse andere gerechten maken waaronder hamburgers, soep, crackers, brownies, bouillon of zelfs een vegan omelet. Op die manier gaat er haast niets verloren van de groenten en fruit die je geperst hebt met de slowjuicer.
Meer en lekkerder sap
In vergelijking met andere persapparatuur zal je met een slowjuicer veel meer sap uit al jouw groeneten en fruit kunnen halen. Door het trage proces van malen en persen kan het rendement tot wel 50% hoger zijn ten opzichte van andere toestellen zoals een citruspers, blender of sapcentrifuge.
De grotere hoeveelheid sap die je dankzij een slowjuicer zal verkrijgen gaat ook veel beter smaken. Dit is simpelweg en wederom te verklaren door het trage persen en malen. Er blijven meer voedingsstoffen in het sap achter en ook de kleur en de geur van het sap zullen veel intenser zijn.
Sap gemaakt met een slowjuicer blijft ook langer houdbaar gezien er maar amper zuurstof in de machine of bij de groenten en fruit kan komen.
Gezonder sap met schil
Je weet vast wel dat er in en net onder de schil vaak het meeste vitamines te vinden zijn bij groenten en fruit. Als we deze verwerken zonder de schil heb je meteen al een groot deel van de vitamines verloren.
Gelukkig kan een slowjuicer ook hardere groenten en fruit verwerken. Schillen is dus zeker niet nodig. Wil je het meest gezonde sap uit jouw slowjuicer tappen, gooi de groenten en het fruit er dan mét schil in!
Zuinig, stil en multifunctioneel
Een slowjuicer is in de meeste gevallen ook energiezuinig en vaak erg stil in gebruik. Daarnaast is het ook gewoon een veelzijdig of zelfs multifunctioneel toestel. Naast groenten en fruit kan je er eveneens kruiden, specerijen en tarwegras in verwerken. Sommige toestellen kan je zelfs gebruiken als keukenmachine of ijsmachine. Met andere kan je dan weer babyvoeding, soep of plantaardige melk maken.
Slowjuicer vs sapcentrifuge
Om de allerbeste sapjes te kunnen maken is het belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken. Vaak bestaat er wel wat verwarring tussen de functies van een slowjuicer en sapcentrifuge. Echter zijn de verschillen wel aanzienlijk, en niet alleen qua prijs. De juiste keuze is afhankelijk van het soort sapjes dat jij wil maken en welk type groenten en fruit jij hiervoor wil gebruiken.
Prijsverschil
Een sapcentrifuge kan je makkelijk in huis halen onder de €100 of zelfs €50. Bij een slowjuicer wordt dat al wat moeilijker. Hoewel er ook goedkopere modellen zijn, zit je bij een slowjuicer toch al snel boven de €100. De beste modellen kosten daar nog een veelvoud van.
Geschikt voor
Naast het feit dat een slowjuicer vaak duurder is in aankoop heeft deze wel wat voordelen in vergelijking met een sapcentrifuge.
Zo kan een slowjuicer vrijwel alle soorten groenten en fruit alsook noten en tarwegras vermalen en persen. Met een sapcentrifuge ben je eerder beperkt tot groenten en fruit met een hoog vochtgehalte.
Snel vs langzaam
Een sapcentrifuge werkt ook veel sneller en zal de groenten en fruit aan een hoog toerental verwerken. Bij een slowjuicer gaat dit vele malen trager. Door het langzame kneuzen en persen van een slowjuicer gaan er haast geen voedingsstoffen verloren en krijg je naast meer sap ook gezonder sap met meer vitamines, mineralen, vezels en enzymen als resultaat.
Kleur en textuur van het sap
Ook de kleur en textuur van het sap is anders bij een sapcentrifuge. Het sap gemaakt met een slowjuicer is geconcentreerder terwijl het sap uit een sapcentrifuge eerder helder is.
Vultrechter & snijwerk
Een ander verschil tussen beide toestellen is de vulopening. Bij een sapcentrifuge kan je grote stukken verwerken dankzij de grotere vulopening. Hierdoor heb je dus minder snijwerk en heb je in theorie dus veel sneller je sapje. Hoewel veel slowjuicers een kleine vulopening of trechter hebben kan je tegenwoordig ook gewoon slowjuicers vinden waarbij de vultrechter extra breed is.
Heb je geen probleem met extra snijwerk dan kan je gewoon de slowjuicer van jouw voorkeur in huis halen. Wil je toch wat minder snijwerk, kies dan voor een slowjuicer met extra brede trechter.
Heeft het ook nadelen?
Een slowjuicer heeft naast de vele voordelen uiteraard ook enkele nadelen. Het grootste nadeel zit eigenlijk een beetje in één van de voordelen.
Traag
Door het trage persproces kan het best lang duren voor je aan jouw overheerlijke groentesapje kan beginnen. Ook de vaak kleinere vultrechter speelt hierin een rol want op die manier heb je meer snijwerk.
Schoonmaken
Een slowjuicer moet natuurlijk ook weer schoongemaakt worden na gebruik. Omdat de pulp van het sap gescheiden wordt en dit achterblijft kan het schoonmaken soms wel een klusje zijn.
De meeste toestellen zelf kan je echter wel eenvoudig afspoelen onder de kraan. Heb je een slowjuicer waarvan de onderdelen in de vaatwasser mogen dan gaat het nog net iets sneller.
Bij verschillende slowjuicers krijg je ook een schoonmaakborstel meegeleverd wat het schoonmaken ook weer makkelijker zal maken.
Aankoopprijs
Het grootste nadeel van een slowjuicer is misschien wel de aankoopprijs. Je kon al lezen dat een sapcentrifuge bijvoorbeeld vele malen goedkoper is in vergelijking met de betere slowjuicers. Welk toestel het beste voor jou is moet je natuurlijk zelf bepalen. Wil je echter kunnen genieten van de vele voordelen van een slowjuicer dan moet je hiervoor iets dieper in de buidel tasten.
Slowjuicers vind je in verschillende prijsklassen en is in onze ogen, gezien de vele voordelen, de investering zeker en vast waard.
Waar op letten?
Voor je een slowjuicer gaat kopen is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden:
Horizontaal of verticaal
In de eerste plaats moet je voor jezelf uitmaken of je voor een horizontale of verticale slowjuicer kiest. Welk type je kiest is afhankelijk van verschillende factoren.
Een horizontale slowjuicer is het best geschikt om vezelrijke en hardere groenten en fruit te verwerken. Daarnaast komt een horizontaal model ook minder snel vast te zitten.
Een verticaal model is dan weer de betere keuze wanneer je voornamelijk zachte groeten en fruit gaat persen. Daarnaast neemt een verticaal model ook minder plaats in op je aanrecht.
Enkele of dubbele vijzel/schroef
De meeste slowjuicers zijn voorzien van een enkele schroef of vijzel waarmee de groenten en het fruit geperst worden. Echter zijn er ook horizontale slowjuicers met een dubbele schroef, de zogenaamde twin-gear toestellen. Slowjuicers met een dubbele schroef zijn de absolute topmodellen die eveneens voor een erg hoog rendement zullen zorgen. Maar daar hangt uiteraard ook een vrij hoog prijskaartje aan vast.
De Angel slowjuicer is een mooie voorbeeld van een (prijzige) slowjuicer met dubbele schroef. Deze wordt ook wel de Rolls Royce onder de slowjuicers genoemd.
Bekijk de Angel slowjuicer bij bol.com >>
Vermogen en toerental
Bij de meeste keukentoestellen wil je een zo hoog mogelijk vermogen. Echter is dat bij een slowjuicer niet het geval. Uiteraard heb je wel een krachtige motor nodig, zeker wanneer je hardere ingrediënten gaat verwerken. Toch is het vermogen niet het belangrijkste aspect om rekening mee te houden.
Wat daarentegen wel erg belangrijk is, is het toerental. Het toerental van de meeste slowjuicers is vrij laag. Een toerental tussen 40 à 80 rpm is het vaakst voorkomend. Door het lage toerental blijven de voedingsstoffen beter behouden.
Werking in 2 richtingen
Wanneer de slowjuicer zowel voor- als achteruit kan draaien kan je achtergebleven resten toch nog meenemen en verwerken in het sap. Daarnaast is de kans dat de slowjuicer vastloopt met deze functie ook weer kleiner.
Inhoud
Ook de inhoud van de sapkan is een parameter om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin dan wil je een grotere sapkan zodat je elk gezinslid tegelijk van een gezond sapje kan voorzien. De meeste slowjuicers hebben een sapkan met een inhoud tussen 400ml en 1 liter.
Andere functies & eigenschappen
Naast de standaard werking kan een slowjuicer nog diverse andere functies en eigenschappen hebben die voor jou misschien erg nuttig kunnen zijn. Enkele voorbeelden van zulke functies vind je hieronder:
- Schuimafscheider; dit zorgt ervoor dat er geen of minder schuim op het sap terechtkomt.
- Pulphendel; hiermee kan je de dikte van het sap aanpassen.
- Sapkraantje/schenkstop; hiermee kan je het sap makkelijk en zonder morsen doseren of uitschenken in een glas of beker.
Extra’s
Een laatste factor om rekening mee te houden bij het kopen van een slowjuicer zijn de eventuele extra’s. Zo kwamen we veel toestellen tegen waarbij je een gratis receptenboekje krijgt. Dit is natuurlijk erg leuk maar hoeft zeker geen doorslaggevende factor te zijn voor de aanschaf van de slowjuicer.
Een schoonmaakborstel of extra handige accessoires daarentegen kunnen wel erg nuttig zijn. Heb je kinderen in huis dan kunnen enkele veiligheidsfuncties ook erg nuttig zijn.
Beste om gember te juicen
Gember is een erg populair en gezond ingrediënt in allerlei sapjes, shots en drankjes. Met behulp van een slowjuicer kan je ook dit ingrediënt omtoveren in een overheerlijk gembersapje.
Omdat gember best hard is, is een horizontale slowjuicer de beste keuze om gember te persen. Een horizontaal model is beter geschikt voor de hardere ingrediënten in vergelijking met een verticale slowjuicer.
Conclusie
Wil jij het meeste rendement halen uit de groenten en fruit die je gebruikt om gezonde sapjes te maken? Dan is het verstandig om te kiezen voor een slowjuicer. Door het trage persproces gaan er haast geen voedingsstoffen, vitamines, mineralen en vezels verloren.
Afhankelijk van jouw favoriete groenten en fruit die je wil persen kies je ofwel voor een verticale of horizontale slowjuicer. Eens je die keuze gemaakt hebt kan je nog rekening houden met diverse andere functies en eigenschappen.
Een laag toerental is sowieso erg belangrijk. Daarnaast kan je nog rekening houden met de inhoud van de sapkan en eventuele handige extra’s zoals een schuimafscheider, pulphendel of schenkstop.
In dit artikel kon je meteen ook 4 horizontale en 4 verticale slowjuicers ontdekken die in mijn ogen, en in die van vele andere gebruikers, tot de beste van het moment behoren. Afhankelijk van de wensen die jij hebt kan je de perfecte slowjuicer voor jou en je gezin in huis halen.
Mijn favoriet is de Kitchenbrothers slowjuicer omdat deze gewoon doet wat hij moet doen, de functies en eigenschappen heeft die ik nodig heb, en belangrijk vind, en daarnaast ook nog eens erg betaalbaar is. Voor welke slowjuicer ga jij?