Bosch ErgoMixx review

Bosch ergomixx staafmixer en hakmolen - review

Pas vroeg iemand me welke mixer ie moest kopen. Er is dan ook zoveel keuze en je kan natuurlijk niet eerst tientallen mixers uitproberen om dan te kijken welke jij het best vindt. Dus ik raadde mijn mixer, de Bosch ErgoMixx aan omdat ik daar heel tevreden over ben.

Enkele jaren geleden kocht ik al deze Bosch ErgoMixx. Ik vond hem onmiddellijk goed in de hand liggen. Zeker ook door het rubberen bovengedeelte waardoor je goeie grip hebt op de mixer. Je hebt stand 1-12 en een andere knop voor turbo, het vermogen is 750 Watt. De staafmixer zelf is heel stevig en is speciaal ontworpen om niet te fel te spetteren bij het mixen van soep. Ik had er dan ook jaren veel plezier aan tot ik hem eens liet vallen en de staaf niet meer bevestigd kon worden aan de motor.

Ik ben blijkbaar niet de enige die blij is met deze mixer, want hij is als beste getest door de Nederlandse consumentenbond (juni ’17, okt ’17, juni ’18, okt ’18)

Staafmixer en hakmolen (Bosch ergomixx MSM67140)

Toen ik een nieuwe kocht hoefde ik eigenlijk niet na te denken. Ik kocht dezelfde mixer omdat ik er zo tevreden over was. Deze keer kocht ik het met een extra toebehoren: een hakmolen. Hier ben ik zo blij mee dat ik dit ook aangeraden had.

In plaats van de staaf op de mixer te zetten kan je de hakmolen op het motor gedeelte bevestigen. Je kan er dan bijvoorbeeld grote stukken ui in plaatsen en dan enkele keren mixen zodat je fijn gesneden stukjes ui hebt. Niet meer huilen en uitgelopen mascara 😉

Waarvoor ik het ook gebruik is om pesto en spreads te maken. De cashewspreads uit No Milky Way 2 – vegan lunch maakte ik eerst in een maatbeker met de staafmixer. Maar nu ik deze hakmolen heb, heb ik het hier eens mee geprobeerd. De spread is veel fijner en gladder dan voorheen. Daarna heb ik steeds de hakmolen gebruikt om spreads mee te maken.

Soep warm mixen

Zoals ik al zei is de vorm van de staaf zo ontworpen om niet te veel te spetteren. Dit werkt echt heel goed. Ik ben soms (oké vaak) ongeduldig en wil de soep al mixen als die pas gekookt is. Dit was bij de mixer die ik voor deze twee had te gevaarlijk. Door het spatten had ik al eens warme soep op me gehad. Niet veel, geen blijvende gevolgen, maar toch te gevaarlijk om het te herhalen.

Nu mix ik met deze mixer de soep terug als die nog heet is. Wel op een iets lichtere stand. Zo hoeft die niet eerst af te koelen en kan ik als de soep net klaar is deze onmiddellijk proeven, eventueel nog wat bijkruiden en dan van smullen.

Extra onderdelen van de Bosch ErgoMixx

Behalve met staafmixer en hakmolen kan je deze ook nog verkrijgen met een klopper (garde). Deze heb ik zelf niet omdat ik nog een hele oude mixer heb met enkel kloppertjes. Deze gebruikt ik nog steeds. Maar als ik die niet had zou ik dit bij deze mixer kopen, dan had ik maar één toestel nodig.

Nog een accessoire is een mini-foodprocessor die je op de mixer kan bevestigen.

Laat me even weten of je zo’n productdemonstratie leuk vindt. En zo ja van wat je dat ook eens wilt zien. Dat kan onderaan deze pagina in een reactie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

9 reacties

 1. Hi Elke!

  Ik heb hem ook gekocht na het lezen van je blog, bedankt voor je review! Wel met garde, omdat ik ook graag bak. Ik las dat jij geen garde had? Heb je erover nagedacht om deze er los bij te kopen? Er zijn wel websites waar je dit wellicht goedkoop kunt kopen. Ik zag er hier een paar voorbijkomen: https://fixpart.nl/nl/appliances/bosch/staafmixer/garde. Ik weet niet welk model je precies hebt, maar misschien kun je dit wel ergens checken?

 2. Topapparaat! Heb er zelfs goede garantieservice op gekregen, nadat hij door mijn fout kapot is gegaan (geen deeg proberen te mixen met een staafmixer mensen, gaat hij niet goed op).

 3. Dank u voor de tip van mixer. Heb een domo gekocht die alleen gebruikt word voor soep. Maar zou het ding liefst direct weg gooien.
  Maar dat kan natuurlijk niet.

  1. Het deksel dat je op uw mix potje draait van de hak molen dus kan je niet uit elkaar halen. En daar zit een hele fijne naad waar vocht en voedsel tussen kan geraken. Dat deksel mag je ook niet in water steken. M.a.w. omdat er anders water tussen geraakt wat er nooit meer uit geraakt. Nochtans plakt alle voedsel daar wel tegen en geraakt er dus ook tussen aangezien alles wordt gemixt. Denk maar aan pesto, crusher ice, … (Vocht). Veel mensen staan daar niet bij stil maar zo gevaarlijk. Een absolute no go en een gevaar voor de gezondheid. Zoiets zou je volledig uit elkaar moeten kunnen halen om te reinigen. Van zo een apparaat mag je zoiets toch wel verwachten. Ik heb het terug gestuurd.

   1. Bij mij wordt het meestal niet echt vuil. Ik ga er met een vochtige doek over en droog het dan af en laat het meestal nog liggen zodat het volledig kan drogen voor ik het in de kast doe.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu