Online cursus

Creatief met tofu

De meest unieke manier om lekker vegan te leren koken!

Tofu? Is dat niet die smakeloze witte blok? Ik hoor het je al denken. Klopt helemaal; tenminste als je niet weet hoe je het moet bereiden of niet weet wat je er allemaal mee kan doen.
Met mijn cursus Creatief met tofu gaan we daar verandering in brengen. We gaan van tofu een ware lekkernij maken.

Tofu cursus

Leren koken met tofu via video

Geen idee wat tofu is, hoe je het lekker krijgt of wat je er allemaal mee kan doen? Je leert het allemaal in deze online cursus. Met behulp van video’s en uitgeschreven recepten leren we je echt alles over dit fantastische product. 

Je gaat ook leren hoe je je eigen ‘homemade’ tofu kan maken!

Geen keukenprins(es)? Geen paniek. Onze recepten zijn net zo lekker als eenvoudig. En in no-time ben je niet meer uit je keuken weg te slaan 😉

Wat ga je leren?

Module 1: over tofu

We starten de cursus met meer achtergrondinformatie over tofu. We kijken welke soorten tofu er zijn, waar je deze kan kopen, waarom je deze wel/niet zou invriezen en we gaan dieper in op het belang van het persen van tofu.

Voor de echte creatievelingen gaan we ook aan de slag met het zelf maken van tofu. Extra leuk en je krijgt er veel voldoening als je van je eigen gemaakte tofu een gerecht kan maken.

Tofu

Module 2: Tofu bereiden

Tofu kan je op verschillende manieren bereiden zoals je in deze module zal ontdekken. We starten met waarom en hoe je tofu kan persen en marineren.

Daarnaast leer je hoe je tofu naar vis kan laten smaken en ontdek je de verschillende manieren waarop je tofu kan bereiden: in de pan, oven, airfryer en frietketel.

De module eindigt met nog wat extra uitleg en een duidelijke demonstratie over het pletten en snijden van tofu.

Module 3: Tofu recepten

Een cursus Creatief met tofu kan niet zonder een heleboel recepten. Bij de bereidingen krijg je hier al wat van mee.

In deze module gaan we echter nog een stapje verder en maken we verschillende soorten gerechten.

We gebruiken zowel vaste als zijden tofu en gaan aan de slag met het maken van kleine (bij)gerechtjes tot complete maaltijden.

Bij al deze recepten vind je eveneens handige kookvideo’s met uitleg.

Tofu recepten
tofu cursus printabare recepten

Bonus: printbare pdf's

Wil je na het bekijken van de video’s zelf een recept uittesten? Dat kan eenvoudig met behulp van de printbare pdf’s van de recepten.

Op die manier hoef je niet op het kleine schermpje van je smartphone te kijken of jouw computer in de keuken te zetten. 

Als bonus bij deze cursus ontvang je van alle recepten een printbare pdf file.

workshop seitan

Heb jij altijd zin in workshops?

Oké, fysieke workshops zijn leuk en je ontmoet altijd nieuwe mensen. Maar…er zijn ook behoorlijk wat nadelen;

De voordelen van een online kookcursus?

Yep, een online cursus heeft massa’s voordelen. Zo kan je;

tofu-cursus

Tot slot; vegan cursussen of workshops zijn schaars.
De kans dat er in jouw buurt eentje op de planning staat is dus héél klein.
Deze online cursus is 100% plantaardig en je haalt ons met 1 muisklik in huis. Kan het makkelijker?

Online workshop 'Creatief met tofu'

€ 47

Tofu cursus

Tofu? Dat is toch zo’n smakeloze witte blok met sap?
Een vooroordeel dat je na het volgen van deze online cursus zeker zal kunnen schrappen!
Geert

Nog twijfels of vragen?

Nog niet helemaal zeker of ‘Creatief met tofu’ iets voor jou is? Hier onderaan vind je alvast een lijstje van de meest gestelde vragen. En het antwoord natuurlijk 🙂
Staat je vraag er niet bij? Geef ons gerust een seintje op info@veganistischkoken.be

Helaas, tofu is puur sojabonen. Er is ook wel een versie met hennep die mogelijk wel geschikt is voor je. Natuurlijk kan je die beter eerst even uitproberen vóór je de cursus daadwerkelijk aanschaft. Is dat geen optie…dan komt er in de toekomst vast wel een andere leuke cursus voorbij 😉

Perfect! We zijn er om je het eerste te leren en het tweede te besparen. Onze recepten zijn allereerst erg makkelijk en al bij al kan iedereen koken. Ook als jij daar zelf (nog) niet van overtuigd bent ;). Dankzij de stap-voor-stap video’s en onbeperkte feedback zal het je ook héél makkelijk afgaan. En het grote voordeel van online cursussen; je volgt ze zo vaak, waar én wanneer jij maar wil. Druk leven of niet. 

Alleen als je je computer het raam uit flikkert 😉 Heb je een pc, laptop en/of smartphone + internetverbinding, dan heb je toegang tot de workshop. Alles staat op ons eigen veilige platform waarop je simpelweg kan inloggen. 24 op 24 en 7 op 7.

Na aankoop van de cursus, ontvang je een bevestiging van je aankoop + een e-mail met inloggevens voor Goherbie.be (ons online platform dus). Even inloggen en je vindt de cursus meteen. Je kan ‘m daar vanaf dat moment onbeperkt raadplegen. Had je al een login op Goherbie, dan zal de nieuwe cursus automatisch aan je bestaande account worden toegevoegd. Weet je je wachtwoord niet meer, dan kan je klikken op “wachtwoord vergeten”.

Nee, niet live maar minstens even amusant! Live zou hetzelfde probleem opleveren een ‘echte’ cursus of workshop. Namelijk dat je op dat moment geen tijd of zin hebt, je onverwacht bezoek krijgt of dat je kinderen op het uur van aanvang besluiten om alle scenes uit ‘Pearl Harbor’ na te gaan spelen 😉

In plaats daarvan zijn er video’s waarin we de recepten stap-voor-stap uitleggen en voordoen. Het voelt alsof we in je keuken staan én je kan pauzeren, een fragment herbekijken, doorspoelen, …wanneer je maar wil. Sterker; als je per ongeluk in je vinger snijdt, kan je mij gewoon uitkafferen of een rubberen baksteen naar je scherm gooien (maar liever niet hé).

Nope. Zoals gezegd heb je voor het bekijken van de cursus alleen een laptop, tablet of smartphone nodig. Voor de recepten volstaat de basisuitrusting van iedere keuken. Dus een fornuis, potten, pannen, lepels, enzovoort, enzovoort. Een staafmixer en een maatbeker is aangewezen maar heb je vast standaard in huis.

Andere nuttige hebbedingetjes (maar geen must) voor deze cursus zijn; een airfryer, keukenmachine met hakfunctie en een blender.

Absoluut. Uitgezonderd enkele (die we in de cursus behandelen), kan je vrijwel alle ingrediënten bij de gewone supermarkt krijgen. 

Geen sprake van! 😉

Yes, geef me toegang!

Helemaal enthousiast geworden? Ga meteen aan de slag!