Een veganistische maaltijdbox?

Veganistische maaltijdboxen

Dit is een gastblog van Hans Kisteman.

De maaltijdbox is hot! Steeds meer mensen ontdekken het gemak van zo’n kookbox vol met verse ingrediënten voor 3 of meer maaltijden. En ook het aanbod groeit snel. Populaire boxen zijn die van HelloFresh en Marley Spoon. Maar ook Belgische aanbieders als Smartmat en Foodbag winnen snel terrein. De laatste tijd zien we ook dat supermarkten als Colruyt en Carrefour zich toeleggen op deze markt.

Wat is nu zo’n kookbox?

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van bedrijven als HelloFresh en Marley Spoon. Zij doen eigenlijk allemaal hetzelfde: ze vullen kartonnen boxen met verse producten en sturen deze – inclusief bijbehorende recepten – naar hun klanten. Het voordeel voor de gebruiker is een stukje gemak en een enorme tijdbesparing. Je hoeft immers niet zelf meer te bedenken wat er op tafel staat, en je hoeft amper nog naar de supermarkt.

De foodboxen richten zich ook steeds meer op een specifieke doelgroep. Denk aan een box speciaal voor jonge gezinnen, een vegetarische box of een glutenvrije box. Wij vroegen de website Maaltijdbox.org of er ook een veganistische maaltijdbox bestaat. De uitkomst daarvan vind je in deze blog.

Een maaltijdbox speciaal voor veganisten

Het veganisme is helemaal hot! Steeds meer (jonge) mensen maken de keuze om geen dierlijke producten te eten en te gebruiken. Ter illustratie: in Nederland zijn er nu zo’n 70.000 veganisten. 20 jaar geleden waren dit er slechts 16.000. Exacte cijfers van België zijn helaas niet bekend, maar de trend zal hier ongetwijfeld hetzelfde zijn.

Voor veganisten kan het best lastig zijn om steeds nieuwe recepten te zoeken. Het aantal vegan-recepten is nu eenmaal een stuk beperkter. Wanneer je structureel en gevarieerd veganistisch wil eten kan zo’n vega-box uitkomst bieden.

In België en Nederland is er op dit moment één 100% veganistische maaltijdbox. Deze box is van Ekomenu. Ekomenu is een Nederlands bedrijf, dat onlangs het Belgische Doozo overnam. Ekomenu biedt verschillende menu’s gericht op speciale doelgroepen, waaronder een veganbox.

De Ekomenu Box zoals je deze krijgt thuisgeleverd

Ekomenu Vegan Menu

Deze box wordt samengesteld in samenwerking met vegan blogger Sanne van Rooij van Living The Green Life. Het menu is 100% plantaardig, en bevat een variatie van groenten, granen, noten en peulvruchten. Altijd 100% biologisch. De gerechten staan standaard binnen 30 minuten op tafel. Uiteraard wordt een receptenkaart meegeleverd.

 • Geschikt voor 2 of 4 personen
 • Kiezen uit 3 of 4 maaltijden
 • Vanaf €46,50 (2 personen, 3 maaltijden)
 • Ook los te bestellen (zonder abonnement)

Tip: een vegan-kerstmenu box

Speciaal voor de kerstdagen biedt Ekomenu ook een speciale veganistische kerstbox aan. Want wat past er nu beter bij de kerstgedachte dan een volledig veganistisch en biologisch kerstdiner? Het grote voordeel van zo’n box is dat je kunt genieten van een zorgeloos kerstdiner. Alle heerlijke producten voor een volwaardig kerstdiner worden gewoon (gratis) bij jou thuisbezorgd, inclusief recepten.

Ekomenu Vegan Kerstmenu:

Bezorgd op: 22 of 23 december (let op: tijdig bestellen!)
Geschikt voor: 4, 6, 8 of 10 personen
Prijs: €99,00 – €199 00

 • Een komkommerbakje gevuld met babyleaves, smaakbietjes, gefermenteerde tofu en een dilledressing
 • Paddenstoelensoep met tamme kastanjes en purplekers
 • Mousseline van aardpeer en pastinaak met oerwortels, spruitjes en seitan pepersteak
 • Semifreddo met stroopwafel en Gieser Wildemann stoofpeertjes

Meer info over de Ekomenu Maaltijdbox >>

Ben jij al fan van deze (of andere) maaltijdboxen? Deel je ervaringen onderaan dit artikel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties