Faux Gras – Ceci n’est pas de foie gras

Faux Gras (het 100% diervriendelijke alternatief voor foie gras) is een geweldig product uit de koker van dierenrechtenorganisatie Gaia. En een zeer dankbaar ingrediënt om mee te experimenteren in de vegan keuken!

Hoewel ik nooit van m’n leven echte foie gras (ganzen- en/of eendenlever) heb gegeten – en ik je dus niet kan vertellen of de smaak in de buurt komt – is dit spul bijzonder lekker en in ieder opzicht te prefereren boven het consumeren van zieke levers. Dat geldt zowel voor jezelf als voor de ganzen;-)

Faux Gras (is de naam briljant of briljant?) wordt gemaakt van o.a. gist, palmpitvet uit biologische teelt, champagne, zeezout, aardappelzetmeel en truffel. Gekruid met koriander, kaneel en een vleugje kruidnagel.

Waar is faux gras verkrijgbaar?

Het is een ware delicatesse die (helaas) slecht rond de kerst- en nieuwjaarsperiode te koop is. Je vindt Faux Gras bij verschillende supermarkten (o.a. Lidl, Delhaize, Colruyt, Albert Heijn, Intermarché, Cora,…) en een behoorlijk aantal natuurvoedingswinkels.

Faux gras van Gaia is eigenlijk van het merk Tartex, bekend van de vegetarische patés. Je vindt Tartex vegetarische patés hier >

Recepten met faux gras

Op de website van Faux Gras de Gaia vind je een fiks aantal originele recepten (niet allemaal vegan), en zelf ben ik er natuurlijk ook mee aan het experimenteer geslagen.

Aardperencréme met Faux Gras >>

Avocadomousse, gelei van tamari en bonbon van Faux Gras de Gaia >>

Met dank aan Gaia voor het gebruik van de foto.

Nog op zoek naar een geschenk voor onder de kerstboom? Dan is ons boek No Milky Way met allemaal diervriendelijke desserts alvast een ideetje 😉

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu