Faux Gras (het 100% diervriendelijke alternatief voor foie gras) is een geweldig product uit de koker van dierenrechtenorganisatie Gaia. En een zeer dankbaar ingrediënt om mee te experimenteren in de vegan keuken!
Hoewel ik nooit van m’n leven echte foie gras (ganzen- en/of eendenlever) heb gegeten – en ik je dus niet kan vertellen of de smaak in de buurt komt – is dit spul bijzonder lekker en in ieder opzicht te prefereren boven het consumeren van zieke levers. Dat geldt zowel voor jezelf als voor de ganzen;-)
Faux Gras (is de naam briljant of briljant?) wordt gemaakt van o.a. gist, palmpitvet uit biologische teelt, champagne, zeezout, aardappelzetmeel en truffel. Gekruid met koriander, kaneel en een vleugje kruidnagel.
Waar is faux gras verkrijgbaar?
Het is een ware delicatesse die (helaas) slecht rond de kerst- en nieuwjaarsperiode te koop is. Je vindt Faux Gras bij verschillende supermarkten (o.a. Lidl, Delhaize, Colruyt, Albert Heijn, Intermarché, Cora,…) en een behoorlijk aantal natuurvoedingswinkels.
Faux gras van Gaia is eigenlijk van het merk Tartex, bekend van de vegetarische patés. Je vindt Tartex vegetarische patés hier >
Recepten met faux gras
Op de website van Faux Gras de Gaia vind je een fiks aantal originele recepten (niet allemaal vegan), en zelf ben ik er natuurlijk ook mee aan het experimenteer geslagen.
Aardperencréme met Faux Gras >>
Avocadomousse, gelei van tamari en bonbon van Faux Gras de Gaia >>
Met dank aan Gaia voor het gebruik van de foto.
Nog op zoek naar een geschenk voor onder de kerstboom? Dan is ons boek No Milky Way met allemaal diervriendelijke desserts alvast een ideetje 😉