Gezonde pannenkoeken – glutenvrij recept met banaan en ananas

Gezonde pannenkoeken - glutenvrij recept met banaan en ananas

De vegan pannenkoeken (zonder eieren) zijn al jaren een populair recept op onze blog. Mijn moeder maakt ze vaak voor me en dan eet ik ze meestal warm met wat choco op. Of soms als dessert met een bolletje vegan ijs en chocoladesaus.

Maar een pannenkoek kan ook als ontbijt of lunch. Hiervoor kan je best een suikervrije variant maken van het oude recept of wat dikkere pannenkoekjes (pancakes) maken.

In dit gezonde recept zit fruit (banaan en ananas) en ik heb boekweitmeel gebruik. Zo zijn ze ook glutenvrij. Boekweitmeel kan sporen van gluten bevatten, dus als je dat niet wilt kan je een merk kiezen dat geen sporen bevat.

Je kan de pannenkoekjes gewoon zo eten (warm of koud) of je kan er wat ahornsiroop over gieten, of nog wat fruit bij eten.

Recept gezonde pannenkoeken

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 ml amandelmelk
  • 100 gram verse ananas
  • 1 banaan
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Bereiding

  • Mix de ananas samen met de banaan, zonnebloemolie en amandelmelk.
  • Men in een ander potje het boekweitmeel, bakpoeder en kaneel.
  • Voeg nu het droge bij het natte en klop tot je een beslag hebt.
  • Verwarm olie in een pan en giet één eetlepel beslag in de pan. Draai de pan in rondjes zodat je deeg een ronde vorm krijgt.
  • Laat de pannenkoek nu bakken tot deze bovenaan begint te pruttelen en draai de pannenkoek om. Bak ook deze zijde tot die volledig gebakken is.
  • Herhaal dit voor alle pannenkoekjes.

Laat me zeker weten wat je van dit recept vind en of dit of de gewone pannenkoeken jouw voorkeur hebben.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties