Heb je al gehoord van Gimber? In deze review kom je meer te weten over dit alcoholvrij, maar toch pittig drankje. Ik probeerde het uit en laat je hieronder weten wat ik ervan vind.
Wat is Gimber?
Gimber is een biologisch, alcoholvrij gemberconcentraat. Het kan puur gedronken worden als gembershot, maar meestal gebruikt men het om alcoholvrije cocktails van te maken. Je kan het trouwens ook gebruiken in gerechten.
Gimber wordt gemaakt van kwaliteitsvolle gember (38%), rietsuiker, citroen, water, kruiden en specerijen. Een extra plus voor het drankje is dat het biologisch gecertificeerd is.
Ontstaan van Gimber
De Belg Dimitri was een producent van animatieseries en was op zoek naar een smaakvol maar alcoholvrij drankje. Aangezien hij dat niet vond, ging hij zelf experimenteren. Uiteindelijk maakte hij een combinatie die hij geslaagd vond (eind 2017) en maakte dat wekelijks voor hemzelf. Anderen die het proefden vonden het ook lekker en zo ontstond Gimber.
Dat Dimitri een producent is en van kunst houdt is terug te zien in hoe mooi Gimber gepresenteerd wordt.
Gimber won in 2019 een gouden medaille in Parijs voor Epicures best new beverage. Ondertussen is Gimber een groot team geworden en kan je het niet alleen meer in België maar ook in andere landen ter wereld verkrijgen, ook in restaurants.
Gimber review, mijn ervaring
Giftbox
Ik kreeg de gimber gift box toegestuurd en was hier heel benieuwd naar. Alles was heel stevig verpakt wat ook wel nodig is met glas. Toen ik de gift box uit de doos schoof was ik meteen verbaast. Ik vond het prachtig! Zo mooi gepresenteerd.
En toen zag ik de tekst “open here”. Oe, die doos gaat blijkbaar nog open. Het bovenste stuk kan je openen en dan zie je de volledige inhoud zitten. Met magneetjes blijft die samen. Ik heb meerdere keren de klep open en dicht gedaan. Zou dat wel uren kunnen doen net zoals met mijn macbook. Beide geven zo’n mooi geluidje. Maar er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden 😉
Ik kreeg letterlijk kriebels in mijn buik om dit allemaal uit te testen. Vaak heb ik bij een product wel zin om het te proberen, zeker bij iets nieuws, maar nu was het nog van een ander niveau.
Uitproberen
Zoals je merkt is deze gift box dus echt een leuk cadeau, gewoon al voor de ervaring van het uitpakken.
Maar ook niet onbelangrijk, hoe smaakt het, welke favoriete combi heb ik?
De Hero, de Gimber puur gedronken vond ik best al lekker, wel heel pittig. Met het bruiswater erbij is het een heerlijk verfrissend drankje. Zelfs mijn vriend vond het echt lekker en fris terwijl hij niet zo’n gemberfan is. Heerlijk op een zonnige dag, zeker met nog munt en limoen erbij.
Ik ging ook eens kijken naar de recepten die op de site stonden. En daar staat eentje tussen voor wafels met Gimber … en yes, het is vegan. Ik had het wafelijzer van mijn schoonzus hier nog staan dus deze wilde ik zeker eens uitproberen. Het was heel makkelijk te maken en ik houd wel van deze hartige wafels met gembersmaak. De volgende dagen heb ik ze even in de airfyer gestopt zodat ze terug warm waren.
Wat ik nog probeerde was het dipsausje. Ik maakte het met vegan mayonaise. Ik had geen knolselder in huis dus probeerde het met een gewoon frietje. Het sausje was heel lekker, maar ik denk dat het wel beter tot zijn recht zou komen met de knolselderfrietjes of eventueel zoete aardappel friet.
Dan was er nog iets wat ik wilde proberen: Gimber met tonic. Ik ben eerder een bierdrinker, maar heel af en toe kan ik een Gin tonic ook wel appreciëren. Dus naar zo’n alcoholvrije variant was ik wel benieuwd. Ik had gelukkig nog welgeteld één flesje tonic staan, dus kon het uittesten. Ik deed er ook nog een takje munt in. Wel, ik vond het echt superlekker! Dat ga ik zeker nog drinken als alcoholvrij aperitief. Ik liet mijn vriend er van proeven en die zijn ogen gingen meteen open, verbaasd dat hij het zo lekker vond.
Ook de reacties die ik van anderen las zijn fantastisch, mensen worden precies helemaal gek van dit drankje. Ze kijken er echt naar uit, sommige drinken het dagelijks, drinken hierdoor minder alcohol, geven het als cadeau, drinken het ’s ochtends in plaats van koffie.
De flessen zijn trouwens van 60% gerecycled glas en mooi genoeg om achteraf zelf te hergebruiken om water in te doen of als vaas.
Wat kan je van Gimber kopen?
Gimber 700 ml
Dit is de grootste fles die je van Gimber kan kopen. Het is ook de meest verkochte. Ideaal voor wie Gimber geproefd heeft en al fan is. Je kan er ca. 25 glazen van drinken.
Gimber original ingrediënten: gember (38%), rietsuiker, citroen, water, kruiden
De voedingswaarden van Gimber original per 30 cl (dus voor 1 drankje)
- Energie: 42 kcal
- Vetten: <0,06 gram
- Koolhydraten: 10,5 gram
- Proteïne: 0,126 gram
- Zout: <0,009 gram
Gimber 500 ml
Deze is goed voor ca. 20 glazen.
Gimber 200 ml
Met deze flacon kan je zo’n 8 glazen drinken.
Gimber no2 brut
Al de andere flessen zijn het originele Gimber recept in een andere hoeveelheid. Maar de Gimber no2 brut is de nieuwe versie. Deze bevat 50% minder suiker. Als laatste ingrediënt staat er yuzu, een superfruit die hoog is in vitamine C en anti-oxidanten.
Gimber no2 ingrediënten: 41% gember, water, citroen, rietsuiker, kruiden, yuzu
De voedingswaarden van Gimber no2 brut per 30 cl (dus voor 1 drankje)
- Energie: 22,6 kcal
- Vetten: <0,07 gram
- Koolhydraten: 5,64 gram
- Proteïne: 0,2 gram
- Zout: <0,008 gram
Duo pack
In het duopack kan je de 2 versies van Gimber uitproberen en kijken welke jouw favoriet is: the original of de no2 brut met minder suiker. Beide zijn flessen van 500 ml.
Gimber Sweet Lilly S°1
Gimber zoals je deze kend, maar verrijkt met tropische smaken.
Gimber Sweet Lilly ingrediënten: gember (33%), rietsuiker, passievrucht, water, ananas, citroen, kurkuma
De voedingswaarden van Gimber Sweet Lilly per 30 cl (dus voor 1 drankje)
- Energie: 34,5 kcal
- Vetten: <0,04 gram
- Koolhydraten: 8,31 gram
- Proteïne: 0,2 gram
- Zout: <0,01 gram
Gimber Sweet Lilly bestellen >>
Gimber gift box
Zoals je in mijn review hierboven al kon lezen ben ik heel enthousiast over deze Gimber gift box. Leuk om te krijgen, maar ook leuk om te geven aan een gember (of mocktail) fan. De doos ziet er prachtig uit en is dus een ideaal geschenk.
- fles Gimber van 500 ml
- 2 shotjes van 20 ml
- 2 glazen
- 2 glazen rietjes
Vond je de kleine flesjes handig om mee te nemen voor onderweg, dan kan je deze bewaren zodra ze leeg zijn en opnieuw vullen met de grote fles.
Gimber gebruiken
Om Gimber te gebruiken schud je eerst met de fles. Vervolgens kan je ermee aan de slag.
Basis
De basis is om Gimber te mengen met bruiswater. Deze kan je op verschillende manieren serveren.
Je kan puur 30 ml Gimber drinken als shot of met wat ijs. Dit heet de Hero omdat je een echte held hiervoor moet zijn. Gember is heel erg pittig dus heel sterk van smaak als je het puur drinkt.
De Robusto is nog steeds fel van smaak. Je voegt dan 100 ml bruiswater bij de 30 ml Gimber. Voor de Royal doe je 150 ml bruiswater bij 30 ml. En de klassieker, ook wel the perfect serve of lungo genoemd maak je door bij de 30 ml Gimber 200 ml bruiswater toe te voegen. In zo’n glaasje Gimber met bruiswater kan je een takje tijm of munt doen voor nog extra smaak.
Je kan deze vier varianten eens uitproberen en kijken welke jij het lekkerst vindt.
Warme Gimber
Wat ik me meteen afvroeg was of je Gimber ook warm kan drinken. Ik vind zulke warme drankjes altijd heerlijk en zeker met de aankomende herfst. En ja dit kan. Door een beetje Gimber in een tas te doen en er warm water bij te voegen, heb je meteen een heerlijk en verwarmend drankje.
Verder kan je het ook met thee maken of gebruiken in een chai latte met havermelk.
Wat ook heerlijk is; Gimber gemengd met warme appelsap en kaneel. Lekker voor in de winter en een heerlijke opkikker als je je wat minder lekker voelt.
Gimber Tonic & mocktails
Drink je graag gin tonic, maar wil je eens een alcoholvrije variant dan kan je deze keer Ginger Tonic drinken. Daarnaast kan je nog experimenteren met andere mocktails zoals een Virgin Mojito, Virgin Margarita, Virgin Mary,…
Gimber met alcohol
Het drankje is gemaakt om er een lekkere en smaakvolle mocktails mee te maken. Maar dat wil niet zeggen dat je eens niet kan afwisselen met een cocktail. Je kan Gimber ook mengen met alcohol. Zo kan je een halve centiliter Gimber mengen met een halve centiliter vodka en dit aanlengen met champagne, cava of prosecco. Een vegan versie uiteraard. Of je kan zelf wat experimenteren.
Recepten met Gimber
Op de website van Gimber vind je allerlei recepten om er mee aan de slag te gaan: ijslollies, in een fruitdessert, als dip met knolselderfrietjes, in bananenbrood, allerlei mocktails, in een smoothie, chai latte, met asperges, in soepen.
In de reviews op de website van Gimber zag ik dat mensen het nog op andere manieren gebruikten: in de spaghetti, op ijs, in de wok, gemengd met cola, gemengd met kurkuma en amandelmelk, beetje in de soep, als topping op dessert.
Conclusie Gimber review
Ik vind Gimber met bruiswater een heerlijk verfrissend drankje en als alcoholvrije vervanger voor gin tonic ga ik het zeker vaker drinken. Ook in gerechten geeft het een extra toets die je zeker eens moet uitproberen als je een fles in huis hebt.
De giftbox vind ik prachtig waardoor het een echt mooi geschenk is om met een verjaardag of de feestdagen te geven.
Kende jij Gimber al? Heb je het al gedronken en zo ja op welke manier? Ben je benieuwd naar dit drankje en wil je het zelf ook eens kopen om uit te proberen? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.
7 gedachten over “Gimber review, pimp je mocktails met dit top gemberdrankje”
Ik kan je helemaal volgen, het is inderdaad lekker verfrissend met bruiswater en ik was van plan om het in de herfst als warme drank te proberen. Je tip met appelsap en kaneel zal ik dus eens uitproberen. En een scheut rum erbij kan ook geen kwaad 🙂
Het presenteert mooi om cadeau te geven maar wel opletten want gember valt niet bij iedereen in de smaak. Voor de liefhebbers dus.
Ik heb het als geschenk gekregen en was meteen verslaafd. Ook lekker in waterkefir. Jammer dat er suiker in zit. Ben wel benieuwd welke andere kruiden er nog inzitten, want dat staat nergens vermeld.
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar, is geheime samenstelling denk ik. Dat met waterkefir moet ik ook eens proberen dan.
Dag Elke, in mijn vorige commentaar miste nog een ingredient: honing! De teatrea olie roer je eerst door een theelepel honing, gimber erbij doen, dan een beetje koud water en dan heet water. Voor een fijne thee als je snipverkouden bent.
Met de honing erbij is het niet meer vegan, maar dat kan ik denk ik ook wel gewoon weglaten of eventueel een beetje vegan honing gebruiken.
Dag Elke,
Ik heb het ook in huis en heb het op enig moment (ook) ingezt als medicijn. Ik was snipverkouden. Wat helpt: gimber in heet water, een druppeltje tea tree olie en dan opdrinken. Geeft lucht!
Dank voor de tip met de appelsap, die ga ook zeker eens doen!
Jij ook bedankt voor de tip, Annemarie. Ga ik zeker ook eens proberen als ik me niet zo lekker voel.