Geüpdatet op

Als het ijskoud is buiten vind ik het heerlijk om me te verwarmen aan een glas glühwein. Met kruiden die je dat heerlijke winterse gevoel geven!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Glühwein uit een fles vind ik te véél te zoet dus maak ik ‘m gewoon zelf.
Niet in de laatste plaats omdat ik dan zeker weet dat de wijn ook vegan is. En bio, ook niet onbelangrijk 🙂

Ingrediënten:

Glühwein bereiding:

  • Breng het water met de rijstsiroop en kaneelstokjes aan de kook.
  • Zet vervolgens het vuur lager en voeg de wijn toe. Laat het geheel niet opnieuw koken.
  • Pers de sinaasappels en citroen uit en voeg het sap bij de wijn.
  • Duw de kruidnagels in de appelsienschil. Voeg deze toe aan de vloeistof.
  • Snij een klein beetje zeste van de citroen en voeg deze toe. 
  • Voeg steranijs en gember toe.
  • Laat minstens een half uur op een zacht vuurtje pruttelen, zodat de kruiden goed kunnen trekken.
  • Giet het mengsel door een zeef, zodat kruiden en schillen er uit gefilterd worden.
  • Verwarm de glazen voor en giet de glühwein er in. Serveer onmiddellijk.

Voor een zoetere versie: Laat citroen weg en/of voeg extra rijstsiroop toe

Voor een alcoholvrije versie: Vervang de wijn door druivensap

[phxoptin id=1498211942]