Pekelen
Pekelen is een oude én tevens goedkope conserveringsmethode waarbij producten in zout of een zoutoplossing worden gelegd. Een soort marineren in zout in feite. Soms wordt ook azijn
Pekelen is een oude én tevens goedkope conserveringsmethode waarbij producten in zout of een zoutoplossing worden gelegd. Een soort marineren in zout in feite. Soms wordt ook azijn
Als er op de ‘vegan markt’ nog 1 soort product ontbreekt, dan is het toch zeker veganistisch ijs. Enfin, toch als je een keer iets
Vinaigrette is een klassieke dressing voor over (groene) salades. Een basisvinaigrette bestaat uit olie, azijn, een snuifje zout en een vleugje peper. Omdat zout moeilijk in olie oplost, meng je
Eerder kon je al alles lezen over seitan; wellicht de oudste, meest voedzame en meest veelzijdige ‘vleesvervanger’ die er bestaat. Althans, dat is mijn mening.
Umami is de vijfde smaak, naast zoet, bitter, zout en zuur. Het is Japans en betekent “hartig”. Glutamaat is een natuurlijk aminozuur en dit zou voor de hartige
Blancheren Groenten blancheren doe je door ze eerst gedurende korte tijd te koken of te stomen. Vervolgens spoel je ze af onder koud water. Blussen Bij
Aquafaba – abracadabra … Aquafaba, zul je denken, is dat een goochelterm, wat doet dit op een foodblog? Maar niets is minder waar. Wat is
Als er één ingrediënt is waar je als nieuwbakken veganist nog regelmatig mee in de knoop kan liggen, zijn dat wellicht eieren. Wanneer die plotsklaps
Notenmelk en andere plantaardige melk vind je tegenwoordig in allerlei smaken, zoals: amandelmelk, havermelk, hazelnootmelk, macademiamelk, rijstmelk, speltmelk, sojamelk, kokosmelk en combinaties van deze of
Een vegan bladerdeeg / quichedeeg is niet altijd makkelijk te vinden. Soms lijkt het wel plantaardig, maar dan zit er toch nog D3 in.
Ofwel 1 MyEy Eigeel maken en 1 MyEy Eiwit volgend de instructies. Voeg een beetje zout op en verwarm beide mengsels apart. Laat vervolgens afkoelen
Tofu op zich heeft niet veel smaak, maar je kan het wel heel lekker krijgen d.m.v. een lekkere kruidige marinade. Tofu reageert namelijk als een