Category: Koken

Pekelen

Pekelen is een oude én tevens goedkope conserveringsmethode waarbij producten in zout of een zoutoplossing worden gelegd. Een soort marineren in zout in feite. Soms wordt ook azijn

Lees verder »

Vinaigrette

Vinaigrette is een klassieke dressing voor over (groene) salades. Een basisvinaigrette bestaat uit olie, azijn, een snuifje zout en een vleugje peper. Omdat zout moeilijk in olie oplost, meng je

Lees verder »

Umami

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, bitter, zout en zuur. Het is Japans en betekent “hartig”. Glutamaat is een natuurlijk aminozuur en dit zou voor de hartige

Lees verder »

Kooktermen

Blancheren Groenten blancheren doe je door ze eerst gedurende korte tijd te koken of te stomen. Vervolgens spoel je ze af onder koud water. Blussen Bij

Lees verder »
zelf notenmelk maken
Koken

Zelf notenmelk maken

Notenmelk en andere plantaardige melk vind je tegenwoordig in allerlei smaken, zoals: amandelmelk, havermelk, hazelnootmelk, macademiamelk, rijstmelk, speltmelk, sojamelk, kokosmelk en combinaties van deze of

Lees verder »
Vegan spiegelei maken met MyEy
Koken

Vegan spiegelei met MyEy

Ofwel 1 MyEy Eigeel maken en 1 MyEy Eiwit volgend de instructies. Voeg een beetje zout op en verwarm beide mengsels apart. Laat vervolgens afkoelen

Lees verder »

Hoe maak je tofu lekker?

Tofu op zich heeft niet veel smaak, maar je kan het wel heel lekker krijgen d.m.v. een lekkere kruidige marinade. Tofu reageert namelijk als een

Lees verder »