Lamazuna review – verpakkingsvrije tandpasta

Lamazuna tandpasta lolly - verpakkingsvrij en vegan

Een tijdje geleden had ik een verpakkingsvrije tandpasta gekocht omdat ik daar heel benieuwd naar was. Maar ik had nog even gewacht om het te gebruiken omdat het me leuk leek deze eerste ervaring ermee te filmen.

Verpakkingsvrije tandpasta

100% verpakkingsvrij dat is deze niet, want dat zou ook heel moeilijk zijn. De tandpasta zit op een houten stokje en de lolly zit in een kartonnen doosje. Maar het bevat geen plastic zoals meestal bij andere tandpasta’s het geval is. Bovendien kan het kartonnen doosje bij het papier en als de tandpasta op is het houten stokje bij het compost.

Lamanzuna tandpastalolly

Lamazuna is een merk dat allerlei verpakkingsvrije producten maakt zoals gezichtsreiniger, wattenschijfjes, menstruatiecup, shampoo, scheerzeep, herbruikbaar oorstokje, deo.

De producten zijn in Frankrijk gemaakt, de gebruikte ingrediënten zijn biologisch en het is veganistisch.

Deze tandpasta is verkrijgbaar in drie smaken: pepermunt, salie-citroen en kaneel. Zelf koos ik voor deze met pepermuntsmaak.

Deze tandpasta ziet er dan wel klein uit, maar het zou evenveel zijn als twee tubes tandpasta.

Het stearinezuur dat er in zit komt uit olijfolie en niet uit palmolie.

Hoe gebruik je de tandpastalolly van Lamazuna?

Maak je tandenborstel nat met warm water en wrijf ermee over de lolly. Bewaar de lolly na het poetsen in een tandenborstelhouder.

Ik heb niet gewacht tot het water warm was. Ik vond dat ik dan teveel water aan het verspillen was, dus ik heb het gebruikt met koud/lauw water. Als ik over de tandpasta wrijf, zie ik niet echt veel van de tandpasta op mijn borstel verschijnen, dus ik was niet zeker dat er ook iets ophing. Maar bij het poetsen merkte ik dat dat wel het geval was.

Meer info over bamboetandenborstel vind je hier >>

lamazuna tandpasta review

Mijn eerlijke mening over deze tandpastalolly

Ten eerste vind ik het super dat er zo weinig verpakking aan is en het enige wat er aan verpakking aan is dat het makkelijk recycleerbaar is. Top daarvoor. Ten tweede, mijn tanden zijn proper nadat ze gepoetst zijn, wat dus het doel is van een tandpasta. 🙂 Maar…

wat ik zelf minder vind, zijn 2 dingen: het ontbreken van schuimen en de smaak.

In mijn blogbericht over vegan tandpasta’s heb ik het over zaken die ik zelf belangrijk vind aan een tandpasta.

Eén van de dingen is dat het lekker schuimt. Dit geeft een leuk gevoel en ook het gevoel dat alles goed proper is. Deze tandpastalolly schuimt bijna niet en dat voelt raar en is zeker wennen. Misschien dat je het na een tijdje meer gewoon wordt.

Ik had gekozen voor de tandpastalolly met pepermuntsmaak omdat dat mijn voorkeur heeft. Maar de smaak komt bijna niet door, een heel klein beetje in de nasmaak, maar veel te weinig voor mij.

Voor mij gaat deze mijn andere tandpasta nog niet vervangen jammer genoeg want ik vind het concept van een verpakkingsvrije tandpasta wel heel goed.

Zelf deze tandpastalolly eens proberen? Bestel hem hier >>

Heb jij deze al eens geprobeerd? Laat me dan in een reactie onderaan deze pagina weten wat jij ervan vindt, gebruik jij hem constant of is het niet zo jouw ding. Ook als je hem nog niet geprobeerd hebt, mag je laten weten of jij deze wel of geen kans wil geven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 reacties

 1. van mondhygieniste hoorde ik dat tandpasta in principe niks doet voor het schoonmaken van je tanden. Het werk wordt door de borstel gedaan, alle tandpasta reclames ten spijt. Maar dat frisse gevoel, ja, dat krijg niet alleen met een borstel, dat is waar en daarom gebruik ik tandpasta. Uit jouw review maak ik op dat deze pasta dus eigenlijk overbodig is, wel jammer.

 2. Die tandpastalolly heb ik nog niet geprobeerd, maar ik heb wel een mail gestuurd naar het Natuurhuis in Merksem met de vraag of zij die verkopen. ‘t Is ‘t proberen waard, vind ik. Misschien kan ik later feedback geven.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  cadeuatips vegans

  13 beste cadeautips voor veganisten

  Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijksfeest, een housewarming party of de eindejaarsfeesten … cadeautjes kopen (en krijgen) hoort er simpelweg bij. Niet

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu