Paasbrood is er in alle vormen en smaken. Ik ben zelf nogal een zoetebek én tamelijk verzot op kaneel, dus dan zijn deze zalige rolletjes op m’n lijf geschreven. En binnenkort ongetwijfeld ook op het jouwe 🙂
Feitelijk lijken (en smaken) ze nog het meest naar de hier klassieke rozijnenkoek (maar dan met kaneel). In ieder geval: Pasen wordt extra vrolijk met een hap uit deze lekkernij!
Inhoud
toon
Ingrediënten
Deeg
- 300 gr bloem
- 120 ml warme (niet kokende) sojamelk
- 30 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 7 gram gedroogde gist
- 40 gr sojaboter
- 2 extra el sojamelk
Vulling
- 70 gram rozijnen
- 50 gr grof gehakte pecannoten
- 80 gr bruine suiker
- 2 tl kaneelpoeder
- 40 gr zachte boter
Bereiding
- Meng de gist met de warme melk en roer flink door elkaar.
- Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, vanillesuiker en twee eetlepels sojamelk. Schenk de melk met gist erbij en meng kort met de garde.
- Voeg de bloem toe en kneed met de handen tot een glad en soepel deeg. Bestuif een kom met een beetje bloem en doe het deeg er in. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
- Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne rechthoek. Bestrijk het deeg met zacht gesmolten boter.
- Meng de rozijnen, bruine suiker, kaneel en pecannoten door elkaar en verdeel het over het deeg. Rol het deeg op en druk de naden zachtjes tegen elkaar. Snijd de deegrol met een scherp mes in gelijke stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal.
- Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
- Bak de broodjes gedurende ± 15 minuten.
Deze paasbroodjes zijn het lekkerst als je ze nog warm eet. ‘s Anderendaags kan je ze best even opnieuw opwarmen in de oven.