Paasbroodjes

Paasbroodjes

Paasbrood is er in alle vormen en smaken. Ik ben zelf nogal een zoetebek én tamelijk verzot op kaneel, dus dan zijn deze zalige rolletjes op m’n lijf geschreven. En binnenkort ongetwijfeld ook op het jouwe 🙂

paasbroodje

Feitelijk lijken (en smaken) ze nog het meest naar de hier klassieke rozijnenkoek (maar dan met kaneel). In ieder geval: Pasen wordt extra vrolijk met een hap uit deze lekkernij!

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gr bloem
  • 120 ml warme (niet kokende) sojamelk
  • 30 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  •  40 gr sojaboter
  • 2 extra el sojamelk

Vulling

  • 70 gram rozijnen
  • 50 gr grof gehakte pecannoten
  • 80 gr bruine suiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  •  40 gr zachte boter
ongebakken paasbroodjes

Bereiding

  1. Meng de gist met de warme melk en roer flink door elkaar.
  2. Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, vanillesuiker en twee eetlepels sojamelk. Schenk de melk met gist erbij en meng kort met de garde.
  3. Voeg de bloem toe en kneed met de handen tot een glad en soepel deeg. Bestuif een kom met een beetje bloem en doe het deeg er in. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  4. Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne rechthoek. Bestrijk het deeg met zacht gesmolten boter.
  5. Meng de rozijnen, bruine suiker, kaneel en pecannoten door elkaar en verdeel het over het deeg. Rol het deeg op en druk de naden zachtjes tegen elkaar. Snijd de deegrol met een scherp mes in gelijke stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal.
  6. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  7. Bak de broodjes gedurende ± 15 minuten.

Deze paasbroodjes zijn het lekkerst als je ze nog warm eet. ‘s Anderendaags kan je ze best even opnieuw opwarmen in de oven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Bagels maken - recept

    Bagels maken – vegan recept

    Bagels zijn ronde broodjes met een gat in het midden. Inderdaad, net zoals een donut…maar dan hartig in plaats van zoet. Ook worden ze, in

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu