Plantaardig ijsplezier - vegan ijsjes

Plantaardig IJsplezier (ebook)

In het e-book Plantaardig IJsplezier ontdek je hoe je zelf de heerlijkste vegan ijsjes kan maken. Om lekker thuis van te genieten én om te delen met vrienden en familie. Ook met degenen die anders wel gewoon roomijs eten. Ze zullen het verschil niet eens merken!
Slechts €12

4/5

Op glad ijs?

Liefhebbers van lekker ijs zijn er genoeg en dat geldt natuurlijk ook voor diegenen die geen melkproducten willen of kunnen eten. Dus wanneer je veganist bent of wanneer je te maken hebt met lactose-intolerantie of koemelkallergie.

Behoor jij tot 1 van die categorieen? Dan begeef je je helaas ‘op glad ijs’. Er zijn dan namelijk niet veel alternatieven voor je. En op enkele merken soja-ijs na, is er bijna geen variatie in smaken.

Zelfs de sorbets in de supermarkt bevatten vaak gelatine, wat voor vegans natuurlijk geen optie is.

Gelukkig kan het ook anders. Het is namelijk super simpel om zelf vegan/100%plantaardig ijs te maken!

Om niet te zeggen véél lekkerder dan de supermarktvarianten 🙂

Je hebt alleen de juiste recepten nodig…

recepten
0
plantaardig
0 %
lactose
0 %

“Zeker de eenvoud en een gemakkelijke bereiding vond ik erg belangrijk voor dit ebook. Er zijn natuurlijk een heleboel manieren waarop je plantaardig ijs kan maken, maar ik geef de voorkeur aan recepten die je ook zonder diploma scheikunde makkelijk kan maken.”

Stijn De Kock

Auteur Plantaardig ijsplezier

Wat als je je eigen plantaardige ijs kon maken?

Hoe geweldig zou het zijn als je je eigen 100% plantaardige ijs kon maken?

Of nog beter; hoe zou je het vinden als ik je vertel dat het ook nog eens bijzonder makkelijk is? Met zo weinig mogelijk ingrediënten en arbeidsuren, maar met een uitstekend resultaat!

Dat alles zal je ontdekken in: Plantaardig IJsplezier

Plantaardig ijsplezier - vegan ijsjes

Wat valt er te ontdekken?

In het e-book Plantaardig IJsplezier ontdek je hoe je zelf de heerlijkste vegan ijsjes kan maken. Om lekker thuis van te genieten én om te delen met vrienden en familie. Echt iedereen zal er van smullen.

eline-steyvers

Goddelijke vegan ijsboerin

Jullie e-boek met ijsrecepten is een van mijn beste aankopen ooit! Ik voel me een goddelijke vegan ijsboerin. Heeeerlijk om de lekkerste mokka ijs ooit te eten na twee jaar zonder te moeten zitten. Heb nooit eerder ijs gemaakt en nu met een kleine effort is mijn ijs van de eerste keer perfect gelukt. GROTE FAN!

Eline Steyvers

Wat klanten zeggen

“Gedownload – uitgetest – gejuicht! Ik ben direct in de vanille-ijs gevlogen en … het is fantastisch goed gelukt! Na al die pogingen om een goeie structuur te krijgen is het me met jouw recept eindelijk gelukt. Ik ben in m’n ijs-nopjes :-)”

Els Van Assche

Het soya aardbeienijs. Zo lekker als het perenijs, maar minder werk. De visite vond het heerlijk.

Sonja Verdoodt

Slechts €12

Plantaardig IJsplezier is geschikt voor:

Vegan ijsjes boek

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de ingrediënten in dit e-book? Of heb je te maken met een andere allergie/intolerantie? Dan vind je het antwoord vast bij 1 van de onderstaande 'veelgestelde vragen'.

Jazeker. Hoewel in de meeste recepten in Plantaardig ijsplezier suiker wordt gebruikt kan je die evengoed vervangen door andere zoetmiddelen zoals o.a. agavesiroop, dadelstroop, kokosnootsuiker, oerzoet, …

Let wel: de uiteindelijke smaak en textuur van het ijs kan er enigszins door veranderen. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is.

Wat dierlijke producten vs suiker betreft: voor het filteren van sommige soorten suiker worden inderdaad nog dierlijke additieven gebruikt, al is het (helaas) nogal vaag of dat tegenwoordig nog gebeurt. Zelf ga ik ervan uit dat biologische fijne rietsuiker daar geen last van heeft.

Geen enkel zoetmiddel toevoegen daarentegen is lastig. Het is dan moeilijker om het ijs de juiste structuur mee te geven en het zal dan ook niet lekker smaken. IJsjes zijn natuurlijk niet voor elke dag 😉

Natuurlijk! Wat betreft soorten plantaardige melk is er meer dan keuze genoeg. In het ebook wordt wel veel gebruik gemaakt van sojaproducten zoals o.a. sojamelk en sojaroom vanwege de vrij neutrale smaak. Maar ook amandel, hazelnoot en kokosmelk zijn zeer geschikt en komen regelmatig aan bod. Rijstmelk is dan weer wat minder ideaal, vanwege het lagere vetgehalte. Gebruik dus enkel plantaardige melk met een relatief hoog vetgehalte.

Kortom; met het huidige aanbod aan plantaardige alternatieven voor melk en room is het vervangen van sojaproducten geen enkel probleem. Kies je favoriet(en) en geniet van lekkere ijsjes.

Wat gluten betreft adviseer ik je natuurlijk wel om steevast de verpakkingen te controleren.

Als bindmiddel gebruik ik maizena (let wel: enkel Maizena PLUS is vegan). Dit is glutenvrij, maar het hangt er natuurlijk vanaf of een product wel of geen ‘sporen van’ voor je mag bevatten. Wil je absolute zekerheid, dan kan je ook arrowroot als bindmiddel gebruiken. Te koop bij de betere natuurvoedingswinkel.