Geüpdatet op

Ik werd op een dag wakker en alles was aangevroren. Aldus dacht ik; perfect weertje voor een winterse taart met schorseneren en aardappel!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Dat inmiddels de zon schijnt alsof het lente is – en het zelfs in een openlucht zwembad goed vertoeven zou zijn – kan me uiteindelijk niet veel meer schelen. Ook als je begin februari moet opletten voor zonnebrand kan deze taart er namelijk prima mee door 🙂

ingrediënten

  • 500 gram schorseneren
  • 5 middelgrote aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 ml sojaroom
  • 3 no egg (3 tl no egg poeder + 6 el sojamelk)
  • 1 tl mosterd
  • peper en zeezout
  • 150 gram champignons
  • olijfolie snufje
  • nootmuskaat
  • 1 rol plantaardig bladerdeeg (+ bakbonen om voor te bakken)
Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg, leg er een laag bakpapier op en strooi daarover de bakbonen. Bak het deeg 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Schil en reinig de schorseneren grondig. Snij ze in stukjes en leg ze onmiddellijk in ijskoud water met wat citroensap zodat ze niet verkleuren. Kook ze beetgaar in licht gezouten water (±5 minuten)
  4. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze eveneens beetgaar in een andere pot. Giet de schorseneren en aardappelen af en laat afkoelen.
  5. Pel en snipper de ui en de knoflook. Reinig de champignons en snij ze in dunne plakjes of in vieren.
  6. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de knoflook en champignons toe en kruid met paprikapoeder, peper en zeezout. Laat 2 minuten meebakken op hoog vuur. en vervolgens afkoelen.
  7. Meng de no egg met de sojamelk in een kom. Voeg de room en de mosterd toe en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer alles goed door elkaar zodat er geen klonters achterblijven.
  8. Doe de schorseneren, aardappelen en het ui/champignonmengsel in een pot en roer het door elkaar. Kruid eventueel bij met peper en nootmuskaat. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakbonen. Vul de taart met het aardappel- en schorsenerenmengsel en overgiet het met de sojaroom. Plaats opnieuw in de oven en bak de taart nogmaals gedurende 10-15 minuten in de oven.
  9. Bestrooi de taart tot slot met wat gehakte peterselie (wat ik zelf volstrekt vergeten was op de foto)

Tip: lekker met wat geroerbakte chinese kool, gekruid met o.a. tijm, peper, oregano, rozemarijn en een beetje paprikapoeder (was pure improvisatie, maar wel erg lekker 😉