Geüpdatet op


Sprouts logo - organic vegetarian popup, vegetarisch, biologisch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Gemis aan koken

Bloggen is fijn en koken is fijn. Dat ik beide kan combineren en simpelweg doe wat ik graag doe is een regelrechte zegen. Dat is een feit en dat zal ook zo blijven.

De laatste paar maanden bekroop me echter het ongemakkelijke gevoel dat ik meer tijd spendeerde achter het beeldscherm dan achter de potten en pannen. Op je kont zitten en met je vingers over het toetsenbord glijden lijkt leuk – en is het ook een tijdje – maar toch…something was missing.

Koken meer bepaald 😉 Lekker fysiek écht eten bereiden waar mensen van zouden genieten.

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Onverwacht telefoontje

Net op het moment dat zo’n zaken door je hoofd beginnen te suizen, komt er dan een totaal onverwacht voorstel aanwaaien. Van het soort waarvan je denkt: ‘dit kan echt geen toeval zijn’ of ‘te mooi om waar te zijn’ 😉

Een oude kennis belde me op dat er in Turnhout een pop-up zou komen. Vanuit de gemeente wilden ze iets doen tegen de leegstand en hadden hem daarover gebeld. Hij dacht meteen aan een pop-up waar je lekker biologisch en vegetarisch kon smullen en drinken. Hij vroeg me of ik één van de koks wilde worden. En of ik dat wilde!

Voorbereidingen voor de pop-up

We spraken af aan het pand en ik was meteen verkocht. Het tweetorentjesplein in Turnhout is net een minidorpje en dat sprak me meteen aan. Rustig gelegen, gerieflijk en ultra-gezellig!

Na wat brainstormen kwamen we tot de naam Sprouts. Sprouts, oftewel kiemen in het Nederlands, zijn net als onze gerechten voedzaam en gezond, maar het staat ook symbool voor nieuw ‘ontsproten’ ideeën. Of iets dat plotsklaps tevoorschijn komt…zoals een pop-up dus 😉

We zijn volop bezig met de voorbereidingen, inrichting en – natuurlijk – het bedenken van allerlei lekkere gerechten. De opening is op 10 januari en Sprouts zal tot eind maart geopend zijn.

En wat met de shop?

Op maandag is de pop-up gesloten en donderdag zal ik niet aanwezig zijn, dus de bestellingen worden gewoon verzonden. No panic 😉 De dagen dat ik wel achter het fornuis sta zal Elke jullie mailtjes met plezier beantwoorden.

Op de hoogte blijven

Volg de opbouw van Sprouts op de voet via www.facebook.com/sproutsresto. -> en deel gerust met al je (veganfriendly) vrienden 😉

Wil je op de hoogte gehouden worden van de opening, acties, activiteiten, openingsuren, …schijf je dan in op de nieuwsbrief van Sprouts: www.sproutsresto.be

Ik hoef je niet te vertellen dat ik hier geweldig naar uitkijk! 🙂

Hopelijk mogen we je binnenkort verwelkomen! Ga jij komen eten?