The GUTsy Captain kombucha – review

The Gutsy captain kombucha review

Toen ik online een bestelling plaatste zag ik ineens The GUTsy Captain kombucha staan. De flesjes vielen hard op dus dat wilde ik wel eens proberen.

Zo’n 16 à 17 jaar geleden dronk ik gedurende een tijdje regelmatig kombucha. Ik had als kind al veel last van constipatie en ik merkte dat het met kombucha een beetje beter was. Doordat het een gefermenteerd drankje is, komen er goede bacteriën vrij (probiotica) die je darmflora kunnen verbeteren.

Toen ik iets later vegan werd, had ik geen darmklachten meer en ben ik ook onbewust gestopt met het drinken van kombucha. Maar toen ik recent de flesjes Captain kombucha zag staan, was ik toch wel benieuwd. Ik kon me zelfs niet meer herinneren hoe kombucha smaakte.

The Gutsy Captain

Twee vrienden, Peter en Matus ontdekten kombucha in Amerika. Ze brachten het mee naar huis voor vrienden en familie en zo ontdekten ze dat hun grootouders vroeger in het voormalige Tsjecho-Slowakije, ook kombucha brouwden.

Daarom wilde ze zelf hun eigen kombucha gaan maken, maar wel eentje die smakelijker en authentieker zou zijn dan de andere merken op de markt.

In Portugal vonden ze de ideale conditie om kombucha te maken. Ze hebben beiden een passie voor de oceaan en zo besloten ze naar daar te verhuizen. 

Ze vinden het belangrijk dat je kapitein van je eigen leven bent en willen dit ook voor anderen. Zo kan je goede keuzes maken. En zo ontstond de naam The Gutsy Captain Company.

The Gutsy Captain kombucha is behalve vegan ook biologisch gecertificeerd.

The Gutsy Captain won al heel wat awards met hun kombucha zoals The healthy awards 2020, Great taste 2020, beste nieuwe biologische product, dubbel goud Aurora international taste challenge.

The gutsy captain kombucha original - vegan en biologisch

Kombucha met smaken

The Gutsy Captain kombucha heeft meerdere smaken. 

 • Original 
 • Ginger lemon (gember-citroen)
 • Pineapple peach splash
 • Raspberry
 • Coconut summer beach
 • Ginger lemon zero
 • Raspberry zero
 • Original zero

Je ziet het, 3 van de smaken zijn suikervrije kombucha. Hiervoor wordt de thee langer gefermenteerd zodat er geen suiker meer over blijft. Ik wilde nu de basis kombucha eerst proberen en daarna ga ik zeker ook de suikervrije variant uittesten. Qua smaak staat die met perzik mij het meest aan, maar die is helaas niet beschikbaar in een suikervrije variant. Hiervoor hebben ze voor de drie meest populaire smaken gekozen.

De flessen zijn verkrijgbaar in 400 ml en 1 liter.

Het is een gefermenteerde groene thee met lichte prik. Het gebruikte water wordt gefilterd door omgekeerde osmose. Gedurende de fermentatie kan er alcohol vrijkomen. Dit is echter zo weinig dat je er niks van voelt en het als alcoholvrij bestempelt mag worden (< 0,5 %).

De thee fermenteert met Scoby, symbiotic culture of bacteria and yeast. Dit ontstaat na een uniek fermentatieproces van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën en gist. 

Er is geen aanbevolen hoeveelheid, maar op hun site is te lezen dat je met zo’n 250-350 ml per dag al goede resultaten kan behalen. Je kan de flesjes best koud zetten voor je ze gaat drinken aangezien dat lekkerder is. Als je flesje eenmaal open is moet je het binnen de drie dagen opdrinken.

The gutsy captain kombucha drankje review

Review The Gutsy Captain Kombucha

De kleur van het drankje was veel lichter dan ik verwacht had, maar als ik er aan rook herinnerde ik me deze geur van vroeger toen ik kombucha dronk. Ik kreeg er meteen zin in om te proeven.

Het is heel zachtjes bruisend. Sommige mensen kunnen bruis niet goed verdragen, dus ik denk dat ze hier geen last van gaan hebben. Het heeft geen hele sterke smaak waardoor het wel toegankelijk is. Ik kan me nog herinneren dat de kombucha die ik vroeger dronk vrij specifiek smaakte, waardoor het toch wel wennen was in het begin. Maar dat heb ik bij deze dus niet.

Ik dronk dus de Original zonder extra smaakje, maar ik vond het heel lekker. Ik vond het zelfs jammer toen mijn glas op was, maar wachtte toch om bij te schenken zodat ik de volgende dag er nog van kon genieten.

Aangezien het me zo goed bevallen is, ga ik volgende keer deze met perzik ook eens proeven. Ik houd echt niet van framboos dus die ga ik niet testen, maar de Ginger lemon zonder suiker daar ben ik ook heel benieuwd naar. 

Ken jij de kombucha drankjes van The Gutsy Captain al? Wat is jouw favoriet smaak? Heel benieuwd naar, dus laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu