Vegan easy egg van Orgran review

Laatst geüpdatet:
Vegan easy egg review

Ik was in een webshop om wat dingen te bestellen die ik nodig had en daar zag ik een pakje vegan easy egg van Orgran staan. Ik was deze ooit nog al eens ergens tegengekomen, maar ik had het nog nooit uitgeprobeerd. Ik was dus heel benieuwd en wilde deze graag eens testen.

Een ei maken van een poeder

Vroeger kocht ik van hetzelfde merk No Egg, een eivervanger om eieren in bijv. cake te vervangen. Ik gebruik dat al jaren niet meer omdat ik nu meer werk met huis-, tuin en keukenmaterialen en dus een vegan cake maak zonder speciale ingrediënten.

Enkele jaren geleden was er een ander merk, V-eggie, dat ook een eivervanger had om omeletten mee te maken. Maar dat bleek ineens van de aardbodem verdwenen te zijn.

20 manieren om eieren te vervangen >>

Wat kan je maken met Vegan easy egg van Orgran?

Op de verpakking staat dat het overeenkomt met 15 eieren, maar ze spreken ook van 5 porties. Dus eigenlijk is het de bedoeling om steeds 3 “eieren” te gebruiken.

Je kan het gebruiken voor:

 • vegan roerei (scrambled eggs)
 • quiche
 • omelet
 • frittata
Omelet met vegan easy egg van Orgran

Wat zit er in Vegan easy egg en wat niet ?

Ingrediënten

kikkererwtenmeel, maismeel, plantaardige gom (stabilisatoren): methylcellulose, carrageen; plantaardig eiwit, dextrose uit mais, zout, kurkuma, rijsmiddel: calciumcarbonaat, knoflookpoeder.

Wat mij verrast is dat er geen kala namak in zit omdat kala namak voor een eismaak zorgt. Dus ik vreesde ervoor dat het niet echt naar eieren zou smaken en toen ik proefde miste ik ook de eismaak.

Vegan easy egg is een product van het merk Orgran. Alle producten van Orgran zijn:

 • glutenvrij
 • tarwevrij
 • zonder eieren
 • zuivelvrij
 • gistvrij
 • notenvrij
 • GMO vrij
 • veganistisch

Dit product is ook laag in verzadigde vetten, sojavrij en kosher cholesterolvrij, een goeie bron van vezels, en bevat 7,6 gram proteïne per portie.

Heel wat allergenen zijn uitgesloten, dus ideaal als je allergisch bent. Dit product won trouwens de “free from” food awards in Londen in 2018.

Hoe maak je Vegan easy egg?

 • 50 gram vegan easy egg poeder
 • 240 ml water
 • 2,5 tl olie (je kan ook 1 el nemen)

Meng poeder, water en olie. Verwarm een beetje olie in een pan. Bak het mengsel langs beide kanten voor omelet, roer er door voor scrambled eggs. Verwerk er eventueel groenten in.

Het poeder ziet geel zoals een ei door de kurkuma.

Scrambled eggs - roerei met easy egg van orgran

Review easy egg

Qua uitzicht en structuur ziet het er goed uit, maar aan de smaak is nog wat werk. Door zelf wat kala namak aan in het mengsel toe te voegen krijg je toch de eismaak die ontbreekt.

Ik heb er een omelet mee gemaakt en deze gevuld met tomaat, komkommer, ui en lente-ui. Daarover een beetje sojaroorm en wat zwarte peper.

Ook heb ik er vegan roerei (scrambled eggs) mee gemaakt en deze gebakken samen met stukjes worst van Ikea, tomaat, ui en een beetje champignon. Bij het mengen van alle ingrediënten van Easy egg heb ik 0,5 tl kala namak toegevoegd aangezien ik dat duidelijk miste bij het maken van de omelet. Dit geheel vond ik lekker.

Heb jij deze eivervanger al eens geprobeerd? Wat had jij gemaakt en wat vond je ervan? Laat het me weten in een reactie onderaan deze pagina.

5 gedachten over “Vegan easy egg van Orgran review”

 1. ik heb een kippen ei allergie.heb dit geprobeerd met kala namak .nu weet ik natuurlijk niet echt hoe een ei smaakt.maar vind dit best lekker.met champignons en een bos uitje.

  Beantwoorden
 2. Ik heb geprobeerd om ei te maken met de eivervanger. Afgewogen 50gr poeder, 240ml water en 1el olie en 0,5 tl kala namak, gemixed want mengen gaf allemaal dikke brokken. Mengsel was 1 dikke pap.Boter in pan, tomaatje erin, bosuitje gestoofd, pap erbij. Zag er goed uit zoals een roerei met groentjes. Proeven: walgelijk was 1 dikke pap, zelfs met kala namak erbij was er geen eismaak… sorry van mijn geld…

  Beantwoorden

Plaats een reactie