No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Na het eerste – Vegan Award-winnende – No Milky Way kookboek met desserts is er nu de hartige opvolger: No Milky Way 2 – vegan lunch.

De inhoud? Meer dan 60 overheerlijke vegan lunchrecepten. Variërend van broodjes en spreads tot salades, soepen, stoofpotjes en vele andere – warme en koude – lunchgerechten.

5/5

€27 i.p.v. €34

In het boek zijn recepten te vinden die ik nog in geen enkel ander kookboek ben tegengekomen.
Dus : nieuwe ideeën, nieuwe combinaties, originele afwerking van de gerechten (bv pompoensoep met de kruidige popcorn), receptjes met een leuke ‘kwinkslag’…
Wij hebben het al uitgeprobeerd: de recepten vallen in de smaak bij jong en oud.
Ook de lay-out van het boek, het lettertype, de prachtige foto’s, overzichtelijkheid verdienen alleen maar lof. Het boek bewijst dat veganistisch eten er smaakvol en feestelijk uitziet.

+ 0
recepten
0 %
plantaardig
0 %
lekker

Geen idee wat je als vegan ’s middags moet eten?
Is de kantine op je werk niet bepaald ‘vegan-proof’?
Boterhammen met confituur of geprefabriceerde smeersels helemaal beu?


Allemaal probleempjes die we de afgelopen jaren zo vaak in onze mailbox kregen dat er een belletje begon te rinkelen. Want; aan lunchrecepten hebben wij helemaal geen gebrek!

Het zou je verbazen hoe je met vaak eenvoudige ingrediënten en een tikje extra voorbereiding een 100% plantaardig lunchgerecht kan klaarmaken.

Gerechten die je kan meenemen naar je werk/school/uitstap/…maar die je natuurlijk ook gewoon thuis kan nuttigen.

Belgian Vegan Award - Beste kookboek

No Milky Way 2 - vegan lunch

Wat valt er te ontdekken?

No Milky Way 2 – vegan lunch loodst je op een gezonde manier door de dag. Met dit boek is het elke dag feest zodra je wakker wordt en/of je lunchbox opent.

De meeste recepten zijn bovendien snel klaar en/of kan je makkelijk de avond ervoor klaarmaken. Het grootste deel van de gebruikte ingrediënten vind je bij de lokale supermarkt.

Wat klanten zeggen

Recepten aflezen uit een boek is toch net iets anders dan continue op je smartphone tappen zodat het scherm niet uitvalt 🙂 en dit boek is super.

Ik heb ’em nog maar net, maar ik heb er al een soepje uit bereid, een fancy stoofpotje en één van de bonenburgertjes. 

Ik heb een heleboel kookboeken, maar de deze is – net als de eerste No Milky Way (vegan desserts!!! Ik ben nu net de fruittaartjes aan het bakken ;P) – eentje die ik regelmatig uit de kast zal halen.

Snow1980 - Hasselt

Geschreven met humor, prachtige foto’s die je doen watertanden maar vooral heel lekkere recepten en doenbaar voor leken in vegan koken. Ik ben nog altijd verslaafd aan de eisalade (zonder ei), succulent! Ik hoop dat jullie al jullie digitale kookboeken in papier versie gaan schrijven.

Shinook - Averbode

Vegan lunch kookboek

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de ingrediënten in dit boek? Of heb je te maken met een andere allergie/intolerantie? Dan vind je het antwoord vast bij 1 van de onderstaande 'veelgestelde vragen'.

Vrijwel alle recepten in het boek zonder sojaproducten bereid worden. Wel dien je daarvoor dan soms een vervangend product aan te schaffen. Zo maken we regelmatig gebruik van sojasaus (tamari), die je gelukkig makkelijk kan vervangen door een artikel als Coconut Aminos. Die moet je – in tegenstelling tot de meeste andere soja-alternatieven – dan wellicht wel even online zoeken en bestellen. Sowieso vind je in het boek info over bepaalde vervangproducten.

Nee, niet glutenvrij. Net als bij sojaproducten het geval is, kan je echter vaak wel een glutenvrij alternatief gebruiken. Het hoofdstuk ‘Brood en co’ is dan weer helemaal niet geschikt voor wie een glutenvrij dieet wil/moet volgen. Je kan uiteraard wel experimenteren met kant-en-klare glutenvrije broodmixen.

Nee, niet notenvrij, al zitten ze natuurlijk niet in ieder recept.

Zeker. Een paar (optionele) uitzonderingen daargelaten, kan je alle ingrediënten voor ieder recept gewoon bij je lokale supermarkt en/of natuurvoedingswinkel op de kop tikken. Ook de optionele (specialere) ingrediënten kan je tegenwoordig makkelijk online vinden en bestellen.

In principe niet, al maakt een beetje goede voorbereiding vaak natuurlijk wel het verschil. Ook kunnen sommige recepten erg lang lijken, terwijl dat helemaal niet het geval is. Daar komt bij dat je van de meeste recepten ook meerdere dagen kunt genieten. Wanneer je de recepten verdubbeld, kan je zelfs in 1 moeite door een flinke voorraad maken. Het merendeel van de gerechten kan je bovendien makkelijk invriezen. Voor een lekkere lunch hoef je die dan alleen maar even te ontdooien (en mits van toepassing weer even opwarmen).

Tuurlijk. Ook wanneer je geen morele problemen hebt met zuivel of eieren, staat het boek gewoon vol heerlijke recepten. Zelfs de meest verstokte omnivoren uit onze eigen familie smullen ervan 🙂

Zo echt als wat! Met hardcover en gedrukt met plantaardige inkten op FSC-gecertificeerd papier. Op een zo laag mogelijke eco-voetafdruk en topkwaliteit hebben we allesbehalve bezuinigd 🙂 Maar je kan ook kiezen voor het ebook.

We verzenden je bestelling de eerstvolgende werkdag na ontvangst van betaling. Tenzij er zich onverwachte vertragingen bij de posterijen voordoen, ontvang je je pakket dan 1 dag na verzending. Alle hardcover boeken zullen geleverd worden via Bpost (België) of PostNL (Nederland). De verzending is gratis.

Wil je jouw bestelling op een specifieke (werk)dag laten verzenden? Geef ons gerust een seintje via e-mail op info@veganistischkoken.be