Vegan sneakers

Vegan sneakers

Sneakers, ik kan ze de hele dag dragen. Eigenlijk draag ik ze ook de hele dag. Het is een heel stuk comfortabeler dan een andere schoen en ik vind het veiliger dan pantoffels. Ik loop meestal de trap op, dus dan zijn schoenen die blijven zitten wel aan te raden.

Ik weet nog toen ik zo’n 14 à 15 jaar was dat ik per sé Airwalk wilde. Een sneakermerk dat veel door skaters gedragen werd. Ik was dolblij toen ik ze uiteindelijk kreeg en heb ze ook gedragen tot ze bijna uit elkaar liggen. Ik heb ze nog steeds, maar ze zijn helaas niet vegan denk ik.

Toen ik die niet meer kon dragen om buiten de deur te komen en ik ondertussen vegan geworden was moest ik op zoek naar vegan merken sneakers. Ik heb er afgelopen jaren al verschillende gehad en bij het rond zoeken ben ik er nog tegen gekomen. Hieronder vind je enkele merken van vegan sneakers en een deel houdt ook rekening met duurzaamheid. Dat is iets wat ik ook belangrijk vind.

Vegan sneakers merken

Adidas

Adidas heeft een reeks met vegan sportschoenen en ook op het gebied van duurzaamheid wordt er gelet. Met de Primeblue collectie gebruikt Adidas plastic afval dat langs de kust gevonden is zodat het niet in de oceaan terecht kan komen. De Primegreen collectie is gemaakt van gerecyclede materialen.

Adidas vegan sneakers

Zo is de zool van de iconische Stan Smith gemaakt met rubberafval en heeft de Superstar en enkele andere modellen aan de buitenkant van de schoen een blaadje en het woord vegan erinin geponst.

Komrads

Komrads was in de jaren ’90 populair, maar het merk stopte in 2009 omdat de fabrikant zich alleen nog maar op werkschoenen ging richten. Maar toen kwamen er 2 Belgen die die het merk een nieuw leven inblaasden. Ze verbeterden de schoen ook zodat het minder snel zou stuk zou gaan. Ze worden in Europa geproduceerd op een artisanale wijze. Ze werken met gerecyclede materialen en willen hun impact op de planeet zo klein mogelijk houden. En – uiteraard – vinden ze het ook belangrijk dat de werkomstandigheden goed zijn er er geen kinderarbeid aan te pas komt.

Komrads vegan sneakers - rechts in appelleer

De reeks Komrads APL is gemaakt met appelleer aan de bovenkant en de rest van gerecycleerd katoen, gerecycleerd rubber, hergebruikte koolstof en gerecycleerde petflessen. Deze zijn verkrijgbaar in laag en hoog model in zwart en wit.

Ook de ICNS reeks, de oude klassieker in een nieuw jasje is vegan.

Ze dragen het keurmerk Peta Approved Vegan.

Nat-2

Nat-2 sneakers

De sneakers an Nat-2 zijn in Duitsland ontworpen en het merendeel in Italië geproduceerd. Ze gebruiken bijzondere materialen bij het ontwikkelen van deze vegan sneakers zoals rozenblaadjes, glas of papier.

NoGRZ

NoGRZ vegan sneakers

De schoenen van NoGrz zijn in Nederland ontworpen. De productie gebeurd in het Zuiden van Europa. Niet alles van dit merk is vegan, maar ze hebben wel enkele paar vegan sneakers, zoals de A.Pretzinger, F.Marable en J.Renwick voor heren en B.Rastrelli, E.Pearee en G.Massari voor dames.  Bij deze vegan lijn staat ook NoGRZ vegan in de binnenkant van de sneakers.

Qurc

Dit is nog een heel nieuw merk. Qurc bestaat pas sinds 2019 en is een Nederlands merk. De bovenkant wordt net zoals bij Treec van Qurc gemaakt, maar in tegenstelling tot bij Treec ziet het er zo niet uit. Ze zijn verkrijgbaar in zwart, wit, blauw, groen en grijs. De schoenen worden handgemaakt in Portugal.

Treec

Treec kurken sneakers

Treec heeft denk ik wel de meest bijzondere sneakers, deze zijn namelijk van kurk gemaakt. Er is zowel een heren- dames- als kindermodel. Het Portugese familiebedrijf vind zowel duurzaamheid als eerlijke werkomstandigheden heel belangrijk.

Veja

Veja maakt duurzame sneaker geproduceerd onder eerlijke omstandigheden. Naast hun lederen collectie hebben ze ook een vegan collectie. Hierbij wilden ze het leder niet vervangen door nog meer petroleum te gebruiken. Daarom maken ze gebruik van CWL, wat gemaakt is van katoen met daarover een coating op maisbasis. Dit materiaal wordt in Italië gemaakt. Ik heb de SDU RT black natural. Ik vind ze heel mooi, maar ze vallen klein uit.

Womsh

Womsh maakt duurzame sneakers voor een betere wereld. 90% van de energie die ze verbruiken komt van duurzame bronnen. De schoenen worden ontworpen, geproduceerd en verpakt in Italië. Ze werken samen met LifeGate voor het project Zero impact. Hierbij wordt CO2-uitstoot berekent, verminderd en gecompenseerd en zo bossen te creëren en te bescheren. Oude Womsh sneakers worden ingezameld om dit materiaal te herwerken.

Womsh - vegan sneakers

Naast hun collectie met leder hebben ze ook een vegan collectie met appelleer. Dit wordt voor 50% gemaakt van appelvezel en 50% PU. Deze vegan lijn heeft dezelfde stijl als de andere maar dan gemaakt met vegan materialen.

Welk van deze vegan sneakers spreekt jou het meest aan of heb je misschien wel? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  cadeuatips vegans

  13 beste cadeautips voor veganisten

  Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijksfeest, een housewarming party of de eindejaarsfeesten … cadeautjes kopen (en krijgen) hoort er simpelweg bij. Niet

  Vegan jeans - duurzaam

  Vegan jeans

  Als vegan kan het soms een uitdaging zijn om een vegan jeans te vinden. Daarom ging ik op zoek naar welke merken dit aanbieden. Naar

  Vegan riemen voor dames en heren

  Vegan riemen voor dames & heren

  Vegan riemen? Ja hoor, vegan draait niet alleen om eten. Een degelijke riem is vaak gemaakt van leder en dat is een dierlijk materiaal wat

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu