Vegan stamppot van bataat

Vegan stamppot van bataat of zoete aardappel

Bataat (of zoete aardappel) is vreemd genoeg niet zo erg bekend, maar wel geweldig lekker! Deze stamppot is ook ideaal om de herfst in te luiden en is zeer verrassend van smaak. Als je ‘m niet tot de bodem uitlepelt eet ik mijn (vegan) schoenen op.

Vegan stamppot van bataat - zoete aardappel

Dit recept is voor 2 personen

  • 1 kilo bataten (zoete aardappelen)
  • 4 lente-uitjes
  • 2 rode uien
  • 1 rode chilipeper – in heel kleine stukjes
  • 150 gr spinazie
  • 1 teentje look
  • 100 ml sojaroom
  • 1 tl agavestroop
  • 3 el balsamico azijn
  • 30 gr soja margarine
  • 100 gr cashewnoten
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl kaneel
  • peper & zout
Vegan stamppot met zoete aardappel
  1.  Schil de bataten en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook ze in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
  2. Pureer ze met een stamper, voeg de sojaroom, de margarine, chilipeper, en kruiden toe. Kruid af naar smaak met peper en zout. Schep daarna de (gewassen) spinazie en de lente-uitjes onder de puree.
  3. Schil de ui en snijd ‘m in dunne ringetjes. Snipper de knoflook.
  4. Verhit wat olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de agavesstroop toe en verhit deze 1 minuut mee. Giet de balsamico erbij en laat pruttelen tot de azijn verdampt is.
  5. Rooster de cashewnoten in een droge pan. Schep de puree in een ovenschaal (of 2 aparte), strooi er de cashewnoten overheen en schep wat van het uimengsel over de puree.
  6. Verwarm de stampot in de oven op 180 graden gedurende zo’n 15 minuten.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen