Zelf kipkruiden maken – recept

kipkruiden maken - recept

Kipkruiden, toegegeven; de naam is wat ongelukkig gekozen maar zo wordt deze kruidenmelange nou eenmaal genoemd. Het is bijzonder lekker in tal van gerechten en erg handig om kant-en-klaar op je aanrecht te hebben staan. Het scheelt bij het koken namelijk een boel tijd om niet steeds tig verschillende kruiden te moeten bijeenharken.

Je kan deze kant-en-klaar kopen. Deze is meestal vegan, maar je kan best toch even goed de ingrediënten checken. Er zijn er met lactose of ei in.
Wil je kipkruiden zonder zout, dan kan je deze hier bestellen of het onderstaande recept aanpassen.

Kipkruiden maken - recept

Ingrediënten kipkruiden

  • 1 tl korianderpoeder
  • 4 tl zeezout
  • 6 tl paprikapoeder
  • 2 tl fenegriekpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl witte peper
  • 1 tl tijm
  • 1 tl knoflookpoeder

Het enige wat je moet doen is onderstaande ingrediënten in huis halen en ze mengen. Easy!

Kipkruiden zijn lekker als je tempeh natuur een beetje opbakt en het erover strooit. Deze kan je dan eten tussen een wrap, op een broodje of op een salade.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Eén reactie

  1. Elke dank voor je lekkkere recepten. Waar ik het wel een beetje moeilijk mede heb is om sausen te maken. Van middag v an die beehouwer die overgeschakeld is kipstukjes gebakken, maar sausen v oor bij die

    brugers enzs…daar zou ik er wel wat willen kennen, doe er soms room bij of wat tamari en dat is het dan, weinig afwisseling hé en sausen kunnen dingen eden heel stuk lekkerder maken, misschien zijn er nog mensen met daqt probleem, ik druk je recepten steeds qaf, nog een hele fijne avond hé en ontzettend b bedankt voor al die moeite, lieve groetjes Astrid v oorts heb ik echt een chronisch gebrek aan tijd, kom nog maar weinig op pc momenteel, man zwaar ziek en ik heb kanker, dus v eel zit ik hier niet op te reageren, hoop op je b begrip en kinderen of familie hebben e niet, dus ik kan echt nooit veel tijd maken v oorf pc. Is gene klaagzang hé, gewoon een mededeling waarom je van mij weinig reactie zult krijgen, ik b en ook 81 jaar dus ik mag niet klagen hé, maar dierfenleded datg eet ik niet, al lang niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    polenta pap ontbijt recept

    Polenta pap ontbijtje (recept)

    Het eerste wat ik meestal op een dag eet, is opgewarmde kokos-rijstmelk met daarin havermout, hennepzaad, cacaonibs, banaan of bramen als die er in de

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen

    Engels ontbijt vegan recept

    Engels ontbijt – vegan style

    Op vakantie op hotel gaan betekent voor velen heel uitgebreid ontbijten. Vaak voorzien ze dan op hotel ook een Engels ontbijt. Mijn vriend is daar