Quinoa – hoe bereiden?

11 jaar ago

Hoe bereid je quinoa? Wanneer we met een, voor onze contreien, nieuw en relatief onbekend ingrediënt te maken krijgen, vragen we ons…

Quinoa – Superhandig superfood

11 jaar ago

Hoewel er tegenwoordig veel over quinoa (spreek uit als 'kien-wah') wordt gepraat en geschreven is nog bijlange niet iedereen van…

Vegan bounty’s – recept voor deze kokosreep

11 jaar ago

Snoeprepen zijn forever! Als er in het leven één zekerheid is...dan zijn het vast de snoeprepen! Ik ben van de…

Smoothie met kokossap, ananas en banaan

11 jaar ago

Heerlijk zomerse (nou ja, zonnige lentedagen zijn ook goed) smoothie met vers kokossap! Klaar in een wip en geschikt als…

Stoofpotje van groenten en kokosmelk

11 jaar ago

Meer kokos! In plaats van verse kokosnootmelk ben ik - na het geklooi in mijn video - voor dit recept…

Wat je moet weten over je koelkast

11 jaar ago

Koelkasten in elke keuken Volgens mij is er tegenwoordig haast niemand die geen koelkast in de keuken heeft staan. Ofschoon…

Kokoschutney met rijst

11 jaar ago

Eén van de makkelijkste gerechten om het vruchtvlees van een verse kokosnoot in te verwerken is een chutney. Zodra je…

Hoe maak je een kokosnoot open?

11 jaar ago

Ik bracht laatst van de biowinkel een Fairtrade kokosnoot mee. Je vindt het niet zo vaak in de winkel en…

Kokos

11 jaar ago

Ofschoon kokosnoten natuurlijk een exotisch voedingsmiddel zijn, en aldus van ver geïmporteerd moeten worden, zijn ze in onze contreien mateloos…

Terrine van paprika, aubergine en macaroni

11 jaar ago

Het is lekker, oogt mooi en het heet niet Brad Pitt of Angelina Jolie (naargelang de voorkeur). Juist...een frisse groenteterrine!…

Wortel-Pastinaaksoep

11 jaar ago

Een heerlijk pittige soep met een bijzonder wortel! En dan heb ik het over de pastinaak, niet over z'n kleinere…

Paasbroodjes

11 jaar ago

Paasbrood is er in alle vormen en smaken. Ik ben zelf nogal een zoetebek én tamelijk verzot op kaneel, dus…