Categorie: Koken

Pekelen

Pekelen is een oude én tevens goedkope conserveringsmethode waarbij producten in zoutof een zoutoplossing worden gelegd. Een soort marineren in zout in feite. Soms wordt ook azijn gebruikt. Zout onttrekt vocht aan het voedsel en...

Read More

Vinaigrette

Vinaigrette is een klassieke dressing voor over (groene) salades. Een basisvinaigrette bestaat uit olie, azijn, een snuifje zout en een vleugje peper. Omdat zout moeilijk in olie oplost, meng je het best eerst met de azijn. Voeg...

Read More

Umami

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, bitter, zout en zuur. Het is Japans en betekent “hartig”. Glutamaat is een natuurlijk aminozuur en dit zou voor de hartige smaak zorgen. Dus voedingsstoffen die veel glutamaat bevatten...

Read More

Kooktermen

Blancheren Groenten blancheren doe je door ze eerst gedurende korte tijd te koken of te stomen. Vervolgens spoel je ze af onder koud water. Blussen Bij blussen ga je een vloeistof toevoegen tijdens het stoven van bijvoorbeeld...

Read More
Loading

Volg onze mailtje met tips en recepten

Je kan je steeds uitschrijven.

Je bent succesvol ingeschreven. Dank je wel!

Pin It on Pinterest