Bij aankoop ziet aramé eruit als fijne (bruin)zwarte sliertjes/draadjes. Bij de oogst is het een groot blad, dat 7u gekookt versneden en gedroogd wordt. Om het klaar te maken, dien je het alleen maar te weken tot het zacht wordt. Daarna kun je het, zelfs zonder te koken, fijnhakken en bv. aan een salade toevoegen.

Aramé is zoals de meeste zeewieren rijk aan eiwitten en mineralen: het bevat veel calcium, ijzer, en heeft hele hoge jodiumwaardes.

In vergelijking met hiziki is aramé mild en bijna zoet van smaak en daarmee vrij toegankelijk voor wie nog nooit zeewier gegeten heeft. Je spoelt het best voor gebruik, zodat de bitterheid verdwijnt. Arame combineert goed met groenten, bv. gestoofd met wortelen, met veel uien of met verse of gedroogde champignons.

Gastblogger

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

5 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

9 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

2 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago