Arame

Bij aankoop ziet aramé eruit als fijne (bruin)zwarte sliertjes/draadjes. Bij de oogst is het een groot blad, dat 7u gekookt versneden en gedroogd wordt. Om het klaar te maken, dien je het alleen maar te weken tot het zacht wordt. Daarna kun je het, zelfs zonder te koken, fijnhakken en bv. aan een salade toevoegen.

Aramé is zoals de meeste zeewieren rijk aan eiwitten en mineralen: het bevat veel calcium, ijzer, en heeft hele hoge jodiumwaardes.

In vergelijking met hiziki is aramé mild en bijna zoet van smaak en daarmee vrij toegankelijk voor wie nog nooit zeewier gegeten heeft. Je spoelt het best voor gebruik, zodat de bitterheid verdwijnt. Arame combineert goed met groenten, bv. gestoofd met wortelen, met veel uien of met verse of gedroogde champignons.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu