Ovenschotel van zoete aardappel, paprika en couscous met een pittige saus

11 jaar ago

Hoewel de kleurtjes er zeker mogen zijn, is dit niet helemaal een stereotiep zomers gerecht. 'Gelukkig' is zowel België als…

Hartige pannenkoeken met tuinbonen en paprika

11 jaar ago

Pannenkoeken behoeven niet altijd een laag ahornsiroop. Ook hartige pannenkoeken zijn erg lekker en je kan ze vullen met vanalles…

Edelgistvlokken – wat is het en hoe kan je ze gebruiken?

11 jaar ago

Edelgistvlokken (of edelgist, gistvlokken, voedingsgist, nutritional yeast) zijn simpelweg vlokken van gedroogde en bewerkte gist. Ze hebben – in tegenstelling…

Gemarineerde tofu-aubergine saté’s

11 jaar ago

Elders op m'n blog vond je al 3 super marinade recepten en kon je al lezen hoe dankbaar een product…

3 super marinade recepten

11 jaar ago

Tofu marineren...het lijkt alsof het is voorbestemd. Het is echt het perfecte huwelijk. Gelukkig, durf ik haast te zeggen, want…

Marineren

11 jaar ago

Mari...wat? Volgens wikipedia is een marinade een (vrijwel steevast) zure, aromatische vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de…

Tofu

11 jaar ago

Tofu (of tofoe) is een eiwitrijk sojaproduct. Het wordt gemaakt door sojamelk te stremmen met een natuurlijke mineraalrijke stof zoals…

Courgettebloemen

11 jaar ago

Mannen en vrouwen De courgetteplant bloeit met zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen, waarbij de eerstgenoemde bestaat uit louter een steeltje…

Shavt – Vegan kaas en levensmiddelen

11 jaar ago

Droom wordt werkelijkheid In het interview met vegan-kaasmaker Kobe Mangelschots kon je al lezen over zijn snode plannen om in…

Plukhof Wiekevorst – vers fruit uit het vuistje

11 jaar ago

Beter dan fruit Wat is nog beter dan biologisch fruit? Simpel; zelfgeplukt biologisch fruit. Tegenwoordig is een zelfpluktuin helemaal in,…

De Bio-hoeve – Bioweek Vlaanderen

11 jaar ago

Biogroenten boven! Behalve de verse groenten uit de tuin van Elke's grootouders maken we, sinds oktober vorig jaar, ook dankbaar…

Betty’s – Een vegan hapje eten in Amsterdam

11 jaar ago

Het nuttige aan het aangename koppelen, dat is wat Elke en ik het liefst doen. Wie niet trouwens? :) Als…