Varia

Chocolade eieren – Decoratief

Pasen zonder eieren = no problem. Pasen zonder chocolade eieren…dat zou een brug te ver zijn hé?

Uiteraard kan je gewoon een fondant chocolade paashaas/ei bij de bakker kopen, maar zeker weten dat er geen melk in zit ligt dan toch wat moeilijker. Dus dan maken we ze toch gewoon zelf!

Voor deze blogpost liep ik wel tegen een paar problemen aan:

  1. Ik heb geen mallen om chocolade eieren of paasfiguren te maken (en te gierig om die aan te schaffen).
  2. De chocolade is halverwege de bereiding meestal al op 😉
  3. Ik houd van koken…maar ik háát knutselen.

Met die instelling krijg je dan halve eieren die ogen alsof er een kuiken in ‘A-teamstijl’ uit de schaal is geknald. Maaaaarrrr…het ziet er best ‘arty’ uit op de paastafel, en lekker zijn ze ook 🙂

Eventueel kan je er een bolletje ijs in serveren. Lijkt me wel leuk 🙂

Je kan de eieren zo groot of zo klein maken als je wil. Al wat je nodig hebt is 200 gram fondant chocolade (tiens), een pot water en een steelpan (voor de bain marie), bakplaat en bakpapier, een aantal waterballonnen en een speld!!!

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Neem een grote bakplaat en leg daarop een vel bakpapier. Schep 6 eetlepeltjes gesmolten chocolade op het vel, weliswaar op ruime afstand van elkaar.
  3. Blaas de ballonnen op tot de gewenste grootte en bind ze af. Dompel de helft (in de lengte of de breedte) in de chocolade en draai met de handen tot het gewenste oppervlak met chocolade is omhuld. Als de chocolade niet vloeibaar genoeg is moet je ‘m nog even doorverwarmen.
  4. Plaats de chocoladeballonnen in de gewenste positie (met de opening naar boven of op z’n kant) op de toefjes chocolade en laat afkoelen.
  5. Zodra de chocolade voldoende gehard is, prik je de ballonnen met een speld kapot. Verwijder voorzichtig de resten.
  6. Plaats de chocolade eieren nog even in de koelkast om verder te harden. Je kan ze makkelijk met de hand van het bakpapier los maken (al smelten ze snel als je er met je vingers aankomt).
Stijn De Kock

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

1 maand ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago