Chocolade eieren – Decoratief

Laatst geüpdatet:

Pasen zonder eieren = no problem. Pasen zonder chocolade eieren…dat zou een brug te ver zijn hé?

Uiteraard kan je gewoon een fondant chocolade paashaas/ei bij de bakker kopen, maar zeker weten dat er geen melk in zit ligt dan toch wat moeilijker. Dus dan maken we ze toch gewoon zelf!

Chocolade eieren decoratief

Voor deze blogpost liep ik wel tegen een paar problemen aan:

  1. Ik heb geen mallen om chocolade eieren of paasfiguren te maken (en te gierig om die aan te schaffen).
  2. De chocolade is halverwege de bereiding meestal al op 😉
  3. Ik houd van koken…maar ik háát knutselen.

Met die instelling krijg je dan halve eieren die ogen alsof er een kuiken in ‘A-teamstijl’ uit de schaal is geknald. Maaaaarrrr…het ziet er best ‘arty’ uit op de paastafel, en lekker zijn ze ook 🙂

Pasen zonder eieren

Eventueel kan je er een bolletje ijs in serveren. Lijkt me wel leuk 🙂

Je kan de eieren zo groot of zo klein maken als je wil. Al wat je nodig hebt is 200 gram fondant chocolade (tiens), een pot water en een steelpan (voor de bain marie), bakplaat en bakpapier, een aantal waterballonnen en een speld!!!

chocolade paasei maken met ballon

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Neem een grote bakplaat en leg daarop een vel bakpapier. Schep 6 eetlepeltjes gesmolten chocolade op het vel, weliswaar op ruime afstand van elkaar.
  3. Blaas de ballonnen op tot de gewenste grootte en bind ze af. Dompel de helft (in de lengte of de breedte) in de chocolade en draai met de handen tot het gewenste oppervlak met chocolade is omhuld. Als de chocolade niet vloeibaar genoeg is moet je ‘m nog even doorverwarmen.
  4. Plaats de chocoladeballonnen in de gewenste positie (met de opening naar boven of op z’n kant) op de toefjes chocolade en laat afkoelen.
  5. Zodra de chocolade voldoende gehard is, prik je de ballonnen met een speld kapot. Verwijder voorzichtig de resten.
  6. Plaats de chocolade eieren nog even in de koelkast om verder te harden. Je kan ze makkelijk met de hand van het bakpapier los maken (al smelten ze snel als je er met je vingers aankomt).

Plaats een reactie