Desserts

Chocolade pindasnoepjes (recept)

Chocolade en pinda zijn een fantastisch huwelijk. Deze combi vind ik echt zalig. Ik heb er dan ook chocolade pindasnoepjes van gemaakt. Het derde hoofdingrediënt is amandel.

Behalve dat de snoepjes 2 keer moeten afkoelen in de koelkast, is dit een heel snel recept. Onverwacht bezoek? Geen probleem!

Zorg er wel voor dat je pure pindakaas koopt zoals bijvoorbeeld die van Horizon. Dus niet die van de bekende merken in de supermarkt waar een hoop rotzooi aan toegevoegd is. Pure pindakaas heeft 1 ingrediënt: PINDA

Dit recept is voor een stuk of 20 snoepjes, afhankelijk hoe groot je snijdt.

Ingrediënten chocolade pindasnoepjs

  • 60 ml amandelmelk
  • 75 gram pindakaas (pure)
  • 1 el agavesiroop
  • 0,5 tl vanilleextract
  • 50 gram amandelpoeder
  • pure chocolade

Bereiding pindasnoepjes

  • Doe de amandelmelk, pindakaas, agavesiroop en vanille-extract in een kookpot en verwarm op een matig vuur.
  • Roer tot de pindakaas mooi is opgelost.
  • Zet het vuur af en voeg amandelpoeder toe. Roer goed door elkaar. Je bekomt een soort deegbol.
  • Schep het deeg in een schaal en druk goed aan. Laat minimum 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Smelt de chocolade ‘au bain marie’ en haal de pindasnoepjes uit de koelkast.
  • Strijk de chocolade over de pindalaag en snij vervolgens in blokjs van 2-3 cm.
    of
    Haal uit de koelkast en snij het deeg in blokjes van ± 3 cm. Decoreer de pindasnoepjes met de chocolade. Je kan ze o.a. volledig onderdompelen, ze lichtjes inwrijven of met een vork enkele streepjes trekken.
  • Zet terug in de koelkast zodat de chocolade terug hard wordt.

Zin in meer zoetigheden?

Ons boek No Milky Way – vegan desserts staat vol met veganistische desserts en zoetigheden. Meer info >>

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

View Comments

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

2 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago