Geüpdatet op

Chocolade en pinda zijn een fantastisch huwelijk. Deze combi vind ik echt zalig. Ik heb er dan ook chocolade pindasnoepjes van gemaakt. Het derde hoofdingrediënt is amandel.

Behalve dat de snoepjes 2 keer moeten afkoelen in de koelkast, is dit een heel snel recept. Onverwacht bezoek? Geen probleem!

Zorg er wel voor dat je pure pindakaas koopt zoals bijvoorbeeld die van Horizon. Dus niet die van de bekende merken in de supermarkt waar een hoop rotzooi aan toegevoegd is. Pure pindakaas heeft 1 ingrediënt: PINDA

Dit recept is voor een stuk of 20 snoepjes, afhankelijk hoe groot je snijdt.

Ingrediënten chocolade pindasnoepjs

  • 60 ml amandelmelk
  • 75 gram pindakaas (pure)
  • 1 el agavesiroop
  • 0,5 tl vanilleextract
  • 50 gram amandelpoeder
  • pure chocolade
Chocolade pindasnoepje

Bereiding pindasnoepjes

  • Doe de amandelmelk, pindakaas, agavesiroop en vanille-extract in een kookpot en verwarm op een matig vuur.
  • Roer tot de pindakaas mooi is opgelost.
  • Zet het vuur af en voeg amandelpoeder toe. Roer goed door elkaar. Je bekomt een soort deegbol.
  • Schep het deeg in een schaal en druk goed aan. Laat minimum 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Smelt de chocolade ‘au bain marie’ en haal de pindasnoepjes uit de koelkast.
  • Strijk de chocolade over de pindalaag en snij vervolgens in blokjs van 2-3 cm.
    of
    Haal uit de koelkast en snij het deeg in blokjes van ± 3 cm. Decoreer de pindasnoepjes met de chocolade. Je kan ze o.a. volledig onderdompelen, ze lichtjes inwrijven of met een vork enkele streepjes trekken.
  • Zet terug in de koelkast zodat de chocolade terug hard wordt.

Zin in meer zoetigheden?

Ons boek No Milky Way – vegan desserts staat vol met veganistische desserts en zoetigheden. Meer info >>