Voorgerechten

Geroosterde pompoen met mozzarisella en pesto

De pompoen is terug! Alle reden tot vreugde want je bord wordt er alleen maar kleurrijker én lekkerder van 🙂

Simpel gerechtje deze keer maar oh zo heerlijk! Dit recept kan dienen als voorgerecht of je kan er bijvoorbeeld couscous (met fijngesneden groentjes en kruiden) bij serveren voor een complete maaltijd. Oh ja, de pesto is ook ietwat origineler dan de gebruikelijke…met peterselie en munt!

De mozzarisella zorgt – net als de pesto van peterselie en munt – voor een extra smaakaccentje. Deze ‘kaas’ wordt bovendien extra lekker wanneer ‘ie een beetje gesmolten is 😉

Smakelijk alvast!

Ingrediënten

  • 1 pompoen – pitten verwijderd en in halve maantjes gesneden
  • 2 handjes verse peterselie
  • 1 handje verse munt
  • +/- 50 ml olijfolie + extra voor de pompoen
  • 1/2 mozzarisella – in dunne plakjes gesneden
  • peper en zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven (grillstand) voor tot 220°C
  • Doe de pompoenmaantjes in een schaal. Overgiet met olijfolie en kruid flink af met peper en zeezout. Meng alles goed door elkaar en zet +/- 15 minuten in de oven.
  • Doe de peterselie en munt in de blender. Zet ‘m aan en voeg ondertussen langzaam olijfolie toe tot je een gladde, vloeibare pesto hebt. Voeg eventueel extra olijfolie en/of water toe als de pesto nog te dik is. Kruid de pesto bij met een vleugje zout en peper.
  • Leg de schijfjes mozzarisella na 15 minuten op de pompoenmaantjes en bak nog 5 minuten langer*.
  • Serveer de pompoen/mozzarisella op een bord en besprenkel met de pesto. Opdienen en aanvallen!

*Elke oven is anders dus controleer regelmatig of de pompoen nog niet (te) gaar is. Gebruik hiervoor een mes met een scherp en dun lemmet. Als de uiteinden zwart beginnen te blakeren, is het meestal sowieso in orde 😉

Wie gaat hiermee aan de slag? 🙂 Laat je mening hier zeker achter!

Stijn De Kock

View Comments

  • Pompoen was al favoriet bij mij maar deze overheerlijke combinatie met pesto en kaas kan ik wel 3 keer per week voorgezet krijgen.Heerlijk!!!

    Ps heb ik nou begrepen dat Sprouts weer aan een Come back zou beginnen?

    We komen dan graag weer eten.
    Gezellige zondag.Groetjes, Guusje.

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

1 maand ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago