Geroosterde pompoen met mozzarisella en pesto

gegrilde pompoen

De pompoen is terug! Alle reden tot vreugde want je bord wordt er alleen maar kleurrijker én lekkerder van 🙂

Simpel gerechtje deze keer maar oh zo heerlijk! Dit recept kan dienen als voorgerecht of je kan er bijvoorbeeld couscous (met fijngesneden groentjes en kruiden) bij serveren voor een complete maaltijd. Oh ja, de pesto is ook ietwat origineler dan de gebruikelijke…met peterselie en munt!

Geroosterde-pompoen-mozzarisella-pesto

De mozzarisella zorgt – net als de pesto van peterselie en munt – voor een extra smaakaccentje. Deze ‘kaas’ wordt bovendien extra lekker wanneer ‘ie een beetje gesmolten is 😉

Smakelijk alvast!

Ingrediënten

  • 1 pompoen – pitten verwijderd en in halve maantjes gesneden
  • 2 handjes verse peterselie
  • 1 handje verse munt
  • +/- 50 ml olijfolie + extra voor de pompoen
  • 1/2 mozzarisella – in dunne plakjes gesneden
  • peper en zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven (grillstand) voor tot 220°C
  • Doe de pompoenmaantjes in een schaal. Overgiet met olijfolie en kruid flink af met peper en zeezout. Meng alles goed door elkaar en zet +/- 15 minuten in de oven.
  • Doe de peterselie en munt in de blender. Zet ‘m aan en voeg ondertussen langzaam olijfolie toe tot je een gladde, vloeibare pesto hebt. Voeg eventueel extra olijfolie en/of water toe als de pesto nog te dik is. Kruid de pesto bij met een vleugje zout en peper.
  • Leg de schijfjes mozzarisella na 15 minuten op de pompoenmaantjes en bak nog 5 minuten langer*.
  • Serveer de pompoen/mozzarisella op een bord en besprenkel met de pesto. Opdienen en aanvallen!

Gegrilde-pompoen

*Elke oven is anders dus controleer regelmatig of de pompoen nog niet (te) gaar is. Gebruik hiervoor een mes met een scherp en dun lemmet. Als de uiteinden zwart beginnen te blakeren, is het meestal sowieso in orde 😉

Wie gaat hiermee aan de slag? 🙂 Laat je mening hier zeker achter!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

  1. Pompoen was al favoriet bij mij maar deze overheerlijke combinatie met pesto en kaas kan ik wel 3 keer per week voorgezet krijgen.Heerlijk!!!

    Ps heb ik nou begrepen dat Sprouts weer aan een Come back zou beginnen?

    We komen dan graag weer eten.
    Gezellige zondag.Groetjes, Guusje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Portobello of bospaddestoel met pompoen en amaranth

    Portobello met pompoen en amaranth

    Een feestelijk en tegelijk voedzaam voorgerecht. Amaranth is “het graan van de inca’s” en is enigszins vergelijkbaar met quinoa. Een fijne korrel met een leuke

    Asperges op Vlaamse wijze - vegan

    Asperges op vegan wijze

    Qua bordschikking lijkt het er misschien op, maar dit voorgerecht heeft natuurlijk weinig te maken met ‘asperges op Vlaamse wijze‘.  Ik heb me er zeker