Happy Bakers – glutenvrij brood review

Happy Bakers glutenvrij brood - review

Een paar weken geleden ging ik enkele producten online bestellen en toen zag ik iets nieuws: Vegan glutenvrij brood. Niet dat het product nieuw was, maar nieuwe in die shop en nieuw voor mij.

Ik wil altijd graag vegan producten testen. Plus, ik krijg regelmatig mails van mensen die glutenvrij eten, dus ik wilde het zeker eens proberen zodat ik dit – indien lekker – kon doorsturen.

Ik kocht de bagels licht meerzaden en bollen donker multizaden. Zo dadelijk hierover wat meer, maar eerst iets over de fabrikant.

Happy Bakers: glutenvrije bakker

Happy Bakers is een Nederlands bedrijf gevestigd in Middelburg (Zeeland). Alles wat ze maken is glutenvrij. Ze gebruiken ook minder zout dan gebruikelijk voor glutenvrij brood. De broden, bagels, bolletjes en thuisbakmixen zijn allemaal vegan. Daarnaast hebben ze ook cake en koekjes, maar deze zijn niet vegan.

De thuisbakmixen zijn nieuw en verkrijgbaar in vier smaken (donker meerzaden, licht meerzaden, bruin, wit). Achteraf gezien heb ik spijt dat ik deze ook eens niet bestelt had om te proberen, maar dat kan ik dan een volgende keer eens doen.

Happy Bakers glutenvrij brood - review

Review van Happy Bakers

Mijn eerste reactie was dat er enorm veel plastic mee gemoeid was. Niet enkel een zak rond de broodjes, maar ook nog eens in een plastic houdertje. Ik las op hun site dat ze het goed verpakken zodat het zeker niet met gluten in contact kwam, maar het lijkt me toch ook met wat minder plastic te kunnen.

Wat ik eerst vreemd vond wat dat er tarwezetmeel opstaan met tussen haakjes “glutenvrij”. Dit heb ik verder opzocht. Bij glutenvrij tarwezetmeel zijn de gluten er uitgehaald (via wassen) tot onder een minimum norm, zodat het glutenvrij genoemd mag worden omdat daar mensen die glutenintollerant zijn geen last van hebben. De norm is 20ppm en de broden van Happy Bakers zijn getest op 5ppm.

Dat ze toch tarwezetmeel gebruiken is om de smaak van “echt” brood zo goed mogelijk te evenaren.

Wat zit er verder nog in de bagels?

Ik zal niet alle ingrediëntenlijsten van alle broden vermelden, maar alvast eentje zodat je een idee kan krijgen.

water, TARWEzetmeel (glutenvrij), maiszetmeel, Plantaardige Olie(zonnebloem), lijnzaad, dextrose, suiker, gierst (gepeld), vlozaadvezel, zonnebloempitten, gist, appelvezel, inuline, bakkerszout, appelextract, verdikkingsmiddel (E412), natuurazijn, invertsuikerstroop, antiklontermiddel (E535), E422, enzymen, kaliumjodide, stabilisator (E464)

Happy Bakers glutenvrij brood - review

Verder staat er op de verpakking hoe je ze moet afbakken. De broden zijn 10 minuten en de kleine broodjes (bollen en bagels) 3 minuten op 220 graden. De meeste afbakbroodjes zijn zo’n 8 à 10 minuten, dus deze zijn heel snel als je weinig tijd hebt. Ik vind het ook lekker als een broodje nog een beetje warm is als ik het ga eten.

Ik hoorde vroeger altijd zeggen dat glutenvrij brood niet lekker was. Toen we nog een webshop hadden, zei zelf een leverancier dat. Twee jaar geleden of zo, kocht ik eens in de natuurwinkel een glutenvrij brood dat afgeprijsd stond wegens snelverkoop. Het zag er lekker uit, maar was het totaal niet. Ik heb er helemaal niet van genoten en moest zelf moeite doen om het op te eten.

Ik had dus niet veel verwachtingen van deze broodjes, maar wilde het toch graag een kans geven. Na het bakken roken ze alvast heerlijk. Toen ik mijn eerste hap deed, was ik aangenaam verrast van de smaak. Dit was echt lekker.

Qua structuur vind ik het ietsjes taaier dan ander niet-glutenvrij brood. Maar op zich is dat logisch, want de gluten zorgen juist dat het zo luchtig wordt. 

Ik kocht met zaadjes erop omdat ik dat graag eet. Als ik zelf brood bak, doe ik er ook vaak zaadjes in en op. Dit vond ik dus ook bij deze heel erg lekker. Wat ik wel had was dat een groot deel van de zaadjes eraf vielen.

Na het afbakken kan je het nog enkele dagen bewaren of je kan het ook in de diepvries steken.

Glutenvrij brood is duurder dan ander brood. De ingrediënten zijn duurder en ook het productieproces kost meer tijd. Maar als je graag eens een broodje eet, dan is dat zeker (terug) mogelijk.

Happy Bakers brood kopen

Heb jij deze al eens geprobeerd of wil je deze eens uitproberen? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

 1. In veel glutenvrij brood zit suiker en dat is misschien geen probleem voor de conventionele
  consument die suiker gebruikt maar voor de consument die natuurvoeding koopt gaat dat dikwijls samen met ook
  kijken of er suiker zit in voeding , niet enkel wat brood betreft , maar in het algemeen .
  Dat is dus een tegenvaller , temeer daar een boterham voor mij niet zoet van smaak moet zijn
  daar het zoete van de toegevoegde suiker de natuurlijke zoete smaak die in granen zit teniet doet .
  Wat verder belangrijk is is de structuur van het brood : of het al dan niet overeenkomt met
  die van gewoon brood .

  Le Bon Pain maakt lekker glutenvrij brood !

 2. Ik heb ook al een aantal van hun producten geprobeerd en inderdaad de beste glutenvrije broden op de markt (naar mijn bescheiden mening ;)). Het plastiek erger ik mij echter ook mateloos aan. Vroeger zaten de gewone broden in een plastiek verpakking. Nu is er ook een aluminium bakje voorzien dat je moet verwijderen voor het bakken. Dus daar zie ik het nut niet van in. In de Delhaize kan je nu ook gv broden bestellen die zeer lekker zijn, namelijk Équilibre en deze zitten in een papieren zak met een plastieken venster, voor de ecogezinde mensen onder ons 🙂

 3. Beste Elke
  Ik wil heel graag deze broodjes proberen. Glutenvrije broodjes zijn inderdaad duur, dus ze elkaar dag eten lukt niet. Maar ik mis echt een lekker broodje.
  Groetjes
  Kate

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu