Kombu

Kombu of kelp is een groot, bruin & bladvormig zeewier, dat gedroogd wordt verkocht en erg rijk is aan jodium. Meer dan 90 % van alle kombu wordt gekweekt en geoogst in Japan. De Japanners gebruiken kombu voornamelijk om (de traditionele dashi-)bouillon te bereiden: de bouillon die gebruikt wordt om misosoep mee te maken.


Je kunt het ook gebruiken om smaak te geven aan een grote verscheidenheid aan gerechten. Het bevat namelijk natuurlijk glutamaat, dat als smaakversterker werkt en alle gerechten verfijnt waar het aan wordt toegevoegd.


Kombu wordt ook vaak samen met bonen kookt. Het breekt proteïnen af en laat de bonen sneller gaar worden. Ook verbetert het de verteerbaarheid.

Kombu kopen >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu