Paasbrood is er in alle vormen en smaken. Ik ben zelf nogal een zoetebek én tamelijk verzot op kaneel, dus dan zijn deze zalige rolletjes op m’n lijf geschreven. En binnenkort ongetwijfeld ook op het jouwe 🙂

Feitelijk lijken (en smaken) ze nog het meest naar de hier klassieke rozijnenkoek (maar dan met kaneel). In ieder geval: Pasen wordt extra vrolijk met een hap uit deze lekkernij!

Ingrediënten

Deeg

  • 300 gr bloem
  • 120 ml warme (niet kokende) sojamelk
  • 30 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 40 gr sojaboter
  • 2 extra el sojamelk

Vulling

  • 70 gram rozijnen
  • 50 gr grof gehakte pecannoten
  • 80 gr bruine suiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 40 gr zachte boter

Bereiding

  1. Meng de gist met de warme melk en roer flink door elkaar.
  2. Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, vanillesuiker en twee eetlepels sojamelk. Schenk de melk met gist erbij en meng kort met de garde.
  3. Voeg de bloem toe en kneed met de handen tot een glad en soepel deeg. Bestuif een kom met een beetje bloem en doe het deeg er in. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  4. Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne rechthoek. Bestrijk het deeg met zacht gesmolten boter.
  5. Meng de rozijnen, bruine suiker, kaneel en pecannoten door elkaar en verdeel het over het deeg. Rol het deeg op en druk de naden zachtjes tegen elkaar. Snijd de deegrol met een scherp mes in gelijke stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal.
  6. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  7. Bak de broodjes gedurende ± 15 minuten.

Deze paasbroodjes zijn het lekkerst als je ze nog warm eet. ’s Anderendaags kan je ze best even opnieuw opwarmen in de oven.

Stijn De Kock

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

1 maand ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago