Philips Airfryer XXL HD9650/90 review

Philips HD9650/90 Airfryer XXL review

Als je op zoek bent naar een airfryer, zou je voor de Philips Airfryer XXL HD9650/90 kunnen gaan. Hieronder krijg je meer informatie om een volledig beeld van deze airfryer te krijgen. 

Wat zit er in de doos?

Naast de Philips Airfryer XXL HD9650/90 die uiteraard in de doos zit, zit er een handleiding bij. In deze gebruiksaanwijzing kun je precies lezen hoe de airfryer werkt en wat je ermee kunt. Daarnaast wordt bij deze airfryer een receptenboekje meegeleverd. Zo kun je wat inspiratie opdoen voor mogelijke gerechten die je klaar kunt maken.

Accessoires

In de standaard box zitten geen accessoires meegeleverd. Kies je voor deze doos dan kan je eventueel ook apart een accessoireset bestellen met o.a. een kookrek, bakvorm en grillplaat. Als je die aanschaft, heb je dus meer mogelijkheden met de airfryer.

Je kunt ook de airfryer kopen met meteen al de accessoires die jij wilt hebben erbij. Zo kan je het kopen in de uitvoering:

 • Bakvorm (HD9653/90): hiermee kan je taart, quiche, brood, bakken of risotto, lasangna,… bereiden
 • Grillplaat (HD9654/90): voor het grillen van burgers of groentes
 • Grillrooster(HD9651/90): met het grillrooster kan je een extra laag ingrediënten in je airfryer leggen
 • Pizzaset: Deze plaat met gaatjes is ideaal als je graag pizza maakt. Het kan zowel voor zelfgemaakte versie pizza als voor diepvriespizza gebruikt worden.
 • Snackkit: De snackkit zorgt ervoor dat lichtere snacks niet doorheen je hele airfryer vliegen. Handig als je graag (groente)chips maakt. Behalve het hogere rekje zit er ook een grijptang bij.
 • Panverdeler (HD9652/90): Hiermee kan je het mandje in twee verdelen. Dit is heel handig als je een volledige maaltijd in één keer wilt bereiden. Zo kunnen de aardappels aan de ene kant blijven en de groente aan de andere kant zonder dat het de smaak gaat beïnvloeden.

Daarnaast kun je natuurlijk een aantal accessoires los aanschaffen die je kunt gebruiken bij deze airfryer.

Functies van de airfryer

De Philips Airfryer XXL HD9650/90 heeft de Twin TurboStar technologie. Dit houdt in dat de airfryer niet voorverwarmd hoeft te worden. Daarnaast filtert de technologie vet uit de lucht. In de ronddraaiende lucht zit namelijk vet en door de dubbele bodem en de stermvorm wordt dit vet uit de lucht gehaald. Hierdoor zal je eten nog minder vet bevatten dan bij andere airfryers.

Twin TurboStar technologie Philips airfryer xxl

Een andere functie is het kunnen ontdooien van eten. De minimumtemperatuur is namelijk 40 ℃, wat bij andere meestal 80 ℃ is. Daarnaast heeft de airfryer een warmhoudfunctie. Wat betreft de programma’s: er zijn een aantal standaard bakprogramma’s. Deze zijn voor vlees, vis, friet, kip en zelfs taart. Ook warmhouden hoort hierbij. Wil je uiteindelijk toch wat langer wachten met eten, of iemand van je gezin komt wat later, dan kan je zo het eten toch lekker warm houden.

Verder wordt het eten bereid tot 90% minder vet en wordt het krokant met deze airfryer.

De capaciteit

De capaciteit van de mand van deze airfryer is 1,4 kg. Met deze capaciteit kan de airfryer een maaltijd voor 4 of 5 personen tegelijk klaarmaken.

Specificaties

De Philips Airfryer XXL HD9650/90 heeft een vermogen van 2225 Watt. Het apparaat is gemaakt van kunststof (plastic) en heeft een gewicht van 8 kg. De airfryer is 32,1 cm breed, 31,5 cm hoog en 43,3 cm diep. De inhoud is 7,3 liter. De vorm is vierkant en de kleur is zwart (met glanzende afwerking). Er wordt hete lucht gebruikt voor de bereiding van gerechten. Er is 2 jaar garantie op deze airfryer.

Anti-aanbaklaag

De Philips Airfryer XXL HD9650/90 heeft een anti-aanbaklaag. Deze is echter vrij dun en gaat daarom niet heel lang mee. Wil je liever een airfryer met een keramische anti-aanbaklaag (dus zonder teflon), neem dan een kijkje bij de Montana airfryer.

Digitaal display

De Philips Airfryer XXL HD9650/90 heeft een digitaal display. Hierop kun je onder andere instellen op welke temperatuur je het eten wilt bereiden.

Door aan de knop te draaien kan je kiezen tussen de vooraf ingestelde programma’s. Wil je zelf je tijd en temperatuur bepalen dan zet je het in de M-stand. Daarna tik je linksboven op het temperatuur-icoon en vervolgens draai je aan de knop om de graden in te stellen tussen 40 en 200 ℃. Met deze airfryer kun je dus gemakkelijk eten koken, maar ook ontdooien. Dat laatste is mogelijk bij een temperatuur rond de 40 ℃.

Ook kun je hier de timer aanzetten. Daarvoor klik je rechts op het klokje en vervolgens draai je aan de knop. Je ziet op het display hoe lang het duurt tot het eten klaar is.

Alles goed ingesteld? Dan kan je hem opzetten door op de draaiknop te duwen.

Digitaal display philips airfryer xxl

Gebruiksvriendelijkheid

Er zijn verschillende bedieningsmogelijkheden bij deze airfryer, namelijk drukknoppen en draaiknoppen. Andere onderdelen die gemakkelijk zijn voor de gebruiker, zijn de timer, koele wand, display en het temperatuurlampje. De koele wand zorgt ervoor dat de buitenkant niet heet wordt, wat de veiligheid ten goede komt. De andere genoemde eigenschappen maken het gemakkelijker om de airfryer te gebruiken. Er is geen kijkvenster bij deze airfryer. De kabellengte is 0,8 m, waardoor er een stopcontact vrij dichtbij moet zijn.

De bak waarin het mandje zit, kan je er heel soepel uithalen door het railsysteem waarmee je het er uit kan schuiven. Hierdoor moet je niet nadenken waar je de kom hoeft neer te zetten. Deze blijft namelijk gewoon hangen. Het mandje zelf heeft rubberen voetjes. Hierdoor hoef je niet per se een speciaal warmtebestendig oppervlak te gebruiken, maar kan je het maandje op het aanrecht zetten.

Is de airfryer makkelijk te reinigen?

De Philips Airfryer XXL HD9650/90 is gemakkelijk te reinigen. Dit heeft ermee te maken dat de airfryer uitneembare onderdelen heeft. Zo kun je de onderdelen die het vaakst gereinigd moeten worden (het mandje en de binnenpan) gemakkelijk afwassen of in de vaatwasser doen.

Ervaringen

Over het algemeen zijn de ervaringen van de Philips XXL HD9650/90 erg positief. Wat als positief wordt ervaren is het scala aan mogelijkheden met de airfryer. Dit geldt ook voor het resultaat van de maaltijden uit deze airfryer en het gebruikersgemak.

Daarnaast blijkt uit ervaringen dat deze airfryer gemakkelijk schoon te maken is. Wat over het algemeen wat negatiever wordt beoordeeld, is de anti-aanbaklaag die snel weg is. Er zijn echter een stuk meer positieve punten die bij de ervaringen naar voren komen. Ook bij de reviews die negatieve punten bevatten, wordt in veruit de meeste gevallen een hoog aantal sterren gegeven. Hieruit blijkt dat de negatieve punten niet opwegen tegen de positieve punten. 

Door de Consumentenbond is deze airfryer ook als beste getest (2021), wat natuurlijk een heel goed teken is. Daarnaast zijn reviews over de Philips Airfryer XXL HD9650/90 voornamelijk positief. Zo krijgt deze airfryer een 9,2/10 op Coolblue uit maar liefst 1730 reviews. Op bol.com haalt hij zelfs 4,7/5 uit 902 reviews.

Philips XXL HD9650/90 met scheidingswand

Pluspunten en minpunten van de Philips XXL airfryer

Deze airfryer heeft zoals gezegd vooral pluspunten, maar ook enkele minpunten. Hieronder worden deze vermeld zodat jij een overweegde keuze kan maken of het voor jou geschikt is.

Pluspunten

 • Een pluspunt van de Philips XXL HD9650/90 is het feit dat deze airfryer een Twin Turbostar Technologie heeft. Zoals je bij de functies hebt kunnen zien, wordt vet uit de lucht gefilterd met deze technologie.
 • Voorverwarmen niet nodig.
 • Ook een pluspunt is het feit dat je eten kunt ontdooien met deze airfryer, vanwege de minimumtemperatuur van 40 graden.
 • Grote capaciteit. Vooral voor wat grotere gezinnen is dit een pluspunt. Er kunnen namelijk maaltijden voor 4 of 5 personen tegelijk in gemaakt worden.
 • Vanwege het lagere vetpercentage is eten uit deze airfryer ook gezonder dan uit een gewone friteuse en er blijft door de speciale technologie minder vet in het eten achter dan bij een andere airfryer.
 • De kwaliteit van de maaltijden is erg goed.
 • Je kan de airfryer bestellen met allerlei accessoires, waardoor je de keuze hebt tussen verschillende bereidingsmanieren.

Minpunten

 • Een minpunt van de Philips XXL HD9650/90 is de snoerlengte. Deze is vrij kort, waardoor je het dicht bij het stopcontact moet plaatsen of een stekkerdoos moet gebruiken
 • Daarnaast blijkt uit reviews dat de anti-aanbaklaag niet zo sterk is en daarom niet lang meegaat. Je kan dus best niet met scherpe voorwerpen in de pan gaan om je eten om te draaien of om te scheppen.

Conclusie Philips XXL HD9650/90 airfryer

De Philips XXL HD9650/90 is zeker een aanrader. Zeker voor wat grotere gezinnen is dit het geval, omdat de capaciteit redelijk groot is. Ook zijn er verschillende functies om eten te bereiden met deze airfryer. Door de accessoireset aan te schaffen, kun je er nog meer mee.

Het apparaat ook gebruiksvriendelijk. Het display zorgt voor duidelijkheid en de koele wand voor veiligheid. Ook het railsysteem waarmee je de binnenpan uit het toestel kan halen is erg handig. Wel is de kabel wat aan de korte kant, maar door een stekkerdoos aan te schaffen kan dit opgelost worden. Je moet voorzichtig zin met de ietwat gevoelige anti-aanbaklaag en er is zoals in de meeste airfryers geen kijkvenster.

Het eten uit deze airfryer is gezonder (door minder vet) dan bij andere friteuses en bevat het zelfs minder vet dan bij andere airfryers door de speciale Twin TurboStar technologie.

Over het algemeen wordt deze airfryer dan ook erg positief beoordeeld. Uit vele reviews volgt goede commentaar en de Consumentenbond heeft de airfryer zelfs als beste bestempeld.  


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu