Bijgerechten

Terrine van paprika, aubergine en macaroni

Het is lekker, oogt mooi en het heet niet Brad Pitt of Angelina Jolie (naargelang de voorkeur). Juist…een frisse groenteterrine!

Je kan er makkelijk plakjes afsnijden en serveren als voorgerecht met een eenvoudig slaatje en een dressing. Of als onderdeel van de paasbrunch natuurlijk (want in die context plaats ik het nu).

Ik geef toe; niet iedereen is verzot op het ‘blubberige’ gedeelte. Het is dan goed om te weten dat de macaroni en groenten op zichzelf ook lekker zijn, zonder ze in te kapselen in groentebouillon en agar agar. Je skipt dan gewoon de punt 7 en 8 in de bereiding.

Bon appetit!

Ingrediënten

  • 200 gram selder – geschild en in dunne reepjes
  • 1 rode paprika – in kleine blokjes
  • 1 aubergine – in kleine blokjes
  • 200 gram macaroni
  • 4 gram agar agar
  • een flinke bos peterselie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook – gepeld

Bereiding

  1. Doe de aubergine en paprika in een ovenschaal en overgiet het royaal met olijfolie. Kruid af met rozemarijn, oregano, peper en zout en leg de knoflookteentjes bovenop.
  2. Plaats de schaal onder de hete grill gedurende ± 20 minuten.
  3. Kook de selder beetgaar in de groentebouillon. Giet af maar bewaar de bouillon.
  4. Kook vervolgens de macaroni in de bouillon beetgaar. Giet af en bewaar de bouillon opnieuw. Giet de bouillon in een maatbeker en leng deze opnieuw aan tot 1 liter (er is vocht verdampt en de macaroni heeft veel opgenomen).
  5. Haal de schaal met aubergine en paprika uit de oven en laat afkoelen. Meng er de macaroni en de selder onder en kruid af naar smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng die onder de macaroni en groenten.
  6. Schep de macaroni en groenten in een met olie bestreken bakvorm.
  7. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg al roerend de agar agar toe. Laat 1 tot 2 minuten doorkoken.
  8. Overgiet de macaroni en groenten met de bouillon tot ze helemaal onderstaan. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en plaats 1 nacht in de koelkast.
  9. Stort de terinne uit op een dienblad en serveer in plakjes.
Stijn De Kock

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

5 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

9 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

2 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago