Terrine van paprika, aubergine en macaroni

Terrine paprik, aubergine en macaroni

Het is lekker, oogt mooi en het heet niet Brad Pitt of Angelina Jolie (naargelang de voorkeur). Juist…een frisse groenteterrine!

Je kan er makkelijk plakjes afsnijden en serveren als voorgerecht met een eenvoudig slaatje en een dressing. Of als onderdeel van de paasbrunch natuurlijk (want in die context plaats ik het nu).

Ik geef toe; niet iedereen is verzot op het ‘blubberige’ gedeelte. Het is dan goed om te weten dat de macaroni en groenten op zichzelf ook lekker zijn, zonder ze in te kapselen in groentebouillon en agar agar. Je skipt dan gewoon de punt 7 en 8 in de bereiding.

Bon appetit!

Terrine van paprika, aubergine en macaroni

Ingrediënten

  • 200 gram selder – geschild en in dunne reepjes
  • 1 rode paprika – in kleine blokjes
  • 1 aubergine – in kleine blokjes
  • 200 gram macaroni
  • 4 gram agar agar
  • een flinke bos peterselie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook – gepeld

Bereiding

  1. Doe de aubergine en paprika in een ovenschaal en overgiet het royaal met olijfolie. Kruid af met rozemarijn, oregano, peper en zout en leg de knoflookteentjes bovenop.
  2. Plaats de schaal onder de hete grill gedurende ± 20 minuten.
  3. Kook de selder beetgaar in de groentebouillon. Giet af maar bewaar de bouillon.
  4. Kook vervolgens de macaroni in de bouillon beetgaar. Giet af en bewaar de bouillon opnieuw. Giet de bouillon in een maatbeker en leng deze opnieuw aan tot 1 liter (er is vocht verdampt en de macaroni heeft veel opgenomen).
  5. Haal de schaal met aubergine en paprika uit de oven en laat afkoelen. Meng er de macaroni en de selder onder en kruid af naar smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng die onder de macaroni en groenten.
  6. Schep de macaroni en groenten in een met olie bestreken bakvorm.
  7. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg al roerend de agar agar toe. Laat 1 tot 2 minuten doorkoken.
  8. Overgiet de macaroni en groenten met de bouillon tot ze helemaal onderstaan. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en plaats 1 nacht in de koelkast.
  9. Stort de terinne uit op een dienblad en serveer in plakjes.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    aardppersaus - snel en vegan

    Aardpeersaus

    Er was niet veel meer te bespeuren in mijn koelkast behalve aardpeer. Hoog tijd om naar de winkel te gaan dus. Maar die aardpeertjes die

    Rauwe asperge-rucola salade recept

    Rauwe asperge-rucola salade

    Zodra de eerste asperges (letterlijk) de kop opsteken, worden wij hier meteen vrolijk. Het is altijd een feest als je van deze – slechts tijdelijk