Umami is de vijfde smaak, naast zoet, bitter, zout en zuur. Het is Japans en betekent “hartig”. Glutamaat is een natuurlijk aminozuur en dit zou voor de hartige smaak zorgen. Dus voedingsstoffen die veel glutamaat bevatten hebben de smaak umami. Dit is bijvoorbeeld bij champignons, erwten, sojabonen, paddenstoelen, hartige vegan kaas, zeewier,…
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…