Umami

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, bitter, zout en zuur. Het is Japans en betekent “hartig”. Glutamaat is een natuurlijk aminozuur en dit zou voor de hartige smaak zorgen. Dus voedingsstoffen die veel glutamaat bevatten hebben de smaak umami. Dit is bijvoorbeeld bij champignons, erwten, sojabonen, paddenstoelen, hartige vegan kaas, zeewier,…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?