Umami

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, bitter, zout en zuur. Het is Japans en betekent “hartig”. Glutamaat is een natuurlijk aminozuur en dit zou voor de hartige smaak zorgen. Dus voedingsstoffen die veel glutamaat bevatten hebben de smaak umami. Dit is bijvoorbeeld bij champignons, erwten, sojabonen, paddenstoelen, hartige vegan kaas, zeewier,…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan kaasbox voor de feestdagen

    Bestel nu deze exclusieve box.