No Milky Way - vegan desserts

Ontdek de meest verrukkelijke vegan desserts en zoetigheden.
Verkrijgbaar in hardcover boek of ebook.

Winnaar Belgian Vegan Award: beste vegan kookboek 2017

5/5

Wat een prachtig boek. Dankjewel. Ziet er allemaal even spannend uit. Ook zo handig al die informatie vooraf. En dan die spannende recepten, fantastisch.

Inge Ram

No Milky Way is een fraai vormgegeven hardcover kookboek met daarin meer dan 65 recepten voor vegan desserts en zoetigheden. Recepten zonder melk, eieren en andere dierlijke producten + een heleboel tips en trucs die jouw kook-en bakplezier alleen maar leuker zullen maken 🙂

Benieuwd of No Milky Way iets voor jou is? Ontdek er hier onderaan alles over.

+ 0
recepten
0 %
plantaardig

Tips & tricks

over alternatieven voor zuivel, suiker,…

Veganist of lactose-intolerant?
Worstel niet langer!

Desserts en zoetigheden zonder dierlijke ingredienten zijn schaars. Er wordt al snel gedacht dat je melk en eieren nodig hebt om je dessert smaak te geven of gebak mooi te laten rijzen. Niks is echter minder waar!

Of je nu overtuigd veganist bent of simpelweg geen melk of ei kan verdragen, dankzij No Milky Way zal je weer onbezorgd kunnen genieten van zowel de bekende klassiekers als een heleboel unieke smaken. Stuk voor stuk eenvoudige recepten die zo lekker zijn dat niemand er aan kan weerstaan. Ook niet diegenen die wel gewend zijn aan ei en zuivel .

No milky way - vegan desserts

Wat valt er te ontdekken?

No Milky Way (gave titel toch?) neemt je mee op ontdekkingsreis naar de wondere wereld van de plantaardige desserts.

  • 65+ overheerlijke en 100% vegan recepten voor desserts en andere zoetigheden.
  • Van de bekende klassiekers tot uniekere, frisse gerechten.
  • Recepten voor allerlei gelegenheden en voor verschillende seizoenen; bij de koffie, de feesttafel, zomerse feestjes en winterse avonden,...
  • Eenvoudige recepten met (natuurlijke) ingrediënten die je overal kan kopen. Geen bizarre kunstmatige vervangproducten waar je nooit van gehoord hebt.
  • Uitgebreide info over het vervangen van zuivel en ei.
  • Praktische tips en info over alternatieven voor o.a. suiker en soja.
  • Ideaal cadeau voor de feestdagen.

Wat vinden onze klanten?

Waw... een prachtig boek hebben jullie er van gemaakt ! Echt waar, proficiat ! Deze morgen de pannenkoeken al gemaakt en ze waren heel lekker. En met heel veel info en tips ! Ik hoop van harte dat jullie nog andere kookboeken zullen maken... een boek met hoofdgerechten of met ontbijten of... noem maar op.
Sylvia Joos
Van kookboeken met mooie fotografie en lekkere gerechten/desserten hebben we inmiddels een kast vol. Maar een receptenboek waar de persoonlijkheid vanaf spat, dat hadden we nog niet! Ook tips hoe zelf zaden/granenmelk maakt geven goesting om eraan te beginnen.
Guy Lambrechts
Joepie ik heb mijn boek "no milky way" al mogen ontvangen 👍 Een dikke proficiat ! Wat een prachtig boek, met héél mooie foto's en de recepten zien er allemaal super lekker uit. De extra tips zijn ook erg handig. Doe zo verder, ik kijk alvast uit naar de volgende 🙃 😁.
Inge Sestigh
Ik heb gisteren het boek ontvangen. Wauw! Het ziet er prachtig uit. Complimenten.
Nicole Claessens
Super leuk boek met heel originele recepten, ga er gelijk aan beginnen
Jacqueline Dierckx
Boek is aangekomen, prachtig, we kunnen experimenteren .😃
Anne Colin
Wat een knap boek! Het is nog beter en mooier dan ik verwacht had! Hier gaan we veel plezier aan beleven. Het is heel slim van jullie dat je zelfs niet meteen in de gaten hebt dat het vegan desserten zijn. Zo kan je gemakkelijker niet vegans over de brug krijgen.
Anne Drake
Ontzettend blij met het boek. Het water loopt me in de mond!
Vita Olijhoek
Ik héb het!!! En het ziet er zó mooi uit. Nu is het niet meer zo moeilijk om de herfst en winter door te komen! Mijn complimenten hoor!
Tineke Hendriks

Veelgestelde vragen

Meer dan de helft van de recepten zijn glutenvrij danwel aanpasbaar naar een glutenvrije variant. Uiteraard moet je dan ook wel uitkijken naar glutenvrij bakpoeder en andere in No milky way voorkomende producten waar mogelijke gluten in verwerkt zijn.

Nee, niet suikervrij. Wel vermelden we gezonde(re) en natuurlijke alternatieven ter vervanging van reguliere suiker. Wil je geen enkele (toegevoegd) zoetmiddel eten, dan is dit boek helaas niet per se geschikt voor je.

Niet sojavrij maar wel eenvoudig aanpasbaar! Voor alle sojaproducten in het boek staat er namelijk steeds een alternatief vermeld. Zo kan sojaroom probleemloos vervangen worden door bijvoorbeeld rijstroom of kokosroom. Hetzelfde geldt voor andere sojaproducten als plantaardige yoghurt, slagroom, enzovoort, enzovoort. Kortom; we vermijden soja niet per se maar je kan elk gerecht in het boek wel perfect sojavrij maken.

de kop tikken. Sowieso bevat het boek geen rare vervangproducten waar je nooit van gehoord hebt. 

Een aantal alternatieven voor suiker die we in het boek vermelden zijn mogelijk wel wat lastiger te vinden. Voor zover je daar in het internet/online bestellen-tijdperk nog kan van spreken dan :). Bij een webshop als Pit&Pit vind je bijvoorbeeld alle in dit boek vermelde suikervervangers, kruiden en specerijen.

Nee hoor. Met een beetje standaard keukenapparatuur en kookmateriaal kom je al een heel eind. Denk aan een oven (duh), een staafmixer en elektrische klopper en een goede weegschaal (echt wel een must die laatste). Verder nog bakvormen (liefst springvormen) van 20, 22 en/of 24 cm en een goede maatbeker. De meeste andere materialen heb je standaard wel in huis of kunnen althans voor een appel en een ei aangeschaft worden. Allesbehalve dure dingen dus.

En ja, een state-of-the-art keukenmachine hebben is natuurlijk geweldig handig, maar zeker geen must have. Voor de ijsrecepten in het boek geldt hetzelfde; makkelijk als je een ijsmachine hebt maar je krijgt ook info over hoe je het zonder doet.

In principe niet, al is een goede voorbereiding en het even doornemen van het recept wel een aanrader. Alle recepten zijn eenvoudig en voor iedereen haalbaar maar soms moet een bepaald ingrediënt bijvoorbeeld vooraf een nachtje afkoelen in de koelkast of diepvries. Het kost je zelf dus geen tijd maar je zit in de penarie als je het de dag zelf nog wil klaarhebben ;). De gemiddelde bereidingstijd voor de recepten in dit boek varieert van 30 tot 45 minuten. Uitgezonderd baktijd, afkoeltijd, enzovoort dus.

Tuurlijk. Zelfs wanneer je doorgaans geen problemen hebt met zuivel of eieren, staat het boek gewoon vol heerlijke recepten. Punt. Zelfs de meest verstokte omnivoren uit onze eigen familie smullen ervan 🙂

Yep, wie ons al kent, is het vast gewend om ebooks te zien maar…dit is héél andere koek! Dit is ons eerste gedrukte en gebonden boek met een hardcover kaft. En wat voor één! Al kan je ook dit boek nog steeds gewoon in een digitale versie bestellen als je daar de voorkeur aan geeft.

Het hardcover boek ontvang je binnen de 3 werkdagen, maar hoogstwaarschijnlijk eerder. Bestellingen die voor 16u binnenkomen, zullen dezelfde werkdag nog verzonden worden.

Alle fysieke boeken zullen geleverd worden via Bpost (België) en PostNL (Nederland).

Het ebook ontvang je onmiddellijk na bestelling en betaling. 

Pin It on Pinterest