Wakame is een donkergroen zeewier, nauw verwant aan kombu.
Wakame heeft een delicate smaak en is vooral lekker in soepen en salades. Het kan ook toegvoegd worden aan stoofpotten, groente- en bonengerechten of verwerkte worden tot een voedzaam condiment.
Het is rijk aan calcium en vitamine C en is tevens een van de beste vegetarische bronnen van omega 3 vetzuren.
In de Japanse volksgeneeskunde is wakame gekend voor zijn bloedzuiverende en bloedversterkende eigenschappen.
Weetje: vlakbij het Sint-Pietersstation in Gent is een vegetarisch restaurant met de naam ‘Wakame’: zie www.wakame.be.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…