Wakame is een donkergroen zeewier, nauw verwant aan kombu.
Wakame heeft een delicate smaak en is vooral lekker in soepen en salades. Het kan ook toegvoegd worden aan stoofpotten, groente- en bonengerechten of verwerkte worden tot een voedzaam condiment.

Het is rijk aan calcium en vitamine C en is tevens een van de beste vegetarische bronnen van omega 3 vetzuren.

In de Japanse volksgeneeskunde is wakame gekend voor zijn bloedzuiverende en bloedversterkende eigenschappen.

Weetje: vlakbij het Sint-Pietersstation in Gent is een vegetarisch restaurant met de naam ‘Wakame’:  zie www.wakame.be.

Wakame kopen >>

Gastblogger

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

5 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

9 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

2 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago