Wakame

Wakame is een donkergroen zeewier, nauw verwant aan kombu.
Wakame heeft een delicate smaak en is vooral lekker in soepen en salades. Het kan ook toegvoegd worden aan stoofpotten, groente- en bonengerechten of verwerkte worden tot een voedzaam condiment.

Het is rijk aan calcium en vitamine C en is tevens een van de beste vegetarische bronnen van omega 3 vetzuren.

In de Japanse volksgeneeskunde is wakame gekend voor zijn bloedzuiverende en bloedversterkende eigenschappen.

Weetje: vlakbij het Sint-Pietersstation in Gent is een vegetarisch restaurant met de naam ‘Wakame’:  zie www.wakame.be.

Wakame kopen >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Maca - wat is maca poeder?

    Wat is maca poeder?

    Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

    Aardpeer bereiden

    Aardpeer bereiden – zo doe je dat

    Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

    Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

    Artisjok

    Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en