Er zijn verschillende soorten oliën om te frituren. Als je frituurolie koopt is dit meestal een mengeling van verschillende soorten olie waarvan de temperatuur waarop de olie verbrand – en dus de schadelijke stoffen vrijkomen – kan verschillen. De temperatuur waarbij de structuur van kokosolie wijzigt, ligt hoger waardoor deze, denk ik, veiliger is om te gebruiken.
Kokosfrietjes? 😉 Dat leek mij in eerste instantie maar een gek idee. Ik dacht dat de frietjes naar kokos zouden smaken, en alhoewel ik graag kokos eet, leken kokosfrietjes mij toch maar vreemd. Maar dat was dus helemaal niet het geval.
Er wordt altijd gezegd om frieten op 180 graden te bakken, maar dan zijn de schadelijke stoffen al vrijgekomen, dus best onder de 175 graden blijven.
>> Klik hier voor meer kooktips
Welke olie gebruik jij om te frituren?
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…