Geüpdatet op

Er zijn verschillende soorten oliën om te frituren. Als je frituurolie koopt is dit meestal een mengeling van verschillende soorten olie waarvan de temperatuur waarop de olie verbrand – en dus de schadelijke stoffen vrijkomen – kan verschillen. De temperatuur waarbij de structuur van kokosolie wijzigt, ligt hoger waardoor deze, denk ik, veiliger is om te gebruiken.

Kokosfrietjes? 😉 Dat leek mij in eerste instantie maar een gek idee. Ik dacht dat de frietjes naar kokos zouden smaken, en alhoewel ik graag kokos eet, leken kokosfrietjes mij toch maar vreemd. Maar dat was dus helemaal niet het geval.

Frituren onder de 175 graden

Er wordt altijd gezegd om frieten op 180 graden te bakken, maar dan zijn de schadelijke stoffen al vrijgekomen, dus best onder de 175 graden blijven.

>> Klik hier voor meer kooktips

Welke olie gebruik jij om te frituren?