Welke olie is geschikt om te frituren?

frituren plantaardige olie welke

Er zijn verschillende soorten oliën om te frituren. Als je frituurolie koopt is dit meestal een mengeling van verschillende soorten olie waarvan de temperatuur waarop de olie verbrand – en dus de schadelijke stoffen vrijkomen – kan verschillen. De temperatuur waarbij de structuur van kokosolie wijzigt, ligt hoger waardoor deze, denk ik, veiliger is om te gebruiken.

Kokosfrietjes? 😉 Dat leek mij in eerste instantie maar een gek idee. Ik dacht dat de frietjes naar kokos zouden smaken, en alhoewel ik graag kokos eet, leken kokosfrietjes mij toch maar vreemd. Maar dat was dus helemaal niet het geval.

Frituren onder de 175 graden

Er wordt altijd gezegd om frieten op 180 graden te bakken, maar dan zijn de schadelijke stoffen al vrijgekomen, dus best onder de 175 graden blijven.

>> Klik hier voor meer kooktips

Welke olie gebruik jij om te frituren?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Wat kan er allemaal in de airfryer

    Wat kan er allemaal in de airfryer?

    Als je aan een airfryer denkt, denk je waarschijnlijk aan frieten bakken. De meeste mensen gebruiken hun airfryer vooral, en soms zelfs alleen maar, daarvoor.