Bijgerechten

Winterse salade met veldsla en gekarameliseerde nootjes

Ook al is de salade koud, door de kaneel krijg je een lekker winters gevoel. Ik heb deze gegeten met een zelfgemaakte burger.

Ingrediënten

In dit geval komt het niet zo nauw met de afmetingen van de ingrediënten. Ik had ook geen weegschaal bij de hand, dus heb de basisingrediënten in kopjes gedaan.

  • 1 kop hazelnoten fijngehakt
  • 1/6 (ongeveer) kop ahornsiroop
  • 1/4 tl kaneel
  • klein beetje rode peper heel fijn gesneden (naar keuze hoe pikant je het wil)
  • 0,5 tl zout
  • 3 kopjes gevuld met veldsla waarvan ik een deel gevuld heb met de laatste spinazieblaadjes uit de tuin
  • halve appel in kleine stukjes

Voor de dressing

Hiervan had ik nog over dus je kan ofwel minder maken ofwel gebruiken voor een andere salade.

  • 1/3 kop olijfolie
  • 1/4 kop balsamico-azijn
  • 1 el fijngehakte dadels (gedroogde)
  • zout en peper

Bereiding

Doe de siroop en kruiden in een potje en meng alles goed. Voeg hierbij de hazelnoten en meng totdat de noten omringt zijn met de siroop. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal (spreid goed uit) en bak op 180°C gedurende ca 20 minuten. Schep halverwege even om en check dat de nootjes niet aanbranden. Dan kan je de nootjes laten afkoelen.

Neem de veldsla eventueel met spinazie en voeg hierbij de nootjes en appelstukjes. Giet hier een deel van de dressing over en zet goed onder elkaar.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

1 maand ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago