Geüpdatet op

Ook al is de salade koud, door de kaneel krijg je een lekker winters gevoel. Ik heb deze gegeten met een zelfgemaakte burger.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ingrediënten

In dit geval komt het niet zo nauw met de afmetingen van de ingrediënten. Ik had ook geen weegschaal bij de hand, dus heb de basisingrediënten in kopjes gedaan.

  • 1 kop hazelnoten fijngehakt
  • 1/6 (ongeveer) kop ahornsiroop
  • 1/4 tl kaneel
  • klein beetje rode peper heel fijn gesneden (naar keuze hoe pikant je het wil)
  • 0,5 tl zout
  • 3 kopjes gevuld met veldsla waarvan ik een deel gevuld heb met de laatste spinazieblaadjes uit de tuin
  • halve appel in kleine stukjes

Voor de dressing

Hiervan had ik nog over dus je kan ofwel minder maken ofwel gebruiken voor een andere salade.

  • 1/3 kop olijfolie
  • 1/4 kop balsamico-azijn
  • 1 el fijngehakte dadels (gedroogde)
  • zout en peper

Bereiding

Doe de siroop en kruiden in een potje en meng alles goed. Voeg hierbij de hazelnoten en meng totdat de noten omringt zijn met de siroop. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal (spreid goed uit) en bak op 180°C gedurende ca 20 minuten. Schep halverwege even om en check dat de nootjes niet aanbranden. Dan kan je de nootjes laten afkoelen.

Neem de veldsla eventueel met spinazie en voeg hierbij de nootjes en appelstukjes. Giet hier een deel van de dressing over en zet goed onder elkaar.

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►