Online workshop 'Koken Met Seitan'

De meest unieke manier om lekker vegan te leren koken!

Seitan is hét perfecte plantaardige alternatief voor vlees! Niet alleen vanwege de smaak en textuur maar ook zeker vanwege de hoge dosis proteïne. Seitan wordt niet voor niets een echte “eiwitkampioen” genoemd. En dat zónder de vele nadelen van vleesconsumptie! Het is ook nog eens een erg divers product dat je op eindeloos veel manieren kan verwerken. Zoals je in deze online workshop dan ook zal ontdekken.

Mooi meegenomen; vrijwel iedereen lust seitan. Zelfs de meest verstokte vleeseters smullen ervan. Ideaal dus om je doorgaans sceptische vrienden en familie blij te maken 😉

De koning der 'vleesvervangers'

Online workshop seitan

Leren koken met seitan via video

Geen idee wat seitan is, hoe het smaakt of wat je er allemaal mee kan doen? Je leert het allemaal in deze online workshop. Met behulp van video’s en uitgeschreven recepten leren we je echt alles over dit fantastische product. 

Zelfs hoe je je eigen ‘homemade’ seitan kan maken!

Geen keukenprins(es)? Geen paniek. Onze recepten zijn net zo lekker als eenvoudig. En in no-time ben je niet meer uit je keuken te slaan 😉

En nee, deze workshop is niet ‘live’. Dus je kan de lessen volgen wanneer en zo vaak jij maar wil.

Onbeperkte toegang met een paar simpele muisklikken!

Wat ga je leren?

seitanblok

Alle nuttige weetjes over seitan (wat is het, voedingswaarde, waar te koop, …)

Seitanblok

Zelf seitan maken +
extra smaaktips

koken met de tajine

Meer dan 12 makkelijke
seitanrecepten op video

Inhoud van de online workshop Koken met Seitan

  • Welkom
  • Wat is seitan?
  • Kwaliteitsverschillen
  • Zelf seitan maken
  • Seitansteak bakken met pepersaus
  • Seitan op de BBQ
  • Afrikaanse marinade
  • BBQ marinade
  • Dragon-mosterd marinade
  • Oosterse marinade
  • Seitan cordon bleu
  • Seitangehakt maken
  • Gehaktbal en kroket
  • Bolognesesaus
  • Mexicaanse schotel
  • Seitan gehaktbroodje
  • Seitanstoverij
  • Vol au vent
  • Wok met seitan en ketjap
  • Nasi met seitansaté en pindasaus
  • Tajine met seitan en spinazie
  • Durum kebab
  • 6 bonusrecepten
  • Alle recepten als pdf te downloaden om af te printen

“Super! zo veel interessante tips en aangenaam gebracht….Ik kijk al uit naar de volgende 🙂
En ik ga meteen het zelf maken van seitangehakt proberen, ziet er lekkerder uit dan de gekochte versies. Dankuwel!”

Mick (Goherbie VIP)

workshop seitan

Heb jij altijd zin in workshops?

Oké, fysieke workshops zijn leuk en je ontmoet altijd nieuwe mensen. Maar…er zijn ook behoorlijk wat nadelen;

De voordelen van een online workshop?

Yep, een online workshops heeft massa’s voordelen. Zo kan je;

nasi-seitan-pindasaus

Tot slot; vegan workshops zijn schaars.
De kans dat er in jouw buurt eentje op de planning staat is dus héél klein.
Onze online workshops zijn 100% plantaardig en je haalt ons met 1 muisklik in huis. Kan het makkelijker?

Wil je alles of véél meer?

Wil je meteen toegang tot ‘Koken Met Seitan’
Dan hebben we 2 opties voor je;

1. Deze workshop afzonderlijk aanschaffen (nu met tijdelijke korting)

2. Goherbie V.I.P. worden en toegang krijgen tot deze workshop + alle extra’s (voor een klein maandelijks bedrag).

Goherbie is de online ledenomgeving van Veganistischkoken.be. Sowieso kom je daar terecht bij aankoop van deze workshop maar als V.I.P. krijg je ook toegang tot alle andere extra’s (en alle toekomstige online workshops). 

Keuzestress? Ik weet het. Maar je komt er vast uit 🙂

workshop koken met seitan

Online workshop 'Koken Met Seitan'

€ 37 (éénmalig)

Goherbie
V.I.P.

€ 9 (per maand)

Online workshop 'Koken Met Seitan'

€ 47

Als ik de vidée of het stoofvlees volgens Stijns recept klaarmaak,
vraagt zelfs de meest verstokte vleeseter me om het recept 🙂
Esther J.

Nog twijfels of vragen?

Nog niet helemaal zeker of ‘Koken Met Seitan’ iets voor jou is? Hier onderaan vind je alvast een lijstje van de vaakst gestelde vragen. En het antwoord natuurlijk 🙂
Staat je vraag er niet bij? Geef ons gerust een seintje op info@veganistischkoken.be

Helaas, seitan zijn pure tarwegluten. Er is ook wel een versie met spelt die weliswaar ook gluten bevat, maar mogelijk wel geschikt is voor je. Natuurlijk kan je die beter eerst even uitproberen vóór je de workshop daadwerkelijk aanschaft. Is spelt geen optie…dan komt er in de toekomst vast wel een andere leuke workshop voorbij 😉

Perfect! We zijn er om je het eerste te leren en het tweede te besparen. Onze recepten zijn allereerst erg makkelijk en al bij al kan iedereen koken. Ook als jij daar zelf (nog) niet van overtuigd bent ;). Dankzij de stap-voor-stap video’s en onbeperkte feedback zal het je ook héél makkelijk afgaan. En het grote voordeel van online workshops; je volgt ze zo vaak, waar én wanneer jij maar wil. Druk leven of niet. 

Alleen als je je computer het raam uit flikkert 😉 Heb je een pc, laptop en/of smartphone + internetverbinding, dan heb je toegang tot de workshop. Alles staat op ons eigen veilige platform waarop je simpelweg kan inloggen. 24 op 24 en 7 op 7.

Na aankoop van de workshop (of als je voor lidmaatschap kiest), ontvang je een bevestiging van je aankoop + een e-mail met inloggevens voor Goherbie.be (ons online platform dus). Even inloggen en je vind de workshop meteen. Je kan ‘m daar vanaf dat moment onbeperkt raadplegen.

Nee, niet live maar minstens even amusant! Live zou hetzelfde probleem opleveren als ‘echte’ workshops. Namelijk dat je op dat moment geen tijd of zin hebt, je onverwacht bezoek krijgt of dat je kinderen op het uur van aanvang besluiten om alle scenes uit ‘Pearl Harbor’ na te gaan spelen 😉

In plaats daarvan zijn er video’s waarin we de recepten stap-voor-stap uitleggen en voordoen. Het voelt alsof we in je keuken staan én je kan pauzeren, een fragment herbekijken, doorspoelen, …wanneer je maar wil. Sterker; als je per ongeluk in je vinger snijdt, kan je mij gewoon uitkafferen of een rubberen baksteen naar je scherm gooien (maar liever niet hé).

Nop. Zoals gezegd heb je voor het bekijken van de workshop alleen een laptop, tablet of smartphone nodig (een pc kan ook maar die zet je niet zo snel in je keuken hé? ;)). Voor de recepten volstaat de basisuitrusting van iedere keuken. Dus een fornuis, potten, pannen, lepels, enzovoort, enzovoort. Een staafmixer en een maatbeker is aangewezen maar heb je vast standaard in huis.

Andere nuttige hebbedingetjes (maar geen must) voor deze cursus zijn; een keukenmachine met hakfunctie en een blender.

Absoluut. Uitgezonderd seitan zelf (waarvoor je wellicht naar de natuurvoedingswinkel of bio-markt moet, danwel online kan bestellen), kan je vrijwel alle ingredienten bij de gewone supermarkt krijgen. Sowieso bevat de workshops nog allerlei tips en info hierover.

Geen sprake van! 😉

Yes, geef me toegang!

Helemaal enthousiast geworden? Hail seitan en let’s get started! 🙂