Kaassaus wordt vaak in gerechten gebruikt: witloof met hesp en kaassaus, pasta met kaassaus en groenten, bloemkool met (gegratineerde) kaassaus, macaroni met kaassaus, prei met … ja inderdaad 😉
Als veganist (of als je minder dierlijke producten wilt eten) hoef je kaassaus helemaal niet te missen, je maakt het alleen zonder kaas (van koemelk). Hieronder vind je 4 versies, elk met een ander basisingrediënt en een iets andere smaak. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur (of van het gerecht) kan je voor een andere saus kiezen.
30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!
30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!
Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.
ik heb de eerste variant gemaakt, met cashewnoten, verrassend lekker dus voor herhaling vatbaar!
Blij te horen dat je het lekker vond.
Super lekker met edelgist . Heb barista melk gebruikt....lekker romig
Ik mis het gratin korstje!!!!
Hi,
Ik zie bij het edelgist kaasrecept dat je 350ml-400ml sojamelk mag toevoegen. Maar 150 ml was al behoorlijk veel voor deze verhouding.
Bij de bereiding van de saus met kokosolie en gistvlokken, staat nergens in het recept wanneer de gistvlokken erin gaan... Of heb ik iets over het hoofd gezien? Ik ben wel geïnteresseerd in dit recept en zou het graag willen proberen.
Ik blend gewoon warme, gekookte kikkererwten met wat water en groentenbouillon tot een romige saus, die wat smaakt tussen bechamelsaus en kaassaus. Heerlijk ^^
Goeie tip, dank je wel Eva! :-)
Ik maak ze met cashewnoten, plantaardige melk en edelgistvlokken. Daar nog wat peper en zout, uienpoeder en knoflookpoeder (of vers) bij. Héél lekker !
Bedankt voor de tip, Lydia :-)
Ik gebruik violife vegan kaas. Wilmersburger vind ik echt niet lekker smaken.
View Comments
ik heb de eerste variant gemaakt, met cashewnoten, verrassend lekker dus voor herhaling vatbaar!
Blij te horen dat je het lekker vond.
Super lekker met edelgist . Heb barista melk gebruikt....lekker romig
Ik mis het gratin korstje!!!!
Hi,
Ik zie bij het edelgist kaasrecept dat je 350ml-400ml sojamelk mag toevoegen. Maar 150 ml was al behoorlijk veel voor deze verhouding.
Bij de bereiding van de saus met kokosolie en gistvlokken, staat nergens in het recept wanneer de gistvlokken erin gaan... Of heb ik iets over het hoofd gezien? Ik ben wel geïnteresseerd in dit recept en zou het graag willen proberen.
Ik blend gewoon warme, gekookte kikkererwten met wat water en groentenbouillon tot een romige saus, die wat smaakt tussen bechamelsaus en kaassaus. Heerlijk ^^
Goeie tip, dank je wel Eva! :-)
Ik maak ze met cashewnoten, plantaardige melk en edelgistvlokken. Daar nog wat peper en zout, uienpoeder en knoflookpoeder (of vers) bij. Héél lekker !
Bedankt voor de tip, Lydia :-)
Ik gebruik violife vegan kaas. Wilmersburger vind ik echt niet lekker smaken.
kaassaus met cashewnoten, mmmmm