AquaPure pesticiden reiniger; dit zijn de vele voordelen

AquaPure pesticiden reiniger review

De AquaPure pesticiden reiniger is een innovatief product waarmee je pesticiden, herbicoden, bacteriën, schimmels en andere schadelijke stoffen kan verwijderen van groenten, fruit en andere verse producten. Dit toestel biedt een milieuvriendelijke oplossing om voedsel grondig schoon te maken zonder daarvoor agressieve chemicaliën en pesticiden te gebruiken die ook nog eens schadelijke residuen achter laten.

De AquaPure pesticiden reiniger is dus een uiterst nuttig toestel voor iedereen die groeten en fruit zonder schadelijke stoffen wil consumeren.

De pesticiden problematiek

Er zijn diverse redenen waarom er zoveel pesticiden gebruikt worden en deze zijn niet allemaal even koosjer. Gelukkig kan je steeds vaker kiezen voor biologische opties zonder pesticiden. Toch is het traditionele aanbod in de winkels vaak overvloedig behandeld met pesticiden.

Eén van de redenen van het gebruik van pesticiden is dat de groenten en fruit langer houdbaar blijven. Daarnaast zorgt het gebruik van pesticiden er ook voor dat er minder gewassen aangetast worden door ziektes en plagen. Dit levert de boer (en de winkels) rechtstreeks meer winst op omdat de oogst veel rijkelijker zal zijn.

Dit klinkt in eerste instantie zeer positief. Echter is de realiteit wel een beetje anders. Immers zijn pesticiden niet de meest gezonde stoffen en zijn ze zowel schadelijk voor het milieu als voor de mens. Dit wil zeggen dat ook de consument van de met pesticiden bespoten groenten en fruit deze schadelijke substanties (in bepaalde mate) zal opnemen.

En dat wil je als bewuste en gezonde persoon natuurlijk vermijden, toch? En net daarom is zo’n toestelletje zoals de AquaPure pesticiden reiniger een steengoede en tevens verstandige investering…

Over AquaPure

Nadat zijn vader de diagnose van kanker kreeg van kanker werd het voor Rutger Gommans tijd en tevens zijn missie om eindelijk wat te gaan doen aan de consumpties van alle, onnodige en ongezonde, toxines. Hiervoor kwam hij uiteindelijk wel bij een bepaalde machine terecht. Echter was het prijskaartje van $6000 toch net wat teveel van het goede…

Enkele jaren gingen eroverheen en dankzij verschillende belangrijke doorbraken in de elektrolysetechnologie werd het wel mogelijk om de technologie, die eveneens in de veel te dure machine zat, ook in een compactere versie te stoppen. Met de hulp van enkele topexperten in dit vakgebied ging Rutger aan de slag om een consumentvriendelijk toestel te creëren. Zo werd AquaPure geboren.

AquaPure pesticiden reiniger

AquaPure pesticiden reiniger

De AquaPure pesticiden reiniger is een compact apparaatje dat je ook gewoon overal mee naartoe kan nemen zodat jij altijd kan genieten van pesticide-vrije groenten en fruit. Dit toestel zorgt ervoor dat pesticiden en micro-organismen verwijderd worden op een milieuvriendelijke manier. Hoe dan? Simpelweg met een beetje kraanwater en (Keltisch) zeezout.

Deze pesticiden reiniger van AquaPure heeft een bewezen werking en verwijderd schadelijke stoffen tot 99% zonder een rare geur of nasmaak achter te laten. De AquaPure pesticiden reiniger werd onder andere in een geaccrediteerd Nederlands laboratorium getest.

Hoe werkt de AquaPure pesticiden reiniger?

Deze AquaPure pesticiden reiniger werkt via elektrolyse. Het toestel elektrolyseert het water waaraan een beetje zout is toegevoegd.

Naast het water heb je dus een beetje zout (natriumchloride (Na+ CI-) nodig. Deze twee ionen zijn nodig voor de elektrische geleidbaarheid. De combinatie van water, zout en elektrolyse zorgen er voor dat de moleculaire structuur van schadelijke stoffen zoals pesticiden afgebroken worden en omgezet worden in niet-schadelijke stoffen. Deze onschadelijke stoffen kan je vervolgens makkelijk wegspoelen met water waardoor jouw groenten en fruit prachtig schoon en pesticide-vrij zijn.

De elektrolyse zorgt ervoor dat er twee verbindingen ontstaan. Een eerste verbinding is chloor (CI2), wat een zeer sterk oxidatiemiddel is wat je onder andere ook in ontsmettingsmiddelen kan terug vinden. Een tweede verbinding die gevormd wordt is natriumhydroxide (NaOH).

AquaPure pesticiden reiniger

Door het chloor te laten reageren met de natriumhydroxide-oplossing ontstaat er natriumhypochloriet (NaOCI) wat een krachtig oxidatie- en desinfecterend middel is.

Zowel chloor als natriumhypochloriet zijn in staat om pesticidemoleculen aan te vallen en af te breken.

Hoe gebruik je de AquaPure pesticiden reiniger?

De AquaPure pesticiden reiniger is erg makkelijk in gebruik, ook al klinkt de theorie die je hierboven kon lezen best ingewikkeld. Om de AquaPure te gebruiken dien je de volgende stappen te volgen:

 • Vul een bak* met water en voeg een klein beetje zout toe aan het water (1/8 theelepel is al voldoende). Roer vervolgens het mengsel van water en zout nog even goed door elkaar.
 • De groenten en het fruit die je wil schoonmaken kan je vervolgens in het mengsel leggen.

*je kan bijvoorbeeld zoals op de afbeelding hierboven de afwasbak gebruiken, maar uiteraard ook een kleiner formaat bakje waar de AquaPure in past.

Na deze twee voorbereidende stappen gaat de AquaPure pesticiden reiniger het werk overnemen en de groenten en het fruit echt reinigen.

 • Zet de AquaPure in het midden van de bak met water en druk vervolgens op de grote knop aan de voorzijde van het toestel. Zorg ervoor dat de AquaPure goed onder gedompeld is in het water.
 • Roer vervolgens de groenten en het fruit nog eens goed doorheen het bakje waar ze in liggen.
 • Wanneer het blauwe licht van de AquaPure uit gaat is de volledige cyclus van het reinigen doorlopen. Het eten is nu volledig gereinigd en vrij van pesticiden. Nu kan je het water laten weglopen.
AquaPure pesticiden reiniger
 • Belangrijk: uiteraard is het na de behandeling belangrijk om de groenten en het fruit nog even goed af te spoelen met water zodat ook het eventueel overgebleven residu verwijderd wordt. Ook het toestel zelf moet je even schoonmaken. Dit is ook erg makkelijk dankzij het makkelijk te verwijderen deksel. Het is voldoende om het toestel binnenin met water af te spoelen.

Heb je veel groenten en fruit te reinigen dan kan je de cyclus van de AquaPure verschillende malen doorlopen. Op die manier krijg je een nog beter en betrouwbaar resultaat.

De AquaPure is oplaadbaar via usb en heeft hiervoor een magnetische aansluiting. Met een volle accu kan je tot 30 cycli doorlopen. Uiteraard is de accu volledig waterdicht. De AquaPure pesticiden reiniger is ook volledig BPA- en PVC-vrij. Het zou onlogisch zijn als dat niet het geval was.

Het toestelletje is, zoals je eerder kon lezen, erg compact en heeft de volgende afmetingen: 10 x 5 cm. Makkelijk dus om overal mee naar toe te nemen zodat je altijd en overal kan genieten van schone groenten en fruit.

AquaPure pesticiden reiniger

Voordelen van de AquaPure pesticiden reiniger

Nog niet helemaal overtuigd van de werking van dit compacte toestel? Dan zetten we graag nog even de vele voordelen ervan voor je op een rijtje.

Verwijderd schadelijke pesticiden

De NR1 reden om de AquaPure te gebruiken is natuurlijk voor het verwijderen van schadelijke en ongezonde pesticiden op jouw groenten en fruit. De werking van de AquaPure pesticiden reiniger is bewezen en zorgt voor gezondere groenten en fruit zonder pesticiden, herbiciden of residu van andere chemicaliën.

Laat geen geur of smaken achter

Na het reinigen van groenten en fruit met behulp van de AquaPure pesticiden reiniger zullen deze de beste smaak hebben. Er blijft immers geen nasmaak of rare geur achter na het gebruik van de AquaPure.

Verbeterde smaak

Het resultaat van de elektrolyse is altijd volledig gezond en smaakvol. Dit proces verbeterd zelfs de smaak van de groenten en fruit die je ermee behandeld.

Groenten en fruit blijven langer houdbaar

Wie beweerd dat groenten en fruit enkel met behulp van pesticiden langer houdbaar blijven is er aan voor de moeite. Door de groenten en fruit te elektrolyseren met de AquaPure pesticiden reiniger zullen de gezonde groenten en fruitjes ook gewoon veel langer houdbaar blijven, zonder ook maar één enkele pesticide. Mooi toch?

Makkelijk in gebruik

Los van de vele voordelen voor jouw groenten en fruit heeft de AquaPure zelf ook nog een belangrijk voordeel. Het gebruiken van de AquaPure pesticiden reiniger is zo eenvoudig dat er echt geen enkele reden te bedenken is om het toestel niet te gebruiken. Het enige wat jij hoeft te doen is een bak vullen met water en een beetje zout. Het reinigen van de groenten en het fruit laat je vervolgens aan de AquaPure over. Makkelijker kan het haast niet worden…

Conclusie; AquaPure pesticiden reiniger kopen?

Koop je niet al jouw groentjes en fruit bij de bio-boer? Dan is de kans groot dat er ongezonde chemicaliën, residu en allerhande pesticiden op jouw “gezonde” voeding zit. Met de AquaPure pesticiden reiniger is het een koud kunstje om deze schadelijke stoffen snel en efficiënt te verwijderen. Op die manier kan jij keer op keer genieten van de meest gezonde groenten en fruit.

Het toestel is erg compact en je kan het makkelijk overal mee naar toe nemen. Het enige wat je nodig hebt om de AquaPure te gebruiken is een bak(je), water en een klein beetje zout. Heb je dat bij de hand dan kan je altijd en overal aan de slag met de AquaPure pesticiden reiniger.

Het toestel vergt een kleine investering maar betaald zich meteen terug in rijkelijke porties gezonde groenten en fruit zonder schadelijke pesticiden of overblijfselen ervan. De AquaPure pesticiden reiniger kan je veilig, makkelijk en snel in huis halen via ahealtylife.nl of bol.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu