B.A.E. vegan make-up bij de Hema

B.A.E. vegan make up Hema - review

Als je je graag opmaakt, wil je natuurlijk niet dat dit ten koste van de dieren gaat. Als jouw budget bovendien niet zo groot is, dan kom je al snel uit bij de Hema.

Alle makeup bij Hema is dierproefvrij.

B.A.E. vegan make-up collectie

Hema heeft een hele lijn van vegan make-up onder de naam B.A.E. B.A.E is de afkorting van “Before Anything Else”. De collectie bestaat ondertussen meer dan een jaar en het assortiment is enorm uitgebreid, met meer dan 100 producten.

Super dat Hema gehoor geeft aan de steeds grotere groep veganisten. En bovendien vind ik het leuk dat op deze manier ook heel wat niet-veganisten toch vegan make-up gebruiken. B.A.E. won meteen ook een Vegan Award in 2019 in de categorie beste vegan nieuwkomer.

Je kan het merk enkel kopen in de winkels of webshop van Hema.

Ogen

Voor de ogen zijn er oogpotloden, eyliner, mascara en oogschaduw verkrijgbaar. Wissel je graag af qua kleurtje oogschaduw, dan kan je kiezen uit enkele paletten.

Lippen

Voor de lippen zijn er lippenstiften (stick of vloeibaar) en gloss verkrijgbaar. 

Gezicht

Voor het gezicht is er foundation, primer, concealer, olie, blush en poeder verkrijgbaar.

Wenkbrouwen

Wenkbrouwpen in twee kleuren en loose power in drie kleuren.

Geurtje

Behalve make-up zijn er ook geurtjes verkrijgbaar zoals body mist, eua de toilette in gewone flesjes of meeneemflesjes.

B.A.E. review

Zelf heb ik twee producten gekocht en uitgetest: de concealer en oogschaduw.

Review B.A.E vegan make up van de Hema

Ik ben een echte leek op het gebied van make-up. Een tijdje geleden had ik zelfs nog nooit van concealer gehoord. Ik sliep al een poos zo goed als niet aangezien Snoopy hele nachten gromde, dus ik zag er nogal zombie uit 😉 Aangezien ik toch een beetje presentabel wilde overkomen op mijn Youtube videos ging op op zoek naar een oplossing en zo kwam ik terecht bij concealer. 

Ik zag dat de nieuw lijn van Hema, ook concealers had dus die wide ik wel eens uitproberen. De naam “no more spots”, zegt meteen waarvoor het dient. Je kan er donkere kringen rond je ogen, of vlekjes op je huid mee weg werken.

Het zijn flesjes met een vloeistof die je met een borsteltje kan aanbrengen. Je hebt maar een klein puntje nodig om goed dekkend te zijn. De concealer is verkrijgbaar in 01 light, 02 neutral, 05 deep.

B.A.E. vegan concealer Hema

Een oogschaduw is niet iets wat ik dagelijks gebruik, maar wat ik wel eens opdoe als ik weg ga. Ik kocht het B.A.E. potlood Shadow in a stick in de kleur bronzebeam. Verder is deze verkrijgbaar in het blauw, zwart, rozig en paars. 

B.A.E. potlood oogschaduw vegan in Hema

Het kleurtje had voor mij iets dekkender en iets gouder mogen zijn. Verder ontbreekt hier voor mij een licht kleurtje dat niet roze is. Die kleuren zijn wel verkrijgbaar in het B.A.E. assortiment (zoals de poeders en pallette), maar ik vind zo’n stick wel heel erg praktisch, zeker omdat ik niet ervaren ben met make-up.

Hema vegan kwasten

Om deze vegan make-up aan te brengen kan het handig zijn een kwast te gebruiken. Een kwast bevat vaak dierlijke haren, zoals van eekhoorns, pony’s en geiten. Dat is iets wat vegans niet willen gebruiken. Daarom zullen ze kiezen voor een kwast met synthetisch haar. Deze zijn bovendien ook nog eens een stuk goedkoper en makkelijker te reinigen.

Van het merk B.A.E. zijn er vijf kwasten verkrijgbaar: contourkwast, foundationkwast, oogschaduwkwast, highlighterkwast en concealerkwast. Maar ook de andere kwasten uit het Hema assortiment zijn synthetisch en dus geschikt voor veganisten.

Ik gebruik zelf amper make-up, enkel mascara en soms wat oogschaduw, voor de rest niks. Dus heb jij meer ervaring met deze make-up of wil je deze eens proberen, laat dan zeker jouw reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  cadeuatips vegans

  13 beste cadeautips voor veganisten

  Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijksfeest, een housewarming party of de eindejaarsfeesten … cadeautjes kopen (en krijgen) hoort er simpelweg bij. Niet

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu